Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μαζεύουν και τα τελευταία υπολείμματα αμιάντου

Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες η συλλογή και μεταφορά των λεπτόκοκκών αμιαντούχων υλικών που υπάρχουν στον χώρο της παλιάς ζωαγοράς από εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρίας “Intergeo”. Όπως είναι γνωστό, μετά από απαίτηση των...
...γονέων και κηδεμόνων αλλά και των δασκάλων του παρακείμενου 30ου Δημοτικού Σχολείου το συνεργείο της εξειδικευμένης εταιρίας βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία αποκομιδής των υπολειμμάτων των ελενίτ στην παλιά ζωαγορά. Επικεφαλής του συνεργείου είναι ο χημικός μηχανικός κ. Στέργιος Ζησέκας, εξειδικευμένος επιστήμονας της εταιρίας “Intergeo Environmental Technology” που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
Παρούσες στην όλη διαδικασία της απόσυρσης είναι και η προϊστάμενη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων κ. Ευαγγελία Τζέλη καθώς και η αρμόδια υπάλληλος κ. Βάνα Αντωνιάδου.
Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρία είχε προχωρήσει και σε μετρήσεις υπολειμμάτων αμιάντου στην ίδια περιοχή τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Τα μεν αποτελέσματα στον αέρα δεν έχουν καταδείξει πρόβλημα όσον αφορά τα μετρήσιμα μεγέθη ψηγμάτων αμιάντου, τα δε αποτελέσματα των μετρήσεων στο έδαφος, τα οποία έχουν σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Γερμανία, αναμένονται.
Ακόμη, η εταιρία είχε αναλάβει την επίβλεψη του έργου από εξειδικευμένο μηχανικό, και επιπλέον θα προβεί στη διενέργεια μετρήσεων του αέρα και μετά το πέρας της εκτέλεσης του έργου, θα εκδώσει πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου και θα αναλάβει την μεταφορά των αμιαντούχων υλικών που θα συλλέξει σε αδειοδοτημένο χώρο υγειονομικής ταφής στην Γερμανία.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!