Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Σ. Χατζηγάκης: «Ζημιώνει τη χώρα η τακτική του ΠΑΣΟΚ»

Απάντηση του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης για το πακέτο στήριξης των αγροτών που δόθηκε το 2009
Ως την καλύτερη απάντηση στην Κυβέρνηση η οποία διαδίδει εδώ και μήνες πως η χώρα μας έχει υποστεί κυρώσεις για το «πακέτο των 500 εκ. Ευρώ» που διατέθηκε πέρυσι στους Έλληνες αγρότες, χαρακτηρίζει την...

...χθεσινή ανακοίνωση της Ε.Ε. ο τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκης. Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση διαψεύδονται οι «προφήτες» της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζονταν ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο στη χώρα μας. Τώρα αποδεικνύεται ποιοί ψεύδονταν τόσο καιρό, ποιοί δημιουργούσαν ψεύτικες εντυπώσεις και ποιοι έλεγαν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο κατά της χώρας μας από την Ε.Ε. για τις περσινές αποζημιώσεις, αφού μόλις σήμερα η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για την αξιολόγηση αυτών. Αλήθεια, ποιος την προκάλεσε μετά από 13 μήνες; Είναι πραγματικά κρίμα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προστρέχει στην «Αυλή του Δαρείου» προκειμένου να τιμωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Όμως, αυτή η τακτική, να προσφεύγουμε στις Βρυξέλλες, όπως στην αρχαιότητα στην «Αυλή του Δαρείου», εκθέτει τη χώρα μας τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και απέναντι στους εταίρους μας και λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων αγροτών. Διπλή τακτική που εφήρμοσε από πέρσι το ΠΑΣΟΚ, όταν στο εσωτερικό χαρακτήριζε ως «ψίχουλα» το ποσό των αποζημιώσεων στους αγρότες και στις Βρυξέλλες έκανε λόγο για «παρανομίες της Κυβέρνησης της ΝΔ».
Κι όμως, όλες αυτές τις ημέρες, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν –με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης– ότι δήθεν η Ε.Ε. είχε επιβάλει πρόστιμο στη χώρα μας για το περσινό πακέτο αποζημιώσεων και μάλιστα διαβεβαίωνε ότι αυτό ξεπερνούσε τα 200 εκ. €!
Η Κυβέρνηση, αντί να συνεχίσει να προτρέπει ουσιαστικά την Ε.Ε. να επιβάλει πρόστιμο στη χώρα μας –με μοναδικό στόχο την κατασυκοφάντηση του έργου των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας– οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σοβαρευθεί.
Ας σταματήσει η Κυβέρνηση να βλάπτει τη χώρα και τους Έλληνες αγρότες, πολύ περισσότερο όταν η η ίδια παραβλέπει ένα ισχυρό όπλο νομιμότητας για τις εθνικές αποζημιώσεις του Ιανουαρίου 2009: Τον περασμένο Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Απόφασή της (της 28/10/09) επέτρεψε την καταβολή ποσού μέχρι και 15.000€ ανά γεωργική εκμετάλλευση σε κάθε χώρα –με τη δυνατότητα συμψηφισμού με άλλες ενισχύσεις που έχουν δοθεί από τις αρχές του 2008 μέχρι σήμερα. Με την Απόφαση αυτή, η ίδια η Κοινότητα νομιμοποιεί κάθε τέτοια ενίσχυση της τελευταίας διετίας, καθιστώντας άνευ αντικειμένου τη διερεύνηση του πλαισίου καταβολής των 425 εκ.€ για νόμιμες αποζημιώσεις σε συγκεκριμένες καλλιέργειες. Η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και να εφαρμόσει την Απόφαση αυτή, αντί να επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια.
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!