Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κατασκευή σκάλας για πρόσβαση στο άλσος του Προφήτη Ηλία

Δεν είναι μόνο η άσφαλτος στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων που ρίχνεται και είναι απαραίτητη για να διευκολύνει την κίνηση τροχοφόρων αλλά και κατοίκων. Σε πολλές περιπτώσεις, και ειδικά στους επικλινείς οδούς γύρω από τον...
...λόφο του Προφήτη Ηλία, απαιτούνται περισσότερα έργα που να καθιστούν εντελώς απρόσκοπτη την διάβασή τους τόσο από τους περιοίκους όσο και τους περιπατητές από και προς τον λόφο της πόλης μας.
Ένα από αυτά τα έργα, η κατασκευή και επίστρωση με τσιμέντο της σκάλας που ενώνει την οδό Χασίων με την οδό Εστιαιώτιδος ακριβώς δίπλα από το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης καθώς έχει ολοκληρωθεί το καλούπωμά της και σήμερα ξεκίνησε η επίστρωσή της με τσιμέντο. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο και άνετο κλιμακοστάσιο με σκαλοπάτια πλάτους περίπου πέντε (5) μέτρων καθώς επίσης και τοιχία στις δύο άκρες του που θα καθιστούν άνετη και θα διευκολύνουν την διάβασή της από τους πολίτες ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες όταν οι βροχοπτώσεις και η κατωφέρεια του εδάφους δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην περιοχή. Πέραν αυτού πρόκειται για μια πολύ καλαίσθητη κατασκευή η οποία θα συνάδει με το παρακείμενο φυσικό περιβάλλον.
Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα του έργου αλλά και για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής.
Σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης, τα σκαλοπάτια θα επιστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι από κάθε άποψη καλαίσθητο και άρτιο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!