Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Εύσημα στον Σ. Χατζηγάκη

Εκτενής αναφορά από τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Β. Νικόπουλο στον τρικαλινό πολιτικό και στο έργο του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ειδική αναφορά στο έργο του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει ο...
...επί τιμή Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Νικόπουλος στο νέο του βιβλίο το οποίο τιτλοφορείται «Στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης». Ο κ. Νικόπουλος αναφέρεται λεπτομερώς στην συνεργασία που είχε με τον τρικαλινό πολιτικό επί υπουργίας του στο Δικαιοσύνης από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2009 σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «… Ευτυχώς για τη δικαιοσύνη ο νέος υπουργός Σωτ. Χατζηγάκης με τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του έδειξε πως επιθυμεί να θέσει τέρμα στην… «καθαρσιολογία» και να εργασθεί ειλικρινώς για την καλλιέργεια του ήπιου κλίματος, εκτονώνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση και τονώνοντας παράλληλα το ηθικό των δικαστών». «Ένιωσα έκπληξη από δηλώσεις και πράξεις του Σωτ. Χατζηγάκη» σημειώνει σε άλλο σημείο ο κ. Νικόπουλος «διαπίστωσα ότι έχει διαφορετικές αντιλήψεις οι οποίες συμβάλλουν στη διαφύλαξη της αρχής της διακρίσεως των εξουσιών, του απόλυτου σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη και στην εμπέδωση ήπιου κλίματος στον ευαίσθητο αυτής χώρο».
Σε άλλα σημεία του βιβλίου ο κ. Νικόπουλος υπογραμμίζει την πολιτική παρουσία του κ. Σωτ. Χατζηγάκη, τις ιδιαίτερες καινοτόμες και φιλελεύθερες απόψεις του, καθώς και τον «αρχοντικό τρόπο με τις οποίες τις παρουσίαζε πείθοντας τους συνομιλητές του».
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!