Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΙΑΣ

(Από τους Μενέλαο Παπαδημητρίου και Κώστα Γραμμένο)
Αρχείο φωτογραφίας: Κ. Δ. Τσιούμας - Μενέλαος Παπαδημητρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου -ιδρυτικό μέλος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας που συντονίζεται από το ΚΠΕ Μακρινίτσας και στο οποίο συμμετέχουν μέχρι σήμερα και...
...άλλα 23 ΚΠΕ από όλη την Ελλάδα, στο σεμινάριο για το δίκτυο που οργάνωσε το ΚΠΕ Μακρινίτσας στις 17-19 Δεκεμβρίου 2009 κατέθεσε την από κοινού διαμορφωμένη πρόταση των ΜΕΝΕΛΑΟΥ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, δικηγόρου Αθηνών-συγγραφέα και ΚΩΣΤΑ ΑΛ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, εκπαιδευτικού του ΚΠΕ Μουζακίου σχετικά με τη δυνατότητα απόπειρας ξαναχτισίματος της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου. Εννοείται και της διάσωσης της Κούλιας, αφού Γέφυρα και Κούλια αποτελούν ενιαίο σύνολο.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο, ενώ ιδιαίτερη αξία και σημασία έχει ότι την πρόταση στήριξε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΠΕ Γ γνωστός για την επιμέλειά του με τα θέματα αυτά κ. Σπύρος Μαντάς.
Έγγραφο με την πρωτοβουλία για το ξαναστήσιμο της ιστορικής γέφυρας Κοράκου στάλθηκε από τους έχοντες την πρωτοβουλία στον κ. Σπύρο Μαντά και αυτό έχει ως ακολούθως:
<< ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ «28-3-1949: ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΠ/ ΞΕΚΟΦΤΗΚΕ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΟΠ/ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΠ/ ΕΙΧΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!