Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών-Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων

Η 4η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ στη γενέτειρα του Ασκληπιού
Αγαπητοί φίλοι συμπολίτες,
Με χαρά σας πληροφορούμε για την παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας τη Ένωσής μας στη γενέτειρα του Ασκληπιού, την οποία συνδιοργανώνουν η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων και η...
...Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε - Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ). Με το σύνθημα «Ο Πολιτισμός δεν γνωρίζει Σύνορα» σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων (Ασκληπιού 3, 2ος όροφος).
Ευελπιστούμε και πάντα ελπίζουμε σε ένα καλλίτερο αύριο για τη χώρα μας και γε-νικότερα για την Παγκόσμια Κοινωνία, πιστεύοντας πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από τον Πολιτισμό. Η συμβολή των Τ.Α. σε συνεργασία με τον αφέντη Λόγο μπορούν να συμβάλουν στα μέγιστα, προκειμένου να αλλάξει ο ρους της αχανούς και απρόσωπης «Παγκοσμιοποίησης». Ο απόδημος γραπτός Λόγος θα τονώσει και θα βελτιώσει την βραχυκυκλωμένη νοημοσύνη των παιδιών μας. Χαρά και τιμή μας να βρεθούμε με τα κείμενά μας στην πόλη του Ασκληπιού και χαρά και τιμή μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Κλείνοντας, από αυτή τη θέση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν με διάφορους τρόπους: Τον Δήμαρχο Τρικάλων κ. Μ. Ταμήλο, την ΤΕΔΚ, τον ΠΟΔΤ καθώς και τον δημοσιογράφο-Συγγραφέα Ηλία Κατσιάμπα για τη διοργάνωση της παρουσίασης της 4ης Ανθολογία μας, τα τοπικά ΜΜΕ, τον ηλεκτρονικό τύπο και όλους τους φίλους συμπολίτες που κατά καιρούς ασχολήθηκαν μαζί μας, όπως και τον συμπολίτη Χρυσόστομο Ζήση, ο οποίος μας έχει προσεγγίσει κατά έναν ιδιαίτερο τρόπο και αγάπη:
«Οι Απόδημοι Έλληνες είναι, κοντολογίς, οι θεματοφύλακες της φυλής μας, της αιώ-νιας Ελληνικής Φυλής που μένει άφθαρτη και αναλλοίωτη. Όλοι αυτοί οι «άλλοι Έλληνες» αποτελούν τον «έξω Ελληνισμό» τον ολοζώντανο. Που αφομοιώνουν χωρίς να αφομοιώνονται. Που όπου κι αν βρίσκονται ανοίγουν μονοπάτια και λεωφόρους ευημερίας, προόδου σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής! Που τιμούν το όνομα της Ελλάδας. Που διατηρούν τη γλώσσα μας, τους εθνικούς μας χορούς, τα δημοτικά μας τραγούδια, τα ήθη και έθιμα! Που σέβονται τις παραδόσεις και τον ελληνικό τρόπο ζωής, την Ορθοδοξία, την Ιστορία μας και την διαχρονικότητα του Ελληνισμού! Που κρατούν την εθνική μας ταυτότητα σε πείσμα της «παγκοσμιοποίησης» και των ύποπτων ρευμάτων της σύγχρονης εποχής -μιας εποχής αλλοπρόσαλλης, αποπροσανατολισμού, αναστάτωσης, διαφοροποίησης των πάντων και αμφισβήτησης των αιώνιων αληθειών!» (Χρυσόστομος Ζήσης).
«Οι ελπίδες για την διαφύλαξη του απανταχού ελληνισμού
και του πολιτισμού δεν πρέπει να χάνονται, όσο λίγες κι αν είναι, όταν σκοπός της γίνεται: Η μεταμόρφωσή μας σε τσοπαναραίους και δραγάτες·
και για τα πρόβατά μας και για τα χωράφια μας…Β Φ.»
Σας περιμένουμε.
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πολιτισμός δεν γνωρίζει Σύνορα
Η 4η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ στη γενέτειρα του Ασκληπιού, Τρίκαλα
Συλλογικό έργο 42 Συγγραφέων-μελών της ΕΕΛΣΠΗ
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων και η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε - Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ), στα πλαίσια του: «Ο Πολιτισμός δεν γνωρίζει Σύνορα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων (Ασκληπιού 3, 2ος όροφος).
Συντονίζει: ο Νώε Παρλαβάντζας, Δημοσιογράφος της ΕΡΑ 5, Φωνή της Ελλάδας.
Ομιλητές: Ηλίας Κατσιάμπας, Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Ελένη Τέγου, Κοινωνική Λειτουργός, Παιδαγωγός- Συγγραφέας
Βάϊος Φασούλας, Πρόεδρος ΕΕΛΣΠΗ
Θα απαγγελθούν λογοτεχνικά αποσπάσματα και ποιήματα από τις δε-σποινίδες Έφη Γιώτη και Γιάννα Κιριλιτσένκο.
Η 4η Ανθολογία είναι μια ευγενής χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Με θερμούς χαιρετισμούς
Βάιος Φασούλας
Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάιος 01 2010
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!