Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Αποκατάσταση της χωματερής στον Καραβόπορο

Στην αποκατάσταση και του τελευταίου τμήματος της χωματερής του Καραβόπουρου προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το έργο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης...
...Την σύμβαση αυτή υπέγραψαν στο γραφείο του Δημάρχου ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και η κ. Αγλαΐα Τζουβάρα-Ζάχου ως εκπρόσωπος της εταιρίας «Αγλαΐα Τζουβάρα-Ζάχου Ε.Δ.Ε.» η οποία και έχει αναλάβει τις εργασίες.
Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Τρικκαίων στη Θέση “Βακούφικα ΙΙΙ”» συνολικού προϋπολογισμού 443.843,54 ευρώ.
Η οικολογική και περιβαλλοντική σημασία του έργου είναι προφανέστατα σημαντική: Μετά την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Παλαιοσαμαρίνα και το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στον Καραβόπορο, είναι απαραίτητη η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Αφενός για να καθαρίσει επιτέλους ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ελλάδας, και αφετέρου για να μην μεταφέρονται τα κάθε λογής απόβλητα μέσω του ρου του Πηνειού ποταμού σε ολόκληρη την Θεσσαλία.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!