Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα, ανεβάζει τη φετινή θεατρική περίοδο το Δημοτικό μας Θέατρο. Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη ήχους, μουσική και χρώματα, που προσκαλεί...




...μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο του αγαπημένου Μικρού Πρίγκιπα και το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν, μέσα από την φιλία, την αγάπη, την φαντασία και την παιδική αθωότητα.
Η παράσταση αυτή αποτελεί την νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου και συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί.
Το έργο παρουσιάστηκε σε καθημερινές πρωινές παραστάσεις για μαθητές: ενώ θα παρουσιαστεί για το ευρύτερο κοινό την Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. Πληροφορίες 24310 20000.
Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παραγωγή έργων για τα παιδιά και τους νέους:
α) επιλέγει θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας
β) στοχεύει με τη σοβαρή προετοιμασία στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια μιας ολοκληρωμένης θεατρικής δουλειάς που αγγίζει εξίσου τα παιδιά και τους μεγάλους.
Μέσα από αυτή τη θεατρική πρακτική και πράξη προέκυψε η ιδέα και στη συνέχεια η επιλογή του Μικρού Πρίγκιπα του Εξυπερύ για την φετινή χρονιά
Το ραντεβού μας με το κοινό των μικρών φίλων της πόλης μας και της περιφέρειας, προκαθορισμένο πάντοτε, μοιάζει να προετοιμάζεται με τόσο προσεκτικά βήματα και την ίδια αγάπη που η αλεπού «διδάσκει» στον Μικρό Πρίγκιπα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο, που τροφοδοτεί την φαντασία μικρών και μεγάλων εντάσσεται αρμονικά στην πορεία του Δημοτικού Θεάτρου.
Και ταυτόχρονα είναι ένα έργο με μοναδική πυκνότητα μηνυμάτων και εικόνων που ενεργοποιεί απίστευτα πολυεπίπεδες αναγνώσεις και φαντασιακές ταχύτητες και αποτελεί πρόκληση στο σκηνικό του ανέβασμα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΘΕΛΑ- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΚΗΝΙΚΑ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ,
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΑΣ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΪΣΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΒΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΑ ΦΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΟΝΕΛΛΑ ΧΗΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΒΙΚΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΟΖΙΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΤΕΓΟΥ.
Κριτικές:
Η παράσταση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί από εξαιρετική έως άριστη, καθώς όλοι οι συντελεστές της έχουν δώσει πολύ από την αθωότητα της παιδικής τους ψυχής, αποδίδοντας τέλεια στη σκηνή, τις λεπτεπίλεπτες, ευαίσθητες και συνάμα δυνατές εικόνες-μηνύματα που υπάρχουν στο βιβλίο. Εξαίρετη η σκηνοθεσία του Στέφανου Νταλάση, εξαιρετικές και ακούραστες οι ερμηνείες των ηθοποιών, πολύ καλές οι χορογραφίες της Μαρίας Γαδετσάκη, εξαιρετικά τα σκηνικά του Στέργιου Στάμου. Θαυμάσιος ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος στις ερμηνείες - όλες ζωντανές - των τραγουδιών, σε στίχους του Τρικαλινού ποιητή Ηλία Κεφάλα και μουσική του Τρικαλινού συνθέτη Ανδρέα Τσέγα. Της Λέλας Κατεχάκη –Πρ. Λόγος
Οι συντελεστές του Τρικαλινού Δημοτικού θεάτρου, έχουν μια αναπάντεχα ωραία «προσφορά» για μικρούς, αλλά και μεγάλους συμπολίτες […] Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό παραμύθι, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. […] Στις άχαρες μέρες που ζούμε και προσκρούουμε από το «έλλειμμα και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, είναι μια «όαση» ανθρώπινης ευαισθησίας και περισυλλογής. Η έξοχη προσπάθεια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων πρέπει να τύχει της προσοχής και της στήριξης όλων μας. Ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Του Γιάννη Κεμανίδη - Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!