Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Βανδαλισμοί και απειλητικά συνθήματα για τη ζωή του ήταν το επισκεπτήριο «αγνώστων» στο γραφείο δικηγόρου που έχει συνυπογράψει με συναδέλφους του προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Πηγαίνοντας στο γραφείο του στο κέντρο της Κατερίνης σήμερα το...
...απόγευμα ο δικηγόρος Χρήστος Ζουμπουλίδης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιός τους στην Πιερία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, βρήκε την επαγγελματική του επιγραφή κατεστραμμένη και απειλητικά συνθήματα γραμμένα στο ασανσέρ. Ο ίδιος συνδέει το γεγονός με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη προσφυγή, καθώς δεν είχε ποτέ προστριβές με κανέναν από την τοπική κοινωνία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις. Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!