Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«Ν’ εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος»

Δραματοποιημένη ποίηση
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης (την Κυριακή 21 Μαρτίου) το Θεατρικό Εργαστήρι για νέους του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων δίνει πάλι το παρόν με το θεατρικό δρώμενο «Ν’ εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος».
Πρόκειται για την δραματοποίηση από μαθητές του Γυμνασίου, του γνωστού και ιδιαίτερα αγαπημένου ποιήματος του Κ.Π.Καβάφη «Ιθάκη».
Ύστερα από την...
...επιτυχημένη παράσταση «Το Όνειρο του Δωδεκάμερου», οι νέοι του θεατρικού Εργαστηρίου πειραματίζονται μέσω της θεατρικής τέχνης και μετατρέπουν το στίχο σε εικόνες. Αναζητούν το βαθύτερο νόημα των λέξεων του ποιητή και ταυτόχρονα να βιώσουν το δικό τους ταξίδι για την δική τους Ιθάκη.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Μύλο Ματσόπουλου σε δύο παραστάσεις στις 18.00 και στις 19.00.
Υπεύθυνη του τμήματος Αντ. Χήρα.
Συμμετέχουν:
Παπαγεωργίου Ευτέρπη, Φρύδα Ιωάννα, Αναστασιάδου Σταυρούλα, Ζώη Θάνια, Κουτσιούμπας Στέργιος, Λαζαρίνα Έλενα, Λαζαρίνα Κων/να, Μαραγκού Ιλάειρα, Μιχαήλ Ρεβέκα, Μπατόλα Μαριαλένα, Μπατόλας Μάριος, Μπαταγιάννη Κατερίνα, Μπουντουρούδα Ελένη, Νταμάτη Κων/να, Ντόγκας Σπύρος, Ράρα Βιργινία, Ρήγας Νίκος, Χατζιάρα Φωτεινή, Χατζηγάκη Παρασκευή, Χονδρονάσιου Αγγελική, Δήμου Ευαγγελία, Νταλουγεώργου Φαίδρα. Τα θεατρικά Εργαστήρια θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις παρουσιάσεις –εκδηλώσεις με τις εξής παραστάσεις:
«Επικίνδυνες Σχέσεις» βασισμένη σε κόμικς του Αρκά
«Ντενεκεδούπολη» βασισμένο στο έργο της Ε. Φακίνου
«Η κυρά Φύση και τα παιδία της» οικολογικό παραμύθι
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Θεατρικά Εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου συμμετέχουν και ασχολούνται με την δραματική τέχνη 250 μαθητές .

Από το Θεατρικό Εργαστήρι για νέους
του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!