Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη επισκέφθηκε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της για την Επέτειο του 1925.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών είναι ανοιχτή σε κάθε Τρικαλινό πολίτη ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίδοση του ψηφίσματος που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση της 4-2-2010, στην κατάμεστη από συμπολίτες μας αίθουσα του δημαρχείου Τρικάλων. Να σημειωθεί ότι...
...η συγκέντρωση έγινε την Τσικνοπέμπτη που δεν προσφέρεται για τέτοιες εκδηλώσεις.
Η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών του αγωνιστή και ιστορικού ερευνητή Μανώλη Γλέζου προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκδήλωση. Στην τρίωρη συζήτηση- διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις και φωτίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα του 1925. Αναδείχτηκε η ξεχασμένη Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση της 2-2-1925 στα Τρίκαλα. Αν το Κιλελέρ υπήρξε σταθμός στον αγώνα των Θεσσαλών αγροτών για να απαλλοτριωθούν τα τσιφλίκια και να αποκτήσουν γη αυτοί που την καλλιεργούσαν, η εξέγερση των Τρικάλων σηματοδοτεί το σταθμό του αγώνα για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.
Αν η εξέγερση του Κιλελέρ έγινε πανελλήνιο σύμβολο, η εξέγερση των Τρικάλων παρέμεινε στην αφάνεια. Πολλοί οι λόγοι.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα στη συγκέντρωση με ελάχιστες διαφωνίες. Απευθύνεται κυρίως στο Δήμο Τρικκαίων όπου επιδόθηκε νωρίτερα. Στον κ. Νομάρχη επιδόθηκε διότι είναι η ύπατη αρχή του νομού μας και παρακλήθηκε για την προώθησή του στο βαθμό που τον αφορά. Προσεχώς το ψήφισμα θα επιδοθεί και σε άλλους αρμοδίους.
Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!