Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στην Κύπρο ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισκέφτηκε την Κύπρο, προσκεκλημένος της Cyta, για το συνέδριο «Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή με τεχνολογίες πληροφορικής και Επικοινωνιών»
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, η Cyta διοργάνωσε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, στη Λευκωσία ημερίδα με θέμα...

...«Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή με τεχνολογίες πληροφορικής και Επικοινωνιών» (Better city, better life with Information and Communication Technologies). Η θεματολογία καθορίστηκε, όπως και κάθε χρόνο, από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών και φέτος εστίασε την προσοχή της στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός των πόλεων.
Η ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα κατάμεστη από συνέδρους, όλοι κορυφαία στελέχη του κλάδου.
Την ημερίδα έθεσε υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και εκ μέρους του απηύθυνε χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ερατώ Μαρκουλλή, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας, κ. Σωκράτης Κάτσικας.
Καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, ο Πρόεδρος της Cyta, κ. Στάθης Κιττής, είπε ότι η τεχνολογία πρέπει να έχει πάντα στόχο τη διευκόλυνση της ζωής και την άρση των εμποδίων και των συνόρων ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς και επανέλαβε ότι η Cyta συνεχίζει την προσπάθειά της για να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα και πιο γενναία βήματα προς αυτό το στόχο.
O Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, ενώ ο υπεύθυνος ανάπτυξης της e-trikala A.E., κ. Γιώργος Βάλλας παρουσίασε την εμπειρία του Δήμου Τρικκαίων ως ψηφιακή πόλη, που έχει μάλιστα επιλεγεί ανάμεσα στις 21 πιο πετυχημένες ψηφιακές πόλεις στον κόσμο.
Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Φώτης Σαββίδης ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους πολίτες οι σύγχρονες τεχνολογίες, αναφέροντας ότι η ευρυζωνική σύνδεση έχει γίνει το βασικό εργαλείο, μέσω του οποίου οι πολίτες οργανώνουν την εργασία τους, την ψυχαγωγία τους, αλλά και την κοινωνική τους ζωή. Πρόσθεση μάλιστα ότι η Cyta, ένας οργανισμός που παραδοσιακά ενθάρρυνε και προωθούσε την καινοτομία, παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και αξιοποιεί έγκαιρα τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται, ώστε να προσφέρει νέες, εύχρηστες υπηρεσίες στον Κύπριο καταναλωτή, σε προσιτές τιμές.
Η ημερίδα περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις γύρω από το θέμα, οι οποίες έγινα από επίλεκτους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζ Ουάσιγκτον και Επίτιμος Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Δημόσια Τεχνολογία» (Public Technology, Incorporation) για τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων σε προβλήματα όλων των πόλεων των ΗΠΑ, δρ Κωστής Τορέγας, μίλησε για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στην υλοποίηση του οράματος σε πράξη.
Ο καθηγητής Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Καινοτομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Κομνηνός, ανέπτυξε το θέμα της ηλεκτρονικής πόλης του μέλλοντος, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Στέλιος Χειμώνας, μίλησε για το όραμα της Κυπριακής Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Ο Διευθυντής Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πελατών της Cyta, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις εφαρμογές των σύγχρονων τεχνολογιών στη ζωή μας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κύριου Παπαδόπουλου, προβλήθηκαν σύντομα βίντεο με περιπτώσεις ανθρώπων, που μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούν και εργάζονται, μορφώνονται, επικοινωνούν και δημιουργούν από το σπίτι τους ή από το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου βρίσκονται.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχος Λεμεσού κ. Αντρέας Χρίστου έκανε αναφορά στα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι ψηφιακοί δήμοι έναντι των άλλων Δήμων, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Κώστας Αγρότης ανέπτυξε το θέμα του ψηφιακού χάσματος στην Κύπρο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των ομιλητών, αναλύθηκαν οι μέθοδοι και οι τρόποι που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνει το όραμα πράξη.
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!