Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας στο δημαρχείο Τρικάλων.

Τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος με τον οποίο συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν συνολικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα την περιφέρεια της Θεσσαλίας...

Στη συνάντηση των δύο ανδρών η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν:
· Στην προγραμματική σύμβαση και συνεργασία για την αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου «Καλλικράτης».
· Στην αναγκαιότητα της συνεργασίας των Δημάρχων και Νομαρχών της Θεσσαλίας που πλέον επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί μετά την επικαιροποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ και με στόχο την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων σε θεσσαλικό επίπεδο. Στο θέμα αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει στο προσεχές μέλλον συνάντηση των Θεσσαλών Δημάρχων και Νομαρχών, ενδεχομένως και με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπης Γερακούδη.
· Στην διάχυση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 προς όφελος όλων των θεσσαλικών πόλεων, θέμα στο οποίο ο Νομάρχης Μαγνησίας συμφωνεί και στηρίζει τα αιτήματα των πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος τόνισε το άριστο κλίμα συνεργασίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια των δύο πολιτικών ανδρών για ξεπέρασμα των επιπλοκών μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνεργασία και το πνεύμα αλληλοκατανόησης όσον αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς επίσης και στη διαρκή συνεργασία που οι δύο φορείς έχουν προς όφελος όλων των Θεσσαλών.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης κ. κ. Απόστολος Παπατόλιας αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή που έτυχε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και επεσήμανε ότι οι φορείς της Θεσσαλίας θα πρέπει από τώρα να βρουν τους τρόπους συνεργασίας εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου, τόνισε ότι απαιτείται η συνάντηση Νομαρχών και Δημάρχων και δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην προοπτική διάχυσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 προς όφελος όλων των Θεσσαλών πολιτών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!