Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σιωπούν ΝΔ και Καραμανλής για τις «ιερές ανταλλαγές»

Σιγή ιχθύος που προκαλεί ερωτηματικά, αλλά και υπογραμμίζει τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν, εξακολουθούν να τηρούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και η ηγεσία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι της πρώην...
...διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, οι «ιερές ανταλλαγές» με τη Μονή αποτελούσαν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία είχε αποφασιστεί σε ανώτατο επίπεδο, από τους Γιάννη Αγγέλου και Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Καμία επίσημη δήλωση ή ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ούτε από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ούτε και από τη ΝΔ από χθες, Παρασκευή, όταν η κ. Μαντέλη κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» με τη Μονή Βατοπεδίου τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του Κ. Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου. Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων τους η κ. Μαντέλη κατονόμασε τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό. Η κ. Μαντέλη επέρριψε, επίσης, ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.
Με πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας υποστήριξε ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών. Τονίζει ότι χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές «δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».
Ο κ. Καραμανλής, που τους τελευταίους μήνες τηρεί στάση σιωπής παρά τις συνεχείς κατηγορίες για τον τρόπο που κυβέρνησε την χώρα, φαίνεται να επιλέγει και πάλι την ίδια τακτική. Παρ ότι αυτή τη φορά πρόκειται για συγκεκριμμένες κατηγορίες με ποινικές προεκτάσεις οι οποίες αγγίζουν πρόσωπα που αποτέλεσαν τους στενότερους συνεργάτες του, το σπάσιμο της σιωπής θα τον έφερνε απολογούμενο όχι απλώς για τα πεπραγμένα του αλλά για ένα σκάνδαλο, όπως αυτό του Βατοπεδίου. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διστάζει να ανοίξει τους νεοδημοκρατικούς ασκούς του Αιόλου παίρνοντας αποστάσεις όχι μόνο από στελέχη και πρώην υπουργούς της ΝΔ αλλά και από τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό που τον βοήθησε παρασκηνιακά να πάρει το πηδάλιο του κόμματος.
Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!