Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανθρωπιστική φωτογραφία

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στα πλαίσια της διοργάνωσης “Φωτογραφικές Διατυπώσεις 2010” σας προσκαλεί στην παρουσίαση της φωτογραφικής δουλείας του Γιώργου Μουτάφη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην...
...αίθουσα σεμιναρίων της λέσχης στο Πνευματικό Kέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης), συνοικία Χαραυγής, στη Λάρισα την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 στις 20.00. Ο φωτογράφος επίσης θα αναφερθεί για τον τρόπο που εργάζεται και θα αναλύσει όλη την διαδικασία από τη ερευνά του θέματος, τη λήψη μέχρι και τη δημοσιοποίηση του.
Μετά την παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ίδιο με θέμα την "ανθρωπιστική φωτογραφία".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ / Anzenberger
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία την απέκτησε το 2006 με τη φωτογραφική ομάδα των 18+. Αποφοίτησε από τη σχολή φωτογραφίας Focus το 2007.
Από τότε δουλεύει ως Φώτο δημοσιογράφος με βάση την Αθήνα για τα πιο γνωστά περιοδικά της Ελλάδας. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί επίσης στους Times (Εurope), στο Panorama, στο die Zeit και στους New York Times.
Το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από την Unesco (Ελλάδας) και ήταν ένας από τους δώδεκα φωτογράφους που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Vilnius Photo Festival. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Γιώργος δουλεύει σε ένα μακροπρόθεσμο project για τη μετανάστευση και συνεργάζεται με πολλές ΜΚΟ (γιατροί χωρίς σύνορα, γιατροί του κόσμου κ.ά.) Από το 2009 εκπροσωπεί το πρακτορείο Anzenberger.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!