Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» ΥΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΣ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Με αφορμή και πρόσχημα την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Νομαρχίας Γρεβενών «Πέτρος Σιούλης» για τη γιορτή της γυναίκας και τη βράβευση από τον Ερυθρό Σταυρό σε ανθρώπους για την προσφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι θα θέλαμε να σταθούμε στο αμιγώς καλλιτεχνικό γεγονός.
Τη συναυλία της Χορωδίας Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της κυρίας Αναστασίας Κασιώλα «με ρίζες» από το Κυπαρίσσι και την...
...Καλλονή Γρεβενών η οποία αφιλοκερδώς τίμησε τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών.
Αυτό τελικά που ζήσαμε όλοι όσοι παραβρεθήκαμε σε αυτή τη μοναδική συναυλία ήταν ένα δώρο, ένα είδος ευλογίας που μας προσφέρθηκε με τόση απλοχεριά από τη Χορωδία Τρικάλων και από τη μαέστρο Αναστασία Κασιώλα. Η κυρία Κασιώλα μια παλλόμενη μαέστρος με το εφηβικό της σφρίγος αποκατέστησε τη σχέση μας με το ουσιαστικό τραγούδι και την πραγματική ψυχαγωγία.
Η αισθητική απόλαυση που μας προσέφερε η Χορωδία Τρικάλων είναι προϊόν μια επίπονης εργασίας μέσα σε μια διαδρομή 40 και πλέον χρόνων, είναι απόρροια μιας βαθύτερης μουσικής γνώσης.
Η χαλκέντερη Αναστασία Κασιώλα με το μοναδικό πάθος που τη διακρίνει για τη μουσική, αναδεικνύει την χορωδιακή μουσική σε μέγα πολιτιστικό γεγονός.
Το ωραίο αυτής της χορωδίας είναι ότι δεν είναι μια ξερή μουσική αλλά κάτι περισσότερο.
Είναι ζωντανή, γόνιμη, έχει μια αύρα και μια φρεσκάδα, κάτι που την καθιστά μοναδική.
Το Ωδείο, το όποιο διατηρεί η κυρία Κασιώλα στα Τρίκαλα είναι το μεγάλο μουσικό σχολειό απ’ το όποιο τροφοδοτείται και ανανεώνεται η Χορωδία Τρικάλων από νέους ανθρώπους που κουβαλάνε στις αποσκευές τους μουσική παιδεία ήθος και συλλογικότητα.
Μια από τις κορυφαίες στιγμές της μακρόχρονης πορείας της Χορωδίας Τρικάλων ήταν η παρουσίαση του άξιον εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ιδίου του σύνθετη στα Τρίκαλα τον Ιούλιο του 2006.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός έκανε αίσθηση στο τρικαλινό κοινό και ίσως αυτό να ήταν η δικαίωση και η επιβράβευση της κύριας Κασιώλα για όλα αυτά που προσέφερε και προσφέρει στα μουσικά πράγματα της χώρας και όχι μόνο.
Η Χορωδία Τρικάλων είναι ο πρεσβευτής του νεοτέρου ελληνικού πολιτισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έτσι όπως τον διαμόρφωσαν οι μεγάλοι μας δημιουργοί Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης και τόσοι άλλοι.
Κυρία Κασιώλα για τη συγκίνηση που προσφέρατε στο κοινό μας σας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, πιστεύουμε πως θα ταξιδέψουμε πάλι μαζί.
Σας ευχόμαστε για τη συναυλία που θα δώσετε στη Γαλλία καλή επιτυχία.
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Σύμβουλος Πολιτισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!