Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οι ευθύνες της διοίκησης της Marfin…

Βαρύ κατηγορώ απευθύνει η ΟΤΟΕ στη διοίκηση της Marfin Egnatia Bank, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για ελλιπή, όπως αναφέρει, μέτρα πυρασφάλειας στο κατάστημα όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων της τράπεζας. Μάλιστα, η διοίκηση...
...της ΟΤΟΕ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη, για να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Η διοίκηση της τράπεζας απέφυγε να σχολιάσει τις καταγγελίες της ΟΤΟΕ, εκδίδοντας την ακόλουθη ολιγόλογη ανακοίνωση: «Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ αφιέρωσε τρεις μόνον γραμμές εναντίον των απάνθρωπων δολοφόνων και όλο το υπόλοιπο κείμενο εναντίον της “κακιάς εργοδοσίας” για δήθεν έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Προφανώς έκανε πραγματογνωμοσύνη, ολοκλήρωσε την δέουσα έρευνα, έβγαλε πόρισμα και προχώρησε σε καταδικαστική απόφαση. Ντροπή! Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας».
Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ προχωρά σε συγκεκριμένες καταγγελίες για ελλείψεις στο σχεδιασμό πυρασφάλειας του καταστήματος που πυρπολήθηκε από «γνωστούς-αγνώστους» με δολοφονικές διαθέσεις. Ειδικότερα, η ανακοίνωση, με τίτλο «ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΤΟΕ», αναφέρει τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ, απαιτούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους.
Οι αιτίες, που στοίχησαν τη ζωή στους τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της MARFIN EGNATIA BANK, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.
Η ΟΤΟΕ έχοντας έννομο συμφέρον ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, θα παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών και θα στραφεί κατά όλων των υπευθύνων.
Η ΟΤΟΕ καταδικάζει για μια ακόμα φορά τη δολοφονική επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους και όσους την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Όμως, είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής.
Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων και των συναλλασσόμενων πολιτών.
o Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων.
o Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών.
o Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη.
o Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών.
Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφάλειας, η Διοίκηση της Τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.
Ειδικότερα δε, όταν πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην οδό διέλευσης της πορείας των εργαζομένων, όταν γνώριζε – όπως άλλωστε γνωρίζουν όλες οι Τράπεζες – ότι τα καταστήματα των Τραπεζών της οδού Σταδίου είναι μόνιμοι στόχοι ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές εργαζόμενους και το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Η ΟΤΟΕ ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις Τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Παράλληλα, θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και καταλογισμός των ευθυνών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην επαναληφθούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια θλιβερά γεγονότα στο μέλλον».
Πηγή: www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!