Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΜΦΩΝ

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ η μουσική σχολή του δήμου Γόμφων στο Πύλης Μέγαρο, είναι πιστεύω σκόπιμο να αναφέρουμε λίγα λόγια για τη σχολή.
Η ανάγκη για την δημιουργία...
...μουσικής σχολής στο δήμο μας εκφράστηκε για πρώτη φορά στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε απ’ τον ΠΟΔΓ τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2000 στο σύνολο των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του δήμου μας. Ποσοστό 90% επιθυμούσε να μάθει μουσικό όργανο, 41% να συμμετέχει σε χορωδία, και 28% να συμμετέχει σε ορχήστρα του δήμου.
Με τα στοιχεία αυτά, η δημιουργία μουσικής σχολής ήταν επιβεβλημένη. Για την πρώτη σχολική χρονιά (2000-2001) λειτούργησε ως παράρτημα της μουσικής σχολής του δήμου Καλαμπάκας. Σύντομα όμως αναγνωρίζεται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού και δημοσιεύεται η απόφαση ιδρύσεως στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τον φθινόπωρο του 2001 λειτουργεί αυτόνομα με διευθύντρια την Τασία Κασιώλα και είναι η πρώτη μουσική σχολή σε Καποδιστριακό δήμο σε όλη την Ελλάδα με πάνω από εκατό εγγεγραμμένους μαθητές.
Τον Μάρτιο του 2003 αναστέλλεται η λειτουργία της, για να λειτουργήσει ξανά τον Οκτώβριο του 2007 σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και διευθυντή τον Θανάση Πετσούλα. Απ’ το 2008 διευθύντρια αναλαμβάνει η Όλγα Κουτσαλιάρη.
Σήμερα η σχολή μαζί με τα τμήματα μουσικής προπαιδείας πλησιάζει τους ενενήντα μαθητές, διδάσκονται όλα σχεδόν τα όργανα, θεωρία σε όλες τις τάξεις και μουσική προπαιδεία σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου. Υπάρχουν μικρές ορχήστρες μπουζουκιών, κιθάρας, αρμόνιων, κλαρίνου και κρουστών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που εμπιστεύτηκαν τη μουσική μόρφωση των παιδιών τους στη σχολή μας και δείχνουν έτσι, πέρα απ’ την αγάπη για τα παιδιά τους, το ενδιαφέρον τους για την πολιτιστική άνοδο του τόπου τους . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διευθύντρια και τους δασκάλους που μοχθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά τίποτα δεν θα γίνονταν χωρίς την πολιτική βούληση του δημάρχου μας Νικολάου Παλλαντζά που είναι συνεχώς δίπλα μας.
Στην εκδήλωση της Τρίτης θα εμφανιστούν κατά σειρά Τάξη πιάνου (Γεωργίου Αδάμου) Τάξη κιθάρας (Παναγιώτη Μεγαρχιώτη) Τάξη Αρμονίου (Γεωργίου Αδάμου) Τάξη κλαρίνου (Γιάννη Μπάου) Τάξη μπουζουκιού (Θανάση Νικολάου - Αποστόλη Τυράκη) Τάξη κρουστών (Θωμά Μαυραντζά)
Μετά την εμφάνιση των τέξεων της σχολής, θα ακολουθήσει χορός για όλους με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα στην οποία θα συμμετέχουν και παιδιά της σχολής.
Είσοδος ελεύθερη για τους δημότες.
Ο ΠΟΔΓ θα προσφέρει αναψυκτικό – καφέ στους παρευρισκόμενους.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Δ Η Μ Ο Σ Γ Ο Μ Φ Ω Ν COSMOTE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!