Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ?

Αυτό είναι που προσφέρει η Ελλάδα στους μετανάστες και πρόσφυγες;
(...κι όμως αυτοί ζητάνε ένα διαβατήριο για τον κόσμο μας)
Το δεκαπεντάχρονο Aφγανάκι πριν το Πάσχα στα Πατήσια σκοτώθηκε αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια γιατί η πολιτεία μας δεν του επέτρεψε να έχει πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης πολιτικού ασύλου όπου θα...
...απολάμβανε και τα δικαιώματα σε τροφή, στέγη και περίθαλψη που του παρέχονται λόγω της αιτήσεως αυτής (Τόσες ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο για την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο, για τους ανήλικους αλλοδαπούς για ποιο λόγο για να μην εφαρμόζονται; Γι' αυτό καταδικάζεται η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη παραβίασή τους)
Σήμερα έχουμε «την καθαρή αυτοκτονία» ενός Γεωργιανού 20 χρονών στο Βόλο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Ν.Ιωνίας. Γιατί όμως ήταν κρατούμενος. Είχε εκτίσει ποινή για ποινικό αδίκημα (χρήση πλαστών εγγράφων) και είχε αποφυλακιστεί πριν δυο εβδομάδες από τις φυλακές της Κασσαβέτειας και δεν του είχε επιβληθεί δικαστική απέλαση. Μόλις όμως βγήκε τον «περίμενε» διοικητική απέλαση επειδή δεν είχε έγγραφα παραμονής και έτσι φυλακίστηκε πάλι. Πώς όμως εκδόθηκε απόφαση διοικητικής απέλασης εναντίον του αφού όπως πληροφορηθήκαμε δια του τύπου από το έτος 2009 ο ίδιος είχε κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου και οι αιτούντες πολιτικό άσυλο απαγορεύεται από το νόμο να απελαθούν;
Αυτά είναι τα κενά και οι αντιφάσεις του νόμου, οι πάγιες πρακτικές της αστυνομίας κατόπιν «άνωθεν εντολών» διαπιστώνεται όμως ότι έτσι παίζονται ζωές και τελικά χάνονται ζωές και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.
Γι΄αυτό ζητάμε και διεκδικούμε:
«Νόμιμα χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, όχι νόμους ημίμετρα αλλά νόμους που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα συνολικά και δεν θα το καμουφλάρουν»
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!