Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από το Δ.Σ. του δήμου Τρικκαίων

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων εκφράζει την συμπαράστασή του στα προβλήματα των αγροτών.
Αναγνωρίζει ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας αποτελεί εγγύηση για την διατήρηση και επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων αγροτικών οικογενειών. Αντίθετα, η συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας οδηγεί στην...

...απογύμνωση της υπαίθρου, στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανέργων και στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα στηρίζει:

1. Τις διεκδικήσεις των αγροτών για στήριξη του εισοδήματος και εγγύηση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

2. Την προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή προϊόντα.

3. Την σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

4. Την μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης.

5. Το πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια με παραγραφή των πανωτοκίων.

6. Την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από φυσικές καταστροφές με πλήρη κάλυψη των αποζημιώσεων από το ΕΛΓΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες σαν μοχλό πίεσης, διότι στερεί την επικοινωνία του ελληνικού λαού και καταστρέφει των ανάπτυξη πολλών άλλων κλάδων, καθώς και την παραπέρα οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Τέλος καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί το μέγεθος του προβλήματος και με πνεύμα κατανόησης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και - στο μέτρο του δυνατού - να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας στα φυσιολογικά επίπεδα.
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!