Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Έρευνες για την ισχυρή έκρηξη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού


(Το βίντεο της έκρηξης)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στους δράστες που βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με...
...όσα ανεπίσημα διαρρέουν κύκλοι της αστυνομίας, πιθανολογείται ότι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών». Στο μεταξύ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 13:30 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 22:12 έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας 22χρονης κατοίκου της περιοχής, καθώς και υλικές ζημιές σε ακτίνα 3 οικοδομικών τετραγώνων. Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 21:47 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», όπου άγνωστος ανέφερε ότι θα εκραγεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός σε 27 λεπτά στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, στη Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Έδωσε δε, ακριβείς οδηγίες εκκένωσης των πολυκατοικιών που βρίσκονται γύρω από το σημείο.
Πριν την έκρηξη είχε εκκενωθεί ο δρόμος από τα αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από τους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να μην στέκονται στα μπαλκόνια. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον μηχανισμό, καθώς ήταν πολύ σκοτεινά.
Η 22χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε βρισκόταν στο διαμέρισμά της στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και τραυματίστηκε στο πόδι από θραύσματα γυαλιού. Mεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της αργά το βράδυ της Πέμπτης. Υπάρχει ένας ακόμα τραυματίας αλλά είναι πολύ ελαφρά και δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε κάποιο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στη Γρηγορίου Λαμπράκη, δίπλα σε ένα σούπερ μάρκετ, απέναντι από τον αριθμό 199, περίπου 200 μέτρα μακριά από τη μάντρα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, που δεν λειτουργούν πια. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαύρο σάκο, μέσα σε κάδο απορριμμάτων και σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούνταν από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης. Η δε έκρηξη, η οποία σχημάτισε μεγάλο κρατήρα, ήταν τόσο ισχυρή ώστε ακούστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στα νότια προάστια.
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των φυλακών, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο δράστης και συλλέγει μαρτυρίες αν και η πλησιέστερη σκοπιά των φυλακών ήταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, η Αντιτρομοκρατική στρέφει τις υποψίες της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» και εξετάζει πιθανές ομοιότητες στην επίθεση με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάστημα 36 ωρών στα τέλη Μαρτίου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου στα Πατήσια και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενέργειες την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!