Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Καθοδόν προς το χάος (2) Φτάσαμε!!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
''Ποιος είδε κράτος λιγοστό /Σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει /και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς, / Να ’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα /και δόξης τόσα μνήματα;
Να ’χει κλητήρες για...
...φρουρά / και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε /τον κλέφτη να γυρεύουνε;” (Γ. Σουρής)
Το προπαρασκευαστικό-μεταβατικό στάδιο των κατασκευαστών των κομμάτων εξουσίας που μας οδήγησε στην πόρτα της κοινωνικής εξαθλίωσης το ξεπεράσαμε. Το «Καθοδόν προς το χάος-Αναμείνετε!» (15-04-2010) έγινε, φτάσαμε!! Φτάσαμε σημαίνει βαλτώσαμε. Και στον πάτο του βούρκου που μας ρίξανε υπάρχει και δίνη που σε τραβάει όλο και πιο βαθιά, πιο κάτω και από τον πάτο… σκέψου, κι εκεί φτάσαμε. Ποιος ή ποια δύναμη μπορεί να βρεθεί και να μας επαναφέρει στον πάτο του βάλτου, τουλάχιστον, κι από κει μπορεί, λέμε μπορεί, πατώντας ο ένας πάνω στον άλλο γλιτώσουμε;
Το ΔΝΤ; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Γερμανία που προξένησε τη δίνη του βάλτου; Η Γερμανία που η …πολιτική της συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας ξεσκέπασε το πραγματικό της προσωπείο; Αυτή, τουλάχιστον σαν ευρωπαϊκή χώρα, χώρα που προσπαθεί και επιδιώκει την ηγεμονία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, μια χώρα που δεν είναι αθώα από μπιζνοσκάνδαλα φρέσκα και παλιά, όπως τα έξοδα κατοχής του φασιστικού στρατού και πιστώσεις που οφείλει στην Ελλάδα και που ο έλληνας πρωθυπουργός μας λέει πως, δεν είναι η συγκυρία κατάλληλη για τέτοιου είδους διεκδίκηση, η «κυρία» Γερμανία δεν έπρεπε να μιλά.
Οι Έλληνες, θεωρώντας ότι δεν μπορεί εξ’ αιτίας του παρανοϊκού Χίτλερ να μισούνται οι λαοί, της δώσανε συγχωροχάρτι. Τώρα αυτή τι κάνει; Αν με τις δόλιες πολιτικές της δεν αναμοχλεύει τους λαούς τι άλλο τους κάνει; Εν ονόματι του «ευρωπαϊκού γίγνεσθαι» τους ξεβρακώνει και τους ταπεινώνει;
Αλλά, Πολίτες, αυτοί όπως και να λέγονται, τη δουλειά τους κάνουν. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, την ταφόπλακα στον ευρωβάλτο τα… ελληνικά εξανδραποδισμένα κόμματα εξουσίας μας την έριξαν και μας έθαψαν. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πεθαμένος για να γλιτώσει τη δίνη του βαλτώματος. Τέτοιου είδους θαψίματος μόνο ζώντες τη νιώθουν:
Πολτοποιημένος λαός και σαβανωμένος με τα σαχλά και βρώμικα κομματικά σεντόνια μέσω των κοινωνικοοικονομικών, ιστορικών, εθνικών και προπάντων πολιτιστικών ιμάντων μας πέταξαν στο βούρκο της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς και μας έθαψαν με πρώτο θύμα τον πολιτισμό. Από κει ξεκίνησαν˙ απ’ την αποδόμηση του πολιτισμού!! Φέτα στη φέτα την έφαγαν, την Ελλάδα, και μαζί της τρώνε και τους πολίτες.
