Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Καθαρίζεται ο χώρος της παλιάς ζωαγοράς από τα υπολείμματα ελενίτ

Ξεκίνησε ήδη από χθες η διαδικασία για την ανίχνευση υπολειμμάτων αμιάντου που ενδεχομένως έχουν απομείνει από την απόσυρση των ελενίτ που βρίσκονταν στον χώρο της παλιάς ζωαγοράς. Μετά από απαίτηση των γονέων και κηδεμόνων αλλά και...
...των δασκάλων του παρακείμενου 30ου Δημοτικού Σχολείου εκπρόσωπος εξειδικευμένης εταιρίας βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας προκειμένου να εποπτεύσει τόσο τις μετρήσεις όσο και την διαδικασία αποκομιδής των υπολειμμάτων των ελενίτ στην παλιά ζωαγορά.
Πρόκειται για τον χημικό μηχανικό κ. Στέργιο Ζησέκα, εξειδικευμένο επιστήμονα της εταιρίας “Intergeo Environmental Technology” που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη ο οποίος βρέθηκε χθες (Τετάρτη 5 Μαΐου) στα Τρίκαλα, επόπτευσε τον χώρο και στη συνέχεια ενημερώθηκε αλλά και ενημέρωσε τους γονείς και δασκάλους του 30ου Δημοτικού Σχολείου για το θέμα της διασποράς του αμιάντου. Παρόντες στην ενημέρωση ήταν και οι αρμόδιες προϊστάμενες του γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων κ.κ. Λίτσα Τζέλη και Βάνα Αντωνιάδου.
Όπως τόνισε ο κ. Ζησέκας, η απόσυρση των ελενίτ δεν έγινε με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο, πλην όμως διαβεβαίωσε ότι άμεσος κίνδυνος για το σχολείο τα παιδιά και τους διδάσκοντες εκεί δεν υφίσταται. Καθώς όμως η ανησυχίες γονέων και διδασκόντων δεν μειώθηκαν από τις διαβεβαιώσεις του, ξεκίνησε από σήμερα (Πέμπτη 6 Μαΐου) μετρήσεις με ειδικά μηχανήματα για την περιεκτικότητα του αμιάντου στο προαύλιο χώρο του 30ου Δημοτικού Σχολείου τόσο στον αέρα όσο και στο χώμα της αυλής. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών θα γίνουν γνωστά άμεσα. Συγκεκριμένα όσον αφορά τον αέρα θα είναι γνωστά το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ενώ του χώματος που θα σταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Γερμανία, στις αμέσως προσεχείς μέρες.
Παράλληλα, μετά από υπόδειξη του χημικού μηχανικού της εταιρίας, συνεργείο του Δήμου Τρικκαίων προχώρησε σήμερα στην περίφραξη του χώρου της παλιάς ζωαγοράς προκειμένου τις επόμενες μέρες εξειδικευμένο συνεργείο να προχωρήσει στην αποκομιδή των υπολειμμάτων των ελενίτ που βρίσκονται ακόμη στον χώρο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!