Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Καθοδόν προς το χάος (3)

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Στα ψαλίδια των κούρων το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)
(Αφιέρωμα στους γιατρούς των Τρικάλων)
«Ε.Ε.» και ΟΛΟΙ οι Διεθνείς Οργανισμοί αποτελούν το πανσπερμικό πάζλ της «σύγχρονης» τρομοκρατίας! Κούροι, επαίσχυντοι καταχραστές και καταπατητές όλων των δικαιωμάτων των λαών της...
...«Ευρωπαϊκής ένωσης» (με εισαγωγικά παρακαλώ) και της χώρας μας. Υποκριτές και ψεύτες, πανούργοι και αχρείοι, δολοφόνοι και καταπατητές(τους είδαμε με τα αεροπλάνα τους ζωγραφισμένα στα φτερά τους και ο σταυρός στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, για να θυμίζουν το φασιστικό τους μένος) κόκκινους και μαύρους, κίτρινους, πράσινους και γαλάζιους, με υψηλή επικινδυνότητα, σήμερα έχουν οπλίσει τους κούρους των καντονιών της γηραιάς Ηπείρου, με ψαλίδια για να κουρέψουν τους λαούς τους σαν πρόβατα.
Όσο και να προσπαθούμε να περιορίσουμε τον οίστρο μας, δε τα καταφέρνουμε. Και δεν τα καταφέρνουμε γιατί η πυκνή κυβερνητική αιθαλομίχλη που σκεπάζει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη όχι μόνο τσούζει τα μάτια αλλά η κυβερνητική αφαίμαξη (σκληρά μέτρα τα λένε) στρωματοποιεί τα πάντα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο «κύτταρο» της ραγιάδικης κυβερνητικής «πολιτικής» -έκτρωμα made in «Ε.Ε» και ΔΝΤ να βάλουμε σε πρώτη μοίρα, σε προτεραιότητα ξέρουμε όμως ή μάλλον ζούμε πλέον κάτω από την τραχύμαλλη σκιά των κούρων και των ψαλιδιών τους. Τώρα το τι μας λέει η κυβέρνηση μέσω των φερέφωνό της αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε στη Λαμία, εμείς τα ακούμε βερεσέ. Ανέφερε λοιπόν ο κ. Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων και τούτα:
«Πληρώσαμε για την Ελλάδα του χθες, αλλά πρέπει να κτίσουμε την Ελλάδα του αύριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του στην ΟΚΕ Λαμίας, την οποία επισκέφθηκε. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η βάση των αλλαγών πάνω στις οποίες θα δημιουργηθεί το νέο οικοδόμημα, είναι πρώτον ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους παρά τα μέτρα, δεύτερον ευνομία και αίσθημα δικαίου ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, «κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν» και τρίτον αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Εν προκειμένω επεσήμανε ότι αυτό αποτελούσε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι αλλαγές θα είναι συντεταγμένες μέσα από διάλογο και διαβούλευση. Μιλάμε για ενίσχυση και όχι κατάλυση της δημοκρατίας, είπε ο κ. Παπανδρέου».(Πηγές, διαδίκτυο - τοπικός τύπος).
Ντρεπόμαστε για το κατάντημα, λυπούμαστε για το δυσοίωνο αποτέλεσμα και βάση των δρωμένων απορρίπτομαι κατηγορηματικά όσα μας λένε. Για τη σημερινή κα-τάσταση στη χώρα μας, δούλεψαν σκληρά όλοι οι υποταγμένοι στους διεθνείς οργανι-σμούς από το 1974 και μετά. Τα κόμματα εξουσίας έχουν αποτύχει, ζούνε με ενέσεις σε βάρος του λαού και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση και να επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους είναι οι απελευθερωμένοι Πολίτες.
Αυτούς ακούσαμε σήμερα στις 14 του Μάη στα Τρίκαλα. Τους Υπηρέτες του ΕΣΥ «Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αυτούς πήγαμε να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα που κάνουνε και να φωνάξουμε μαζί τους. Κι είμαστε κάμποσοι: εργάτες της πόλης και του χωριού, άνεργοι νέοι, συνταξιούχοι και κάμποσοι άρρωστοι με τη ζωγραφιά της αβεβαιότητας χαραγμένη στα πρόσωπά τους, ήρθαν να συμπαρασταθούν. Στους γιατρούς, τους δικούς μας γιατρούς, που αντιδρούν σθεναρά στις εγκληματικές προθέσεις της κυβέρνησης και την καταγγέλλουν, όπως ακούσαμε να λένε:
«Οι γιατροί, οι άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι πολίτες του Νομού, που συγκεντρωθήκαμε την 14-5-2010 στο προαύλιο του Νοσοκομείου αποφασίζουμε: καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις μεθοδεύσεις της κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα και οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο βωμό του «μηχανισμού» δανειοδότησης-υποτέλειας τα χώρας στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο – στην Ε.Κ.Τ. στο ιερατείο της Ε.Ε. Αυτοί που ευθύνονται για τα τεράστια ελλείμματα της εθνικής οικονομίας, αυτοί που σπατάλησαν τους δημόσιους πόρους επί δεκαετίες, αυτοί που επέτρεψαν την εξοργιστική ανακατανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι μοναδική λύση είναι να επιβαρυνθούν τα κοινωνικά μας δικαιώματα και όσοι δεν έφταιξαν για την οικονομική κρίση».
Απαίτησαν να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους και διεκδικούν: «Δημόσιο, δωρεάν ποιοτικό και αποτελεσματικό Σύστημα Υγείας. Ακύρωση όλων των βάρβαρων, άδικων, αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων. Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να πληρώσουν τα ελλείμματα οι κεφαλαιοκράτες, οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες, του δημοσίου χρήματος».
Αυτά και άλλα πολλά ακούστηκαν από τους ομιλητές και ακόμα, ανάλογα με το «μπόι» τού «Καλλικράτη» καυτηριάστηκε. Τέλος επισημαίνουμε πως η τοπική εξουσία ήταν απούσα!!
Ο τρικαλινός κόσμος είναι θερμός συμπαραστάτης όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και για τη σημερινή τους σύναξη θερμά συγχαρητήρια. Βέβαια δεν περιμένουμε να εισακουστούν τα μηνύματά τους, λόγο πλούσιας κομματικής Παιδείας και αμορφω-σιάς, όμως περιμένουμε την επόμενη σύναξή τους για να βογκήξει ο τόπος μπας και σκιαχτούν οι εν Ελλάδι κούροι.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάιος 14 2010 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!