Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

Πριν από 124 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο θυσίασαν την ζωή τους, παλεύοντας για 8ωρο, καλύτερες συνθήκες εργασίας, και ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης τους. Δυστυχώς, η φετινή χρονιά δεν είναι μόνο μια ημέρα μνήμης. Είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ημέρα...
...ουσιαστικού και επιτακτικού αγώνα με τα ίδια ακριβώς αιτήματα.
Οι αντεργατικοί, αντικοινωνικοί νόμοι και οι βαθιά ταξικές επιλογές της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχουν την ανακατανομή εισοδημάτων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών και στην εκχώρηση όλων των δικαιωμάτων στους εργοδότες και η αδιαφορία τους για τα δικαιώματα μισθωτών, εργατών και συνταξιούχων μας έχουν γυρίσει 124 χρόνια πίσω!
Η κρίση στην αγορά εργασίας, η ανεργία, η αβεβαιότητα της ασφάλισης, της συνταξιοδότησης, η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, καθιστούν υποχρέωση όλων να παλέψουμε και να διαδηλώσουμε για έναν άλλο δρόμο, για μια διέξοδο, μια ελπίδα στο σκοτάδι της καθημερινότητας.
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας πιέζει να δείχνουμε αδιαφορία σε ότι δεν μας αγγίζει σήμερα και άμεσα. Ζούμε στην κοινωνία του «στην αρχή πήραν τους μαύρους, αλλά δε φώναξα επειδή δεν ήμουν μαύρος –μετά πήραν τους ζητιάνους, αλλά δεν φώναξα επειδή δεν ήμουν ζητιάνος –μετά πήραν τους αρρώστους, αλλά δεν φώναξα επειδή δεν ήμουν άρρωστος –τώρα παίρνουν εμένα, αλλά δεν έχει μείνει κανένας πλέον να φωνάξει».
Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι ενωμένοι στα κοινά ταξικά μας συμφέροντα οφείλουμε να απλώσουμε χέρι συνεργασίας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και να στηρίξουμε την κοινή μας πορεία για την υπεράσπιση των κεκτημένων και την επανάκτηση των απολεσμένων δικαιωμάτων μας να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου που θυσιάζουν το δικαίωμά μας για μια ανθρώπινη ζωή στον βωμό του κέρδους τους.
Ας αποτελέσει η 1η του Μάη την απαρχή νέων αγώνων για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που απεργάζονται την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για το χτίσιμο μιας δίκαιης κοινωνίας χωρίς πείνα και αδικία, χωρίς πολέμους ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κοινή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – ΕΚΑ στην Πλ. Κλαυθμόνος την 1η Μάη στις 10:00 π.μ. για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνου Θόδωρος
Ο Γ. Γραμματέας Κιτσόπουλος Αλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!