Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο του κ. Νίκου Λέγκα

Το μέλλον του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ στο οποίο συμμετέχει το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ του Νομού καθώς και την ανάγκη ολοκλήρωσης της χρηματοδότησης της κατασκευής κοιτώνων στην...
...παιδική εξοχή Πεύκης Τρικάλων, προώθησε στη Βουλή, με τη διαδικασία της αναφοράς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.
Συγκεκριμένα, με την πρώτη αναφορά, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας ζητά από την αρμόδια Υπουργό διευκρινήσεις, επικαλούμενος σχετικό υπόμνημα της Νομαρχίας Τρικάλων, στο οποίο τονίζεται ότι, μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί, από τις αρχές Αυγούστου του 2009, δεν έχει δοθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για τους κοιτώνες που κατασκευάστηκαν στην παιδική εξοχή της Πεύκης.
Η δεύτερη αναφορά του Ν. Λέγκα απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομίας και Οικονομικών, και έχει σχέση με τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο Τρικαλινός πολιτικός ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν για το μέλλον του προγράμματος, επικαλούμενος υπόμνημα του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο οποίο τονίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα, μέσα από το οποίο χρηματοδοτούνται πολλά δρομολόγια, τόσο εντός της πόλης των Τρικάλων, όσο, και κυρίως στην περιφέρεια του Νομού, ιδιαίτερα δε σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, «βρίσκεται στον αέρα». Στο σχετικό έγγραφο υπογραμμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, τα ΚΤΕΛ, εξακολουθούν να εκτελούν τα δρομολόγια με ίδια έξοδα, και υπενθυμίζεται ότι το ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ενεργοποιήθηκε προκειμένου να αμβλυνθούν οι ανισότητες με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι μεταφορές εκτελούνται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!