Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το έργο μας και η αποφασιστικότητά μας είναι η καλύτερη απάντηση στην κερδοσκοπία

ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ, ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.
1. Φήμες, φήμες, φήμες...Κάποιοι συνεχίζουν με φημολογίες να «πολιορκούν» κερδοσκοπικά την ελληνική οικονομία. Σήμερα «κυκλοφόρησε» δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να επιδιώξει την αλλαγή της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης των οικονομιών της Ευρωζώνης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της χώρας...
2. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και στον πόλεμο, βασικό «κλειδί» για τη νίκη είναι η επιμονή και η αποφασιστικότητα ως προς στον στόχο. Κάθε μέρα με το έργο μας και την αποφασιστικότητά μας να τα αλλάξουμε όλα, θα διαψεύδουμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να σπεκουλάρουν εις βάρος του Ελληνικού λαού.
3. Ξεκαθαρίζουμε:
-Πρώτον, ποτέ δεν ζητήσαμε αλλαγή των όρων της συμφωνίας Βρυξελλών για το μηχανισμό στήριξης. Η συμφωνία είναι σημαντική γιατί έβαλε ταφόπλακα στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας. Όσοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία και στον εαυτό τους και στον τόπο.
-Δεύτερον, έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις και δεν θα χρειαστεί να τον ενεργοποιήσουμε ποτέ.
-Τρίτον, όσοι εκτός και εντός της χώρας, αμφισβητούν την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και ιστορικές αποφάσεις, βιάζονται και θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά. Η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση. Ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και εντός του στόχου που έχει τεθεί ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές. Με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τη μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», η Ελλάδα παίρνει τις επόμενες μέρες τις ριζοσπαστικότερες, δυσκολότερες και δικαιότερες, αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών για να νοικοκυρέψει τα του οίκου της.
4. Καμιά φήμη δεν θα πλήξει την αποδεδειγμένη αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πάρει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να βάλει τάξη στα του οίκου της. Και καμία φήμη δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στη βούληση του ίδιου του Ελληνικού λαού, να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλει συστηματικά η Κυβέρνηση, για να αλλάξει, επιτέλους, σελίδα η χώρα μας.
Μας εστάλει από τον κ. Περικλή Πελεκάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!