Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η πυκνή χιονόπτωση στην Εγνατία και στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων μέχρι την είσοδο στην Εγνατία.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την Εγνατία σήμερα και να καταγράψουμε λίγες εικόνες. Η χιονόπτωση ήταν τόσο μεγάλη, που τα μηχανήματα που είναι μισθωμένα από την Εγνατία Α.Ε. δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν το οδόστρωμα. Δύο σήραγγες της Εγνατίας οδού, λειτουργούν με γεννήτριες, καθώς το συνεργείο της ΔΕΗ από την Καλαμπάκα που κλήθηκε να αποκαταστήσει τη βλάβη του δικτύου, δε κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω...
...της μεγάλης ποσότητας του χιονιού και τα υπερεσιακά αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι (βλ. φωτό). Η προσέγγιση στο σημείο της βλάβης γίνεται μόνο από την παλιά Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, η οποία έχει εγκαταλειφτεί και ο δρόμος δεν καθαρίζεται από τα συνεργεία της Νομαρχίας. Πριν από την Παναγία και μέχρι την είσοδο στην Εγνατία, μερικά αυτοκίνητα που δεν φορούσαν αλυσίδες, ήταν σταματημένα στην άκρη του δρόμου. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ θελήσαμε να πάμε μέχρι το Μέτσοβο, αλλά λόγω επικινδυνότητας γυρίσαμε πίσω. Λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν κατέστη δυνατόν να παραλάβουμε φωτογραφίες που θέλησε να μας στείλει φίλος του trikalaola από το Μέτσοβο. Αύριο θα επισκεφθούμε πάλι την περιοχή και θα έχουμε και το σχετικό βίντεο. Αυτή την ώρα στα πεδινά των Τρικάλων ρίχνει χιονόνερο και χιόνι κατά διαστήματα και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως και 1 βαθμό.
Σημ. Αφού δεν καταγράψαμε τα καρναβάλια σήμερα στην Καλαμπάκα, καταγράψαμε τα χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!