Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Απάντηση Μπατζελή προς Λέγκα για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στη Φαρκαδόνα

Τη δέσμευση ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας, για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις-πλημμύρες του Φεβρουαρίου, θα γίνει αμέσως...
...μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων των εκτιμήσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται άμεσα, ανέλαβε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ν. Λέγκα.
Ο Τρικαλινός πολιτικός είχε καταθέσει με τη διαδικασία της αναφοράς στη Βουλή το υπόμνημα του Δήμου Φαρκαδόνας στο οποίο αποτυπώνονταν οι ζημιές στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων, η πληγείσα από τις πλημμύρες έκταση, ανέρχεται στα δέκα χιλιάδες στρέμματα.
Ο πρώην Υφυπουργός τόνιζε ότι η επαναληπτικότητα και η ένταση των πλημμυρικών γεγονότων, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς, ενώ έθεσε και σε κίνδυνο οικισμούς, όπως του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας, αλλά και τμήματα του οικισμού Φαρκαδόνας.
Στην απάντησή της η κα. Μπατζελή δηλώνει ότι, για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες του Φεβρουαρίου σε καλλιέργειες του Δήμου Φαρκαδόνας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν οι σχετικές δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων «το συντομότερο δυνατόν».
Με δήλωσή του ο Ν. Λέγκας επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών έτσι ώστε η δέσμευση της κας. Υπουργού να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες το συντομότερο δυνατόν να μην μείνει πρόθεση και ευχή.
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!