Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

4 Μαύρα Κουστούμια

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη
4 Μαύρα Κουστούμια
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Πρωταγωνιστούν:...
Ρένος Χαραλαμπίδης Γιάννης Ζουγανέλης Τάκης Σπυριδάκης Άλκης Παναγιωτίδης Δημήτρης Πουλικάκος Τιτίκα Σαριγκούλη
Τέσσερις αποτυχημένοι νεκροθάφτες πάνε για την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν ζωή, φεύγοντας από το επάγγελμα όπου πήγανε, προσωρινά, βέβαια, και έμειναν για πάντα. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής την τελευταία επιθυμία αποθανόντα πλούσιου Έλληνα της αλλοδαπής, που θέλει να τον πάνε από την Αθήνα στο χωριό του με τα πόδια.
Όταν στην πορεία διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά της αμοιβής που τους έταξαν, απαγάγουν το πτώμα, το οποίο και τους μένει, αφού τελικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υπόθεση. Όσο για τον νεκρό, έχει ακόμα κάποια κρυφά χαρτιά στις τσέπες του.
Τα 4 Μαύρα Κουστούμια είναι μια μαύρη κωμωδία με… λευκό πουκάμισο. Μετά το No Budget Story, Τα Φτηνά Τσιγάρα και την Καρδιά του Κτήνους, ο Ρένος Χαραλμπίδης επιστρέφει με μια ταινία που αρχίζει ως μαύρη κωμωδία, συνεχίζεται ως σουρεαλιστικό road movie και καταλήγει σ’ ένα ταξίδι μύησης των ηρώων, που ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον και, στο τέλος , τον ίδιο τους τον εαυτό. Ένας ύμνος στη ζωή, με οδηγό και καπετάνιο το νεκρό.
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, στήνει ωραία και γρήγορα την ιστορία των αταίριαστων μαυροφόρων που θα αναγκαστούν να συμβιώσουν προσωρινά για χάρη του μετρητού που νομίζουν πως θα αποκτήσουν, και συνεχώς αποκαλύπτει τη ροκ πλευρά του ταξιδιού και των χαρακτήρων τους, σαν μαύρη κωμωδία με ελαφρύ άγγιγμα. ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!