Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ο Σ. Χατζηγάκης εφ’ όλης της ύλης

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός ασκεί κριτική για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ανήσυχος για τις εξελίξεις στην οικονομία
Εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στο «ράδιο Ζυγός» παραχώρησε ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Εξέφρασε την έντονη...
...ανησυχία του για τις εξελίξεις στην οικονομία επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή ακολουθεί. «Αν η Κυβέρνηση αναλάμβανε τις ευθύνες της και ασκούσε πραγματική πολιτική από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τα πράγματα δεν είχαν φτάσει εδώ που έφτασαν σήμερα» τόνισε για να συμπληρώσει: «Πρόκειται για μια κακή Κυβέρνηση, η οποία ασχολείται μόνο με την παραπολιτική. Οι πολίτες την εμπιστεύτηκαν με μεγάλο ποσοστό, ωστόσο δεν έλαβε τις αποφάσεις που έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτό το σημείο να δανειζόμαστε με 6% και 6,5% επιτόκιο».
Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα ο κ. Σ. Χατζηγάκης σημείωσε πως «σε τέτοιες περιόδους δεν αρκούν τα δημοσιονομικά μέτρα. Επιβάλλεται να χαραχθεί μια ενιαία αναπτυξιακή πολιτική, που θα επιτρέψει στην αγορά να ανασάνει, ρίχνοντας ρευστό. Είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι δημόσιες επενδύσεις και να αποκατασταθεί ξανά το κλίμα στην αγορά. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η παρούσα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει».
Για την Ν.Δ. την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πολύ πίσω ο κ. Σ. Χατζηγάκης είπε πως «το κόμμα μας προέρχεται από μια βαριά ήττα, περνά μια μεταβατική περίοδο, με νέο αρχηγό και πιστεύω πως με ορίζοντα το Συνέδριο θα μπορέσει ξανά να καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».
Ο ίδιος έκανε αναφορά στο έργο του τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «όπου προσπάθησα σε αυτούς τους 8 μήνες που βρισκόμουν στο τιμόνι να φέρω μια ισορροπία στην αγορά, ενώ είχα έτοιμο Νομοσχέδιο που θα έβαζε την ελληνική γεωργία σε νέα τροχιά για τα επόμενα χρόνια» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως «έγινε ένα τεράστιο έργο το οποίο το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί. Ο νέος υπουργός επαναφέροντας το λεγόμενο αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης ουσιαστικά τη βάζει σε νέες περιπέτειες».
Τέλος όσον αφορά τις… αντοχές του ιδίου ο κ. Σ. Χατζηγάκης τόνισε πως «υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία η οποία είμαι βέβαιος πως θα φανεί χρήσιμη. Εγώ έχω σκοπό να μείνω πολλά χρόνια ακόμη στην ενεργό πολιτική».
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!