Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Προχωρά η Απαλλοτρίωση έκτασης του 6ου δημοτικού σχολείου

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της έκτασης των δύο στρεμμάτων όπου...
...στεγάζεται και της απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς ότι η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης συνεχίζεται κανονικά καθόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή για διακοπή της. Το μόνο που απομένει είναι η εκδίκαση της έφεσης που πρόκειται να γίνει στις 6 Οκτωβρίου 2010. Η απόφαση βέβαια θα είναι οριστική και το ποσό που θα επιδικαστεί θα είναι και το τελικό που θα λάβει η οικογένεια Χατζόπουλου ως αντίτιμο για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας της. Μέχρι πάντως να τελεσιδικίσει η υπόθεση δεν μπορεί να γίνει καμιά ενέργεια.
Επιπλέον ο κ. Ταμήλος ενημέρωσε ότι είχε το προηγούμενο διάστημα επαφές με τους εκπροσώπους της οικογενείας για τα θέματα που εκκρεμούν σε σχέση με τον Δήμο Τρικκαίων (εκτάσεις στη ΣΜΥ, Αγιαμονιώτη) και ίσως στο επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξει συνολική λύση στα θέματα αυτά με ευνοϊκά αποτελέσματα και στην υπόθεση του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Επίσης ενημέρωσε ότι η πλευρά Χατζόπουλου είναι δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είναι και ο μισθωτής του οικοπέδου δεν έχει πληρώσει τα μισθώματα από το 2007.
Από την πλευρά τους οι γονείς ζήτησαν από τον Δήμαρχο να υπάρξει συνάντηση παρουσία των εκπροσώπων της οικογένειας Χατζόπουλου και των νομικών τους συμβούλων, των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του Νομάρχη και του Δημάρχου Τρικκαίων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα αυτά, να δοθούν λύσεις, έστω και προσωρινές (μέχρι την εκδίκαση της έφεσης τον Οκτώβριο) και να μην κινδυνεύσει η λειτουργία του σχολείου στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να γίνει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!