Άξιο απορίας είναι η βοή που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία όπου κι αν αυτή υφίσταται. Όποιον πολίτη, εργάτη αγρότη, μεσαίο, νέο άνεργο, γέρο συνταξιούχο, ρωτήσεις να μάθεις τη γνώμη του για το ΔΝΤ, για την Ε.Ε, για τη Γερμανία, για τα κόμματα της Ελλάδας και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, η απάντησή τους είναι ο θυμός και η οργή, η αποδοκιμασία και η απογοήτευση, η απόγνωση, ο χλευασμός και ο αποτροπιασμός ιδιαίτερα για τους ΛΗΣΤΕΣ που ακόμα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Βέβαια στην αστική δημοκρατία επιτρέπονται οι ληστρικές δράσεις. Για τον «πολιτικό» απατεώνα-ληστή-κλέφτη δεν υπάρχουν σίδερα. Κι εδώ είναι το μέγιστο της απορίας: οι χουντικοί της εφταετίας δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και έτσι έπρεπε. Τη σημερινή «δημοκρατική» χούντα ποιος θα τη δικάσει; Αλήθεια, αυτά δε τα βλέπουν οι ελίτ των κομμάτων εξουσίας. Είναι τόσο αφελείς; Είναι τόσο αλλήθωροι και βλάκες; Μπα! Δε το πιστεύουμε. Έχουν γνώση των πραγμάτων. Μάλιστα σε σχέση με την επτάχρονη χούντα απ’ την πτώση της μέχρι σήμερα, οι σημερινές κυβερνήσεις την έχουν ξεπεράσει. Την οδήγησαν στο χάος και το φτάσαμε. Από κει και μετά το που λέει η κυβέρνηση ότι ο λαός είναι στο πλευρό της καλά θα κάνει να μάθει να λέει την αλήθεια. Ας πάψουν να αγιάζουν τα γένια τους. Στο παιχνίδι με τη φωτιά δε υπάρχει διέξοδος και στο χάος που μας οδήγησαν δεν υπάρχει γι’ αυτούς πόρτα φυγάδευσης. Αυτά τα μηνύματα δεν τα έχουν λάβει ακόμα; Ας μην υποτιμούνε τη νοημοσύνη του λαού διότι θα τον βρούνε μπροστά τους. Και τότε δεν τους σώζει τίποτα.
Να πιάσουν τους κομματικούς ληστές και τους κλέφτες να τους χώσουν φυλακή και να κατάσχουν τις εν Ελλάδι περιουσίες του… αν έχουν. Τους ξέρουνε. Να διεκδικήσουν τα χιτλερικά δάνεια κατοχής. Τώρα. Να παρθούν τα ευρωσκληρά-ανθελληνικά μέτρα πίσω. Να πιάσουν τους άθλιους φοροφυγάδες που τους γνωρίζουν πόσες μασέλες έχουν και να αφήσουν τη γριούλα που πουλάει το μαϊντανό στο παζάρι ήσυχη στο δικό της χάλι. Να δώσουν πρωτοβουλίες σε υπερκομματικούς τεχνοκράτες και να διώξουν από το κοινοβούλιο, που το κάνανε κομματικό μαντρί, υπουργούς, υφυπουργούς, διοικητές, διευθυντές, γραμματείς και φαρισαίους και ως δείγμα καλής θέλησης, να σταματήσουν, τώρα την προέλαση του «Καλλικράτη» όπου κομματικοποιεί την Ελλάδα και που τα αρμόδια επιτελεία έχουν άγρια μεσάνυχτα για το χάρτη της Ελλάδας. Να καταργήσουν το κρατικό κανάλι που το πληρώνουν οι πολίτες και έχουν κάνει πλούσιες τις όμορφες τηλεπαρουσιάστριες και πλούσιους τους ... ειδήμονες δημοσιογράφους που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ την ημέρα!! και παράλληλα δημοσιογράφοι που τρέχουν και δε σώνουν τους κοροϊδεύουν με μισθούς ντροπής. Και ακόμα περισσότερο να αφήσουν το σαχλό ύφος, τους κορυφαίους σαχλούς εμπαιγμούς και το άθλιο θεαθήναι ότι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στο δρόμο της. Όλα αυτά και άλλα πολλά μυρίζουν, αηδιάζουν, προκαλούν και οι δρόμοι γεμίζουν από τη οργή του λαού. Αυτά τα μέτρα φτάνουν να σωθεί η Ελλάδα. Τότε και μόνον τότε θα μπορεί να λέει η σημερινή κυβέρνηση ότι έχει τον ελληνικό λαό στο πλευρό της. Τώρα δεν τον έχει. Δεν μπορεί να τον έχει όσο και αν προσπαθούν τα φερέφωνα των ΜΜΕ και προπάντων οι καναλάρχες με πρώτο το κρατικό κανάλι να μας παραπληροφορούν. Αίσχος! Την ταφόπλακα που έριξαν οι απ’ εδώ και οι από κει στην ελληνική κοινωνία μόνο ο λαός πλέον μπορεί να την αναποδογυρίσει.
Αυτή είναι η βοή που κυριαρχεί στις μέρες μας και οι «πολιτικοί» μας παραμυθιάζουν. Το βουλιάζουμε ή σωνόμαστε δικαιούται να το αποφασίσει μόνο ο λαός. Φτάνει να συνειδητοποιήσει ότι πλέον φτάσαμε…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλης 15 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!