Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Με κομμένο ρεύμα και με το φόβο νέων καθιζήσεων, πέρασαν οι κάτοικοι του Ροπωτού το περασμένο βράδυ.

Η ΔΕΗ για λόγους ασφάλειας, έκανε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος χθες το βράδυ και οι κάτοικοι την έβγαλαν με τα λαμπόγυαλα και με το φόβο νέων καθιζήσεων του εδάφους. Η μάντρα από το μαγαζί (που βλέπετε στη φωτό), η οποία στηριζόταν με τα ξύλα και με σίδερα, αυτή τη στιγμή έπεσε και...
...έκλεισε το δρόμο μπροστά από το παραδοσιακό καφενείο του κ. Αργύρη Τσιούλου. Τώρα ο κ. Τσιούλος, απλώς περιμένει το μοιραίο και για το καφενείο του, που διατηρεί εδώ και 35 χρόνια και το είχε και σαν μουσείο, καθώς έχει δεκάδες μοναδικά εκθέματα στην πάροδο των χρόνων και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά. Από το καφενείο μάζεψε σήμερα το πρωί τα εκθέματά του, μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα και τα μετέφερε σε άλλο σημείο. Τη βαθειά λύπησή για το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, μας εξέφρασε πριν από λίγο τηλεφωνικώς ο κ. Τσιούλος και ξέρει ότι άμεσα, οι τεράστιοι όγκοι χώματος από τις καθιζήσεις, θα καταπλακώσουν το καφενείο του, που με τόσο μεράκι διατηρούσε και ήταν η ίδια του η ζωή.
Σημ. Ο καλός φίλος Αργύρης Τσιούλος ήταν ο ξεναγός μας σε παλιότερα περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή με τις ομάδες διάσωσης και χθες με την κάμερα του trikalaola, φτάσαμε μέχρι το σημείο που αρχίζει η μεγάλη καθίζηση του εδάφους.
Το ρεύμα επανασυνδέθηκε σήμερα το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!