Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Οι μαθητές από το πρόγραμμα Comenius στο δημαρχείο Τρικάλων


Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες υλοποιούνται μια σειρά δράσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης των Τρικάλων σε συνεργασία με αντίστοιχα ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια του διακρατικού ευρωπαϊκού...
...προγράμματος Comenius. Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος αυτού μαθητές συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων, μίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Ταμήλο και την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Αργυροπούλου και τους έθεσαν ερωτήσεις πάνω στο θέμα της ένταξης των οικονομικών μεταναστών στην κοινωνία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο μαθητές του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μαζί με μαθητές από αντίστοιχα Γυμνάσια από Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία που συνοδεύονταν από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Φανή Σμιξιώτη και τους συμμετέχοντες καθηγητές κ.κ. Μακρίνα Ανθοπούλου, Παρασκευή Ευαγγελοπούλου και Ελένη Μεγαρχιώτη, καθώς επίσης μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων μαζί με μαθητές από το Άαχεν της Γερμανίας συνοδευόμενα επίσης από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος.
Τα προγράμματα που έχουν αναλάβει τα παραπάνω σχολεία είναι αφενός για το 5ο Γυμνάσιο η υλοποίηση της δράσης «Μετανάστευση: Ένα οδοιπορικό προς την ευημερία» και για το 7ο Λύκειο η δράση με τίτλο «Αποδοχή της διαφορετικότητας». Μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων για τα μέτρα που ο Δήμος λαμβάνει για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, την ένταξη των αλλοδαπών στην τρικαλινή κοινωνία, καθώς επίσης για τον αριθμό των μεταναστών που ζουν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε εκτός των άλλων ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα με τους οικονομικούς μετανάστες, καθώς επίσης ότι η τρικαλινή κοινωνία αποδέχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό τους αλλοδαπούς, δεδομένου ότι και οι Τρικαλινοί υπήρξαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οικονομικοί μετανάστες σε άλλες χώρες.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Comenius είναι πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει:
- Στην βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης.
- Στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης.
- Στην προαγωγή της εκμάθησης των ξένων γλωσσών.
- Στην διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!