Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Μήπως θέλουμε γύψο..;

Αφορμή για τα όσα γράφω αποτέλεσε βίντεο που τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο στην οδό Ερμού στην Αθήνα, όπου το παρεμπόριο "ανθεί" και το εμπόριο "μαραζώνει". Φαίνεται λοιπόν εκεί, "επιτροπή εμπόρων πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν μία ενημέρωση των πολιτών και καταγραφή του λαθρεμπορίου που γίνεται τόσα χρόνια στην οδό Ερμού". Όλα αυτά μπροστά στους...
..."πάγκους-σεντόνια" των αφρικανών και λοιπών (λαθρο)μεταναστών στους οποίους στηρίζεται το παρεμπόριο. Προφανώς γρήγορα η κατάσταση ξεφεύγει και γίνεται σύρραξη. Έλληνες κυνηγούν αλλοδαπούς στα στενά της Ερμού. Η Αστυνομία πάντα, απλά παρακολουθεί.
"Προφανώς είναι ρατσιστική επίθεση.." λέει ένας φίλος. Ωραία του απαντάω, εγώ δε θα πω ότι αυτό γίνεται "γιατί οι συσχετισμοί πλέον έχουν αλλάξει. Γιατί στο κέντρο της Αθήνας, αυτοί κάνουν κουμάντο. Γιατί το καθεστώς αυτό πλέον έχει εγκατασταθεί και ανθεί και στην επαρχία. Γιατί καμμία Αρχή δεν τους ακουμπάει. Γιατί ντρεπόμαστε να ζητήσουμε τα αυτονόητα. Γιατί είμαστε μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα. Γιατί γίναμε πάλι ραγιάδες".
Ωραία λοιπόν, είναι ρατσιστική επίθεση. Το παρεμπόριο το ελέγχουν Έλληνες και απλά εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς. Και τους βολεύει έτσι, γιατί και πλουτίζουν αλλά και κανείς δεν τους ενοχλεί. Γιατί στρέφονται αλλού.
Και έτσι, γίνονται στημένα (ή όχι) σκηνικά, για να ξεδώσουν κάποιοι ρατσιστές (ή να εκφραστούν αγανακτισμένοι πολίτες).
Και το θέμα είναι ότι πλέον ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ κάποιοι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είτε πιστεύεις τον ένα σενάριο, είτε το άλλο. Όπως βέβαια αυτοί πιστεύουν. Και πως θα πεις στον Έλληνα ότι αλλού είναι το πρόβλημα, ότι ας επικεντρωθούμε στο τι, πως και ποιοι δημιούργησαν και συντηρούν αυτή την κατάσταση; Διότι όταν υπάρχει μία πληγή, κοιτάς να σταματήσεις πρώτα την αιμοραγία. Και ναι, μπορεί με αντίστοιχους όρους και δικαιολογίες κάποιοι να έβαλαν τη χώρα κάποτε στο γύψο.. Αλλά μήπως η κατάσταση θέλει γύψο; Μήπως πάει προς τα εκεί; Ή μήπως κάποιοι θέλουν να πάει προς τα εκεί; Και πως θα πεις του "άλλου" ότι δεν είναι έτσι; Ότι αυτοί οι ρατσιστές ή αγανακτισμένοι έχουν άδικο. Ότι κάνουν λάθος. Ότι όλα είναι καλά και δεν τρέχει τίποτα. Πως;
Και μέσα σε όλα αυτά καμμία Πολιτεία και κανένα όργανό της δεν ακουμπάει, ούτε κυνηγάει, ούτε καν ελέγχει τίποτα. Ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Ούτε τους μαυροεμπόρους, ούτε τους καημένους αλλοδαπούς, ούτε τους ρατσιστές, ούτε τους αγανακτισμένους.
Άρα μήπως τελικά κάποιοι θέλουν να πάει προς τον γύψο η κατάσταση; Και γιατί;
..ή μήπως απλώς η αλλοδαπή "μαφία" του λαθροεμπορίου εκμεταλλεύεται έναν παράδεισο της παρανομίας και ατιμωρησίας που πάει να γίνει η Ελλάδα; Και γιατί πάει να γίνει;
..ή μήπως όλοι τρώνε από αυτή την ιστορία και είναι ολοι ικανοποιημένοι;
Υ.Γ. Και φυσικά στη μέση βρίσκεται ο τρομαγμένος μικρομεσαίος Έλληνας. Αυτός ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας. Που χαίρεται αφού μπορεί να πάρει με 10? την τσάντα που είναι σχεδόν ίδια με αυτή που του γυάλισε στη βιτρίνα, η οποία όμως είναι πανάκριβη. Η οποία δεν είναι γι' αυτόν, είναι για πλούσιους. Υπάρχουν άλλες γι' αυτόν. Αλλά δεν αποδέχεται την ομορφιά της ταξικότητας του καπιταλισμού και της ελεύθερης οικονομίας (δικό μου αυτό). Είναι όνειρό και σκοπός της ζωής του η ανέληξη σε μία ανώτερη τάξη. Γιατί; Γιατί έτσι του πλασάρεται από παντού. Μέχρι να το πετύχει όμως γουστάρει να ζει το παραμύθι του με μαϊμού "πλούσια" προϊόντα. Και αν τελικά (σχεδόν) το πετύχει, ζει περήφανος με το πανάκριβο και γνήσιο προϊόν του, μαζί με την τρύπια κάλτσα του.
Αυτός που προκειμένου να έχει μία μικρή αλλά σημαντική για την τσέπη του έκπτωση, θα προτιμήσει το παράνομο, το χωρίς απόδειξη. Πολλοί λένε και έχουν δίκαιο ότι η Ελλάδα δεν έχει χρεωκοπήσει, γιατί στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην μαύρη οικονομία, την παραοικονομία. Ε, λουστείτε το τώρα. Όχι εσείς βέβαια, αλλά τα παιδιά σας.
Και όχι φίλε Σ., δεν φτάνει το να μην τους ψηφίσεις.
Πηγή:
http://3kala-strava-paraloga.blogspot.com/2010/04/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!