Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος

Παρά την αιφνίδια βροχόπτωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα (1-6-2010) οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, το Κέντρο...
...Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Δήμου Τρικκαίων την Ομάδα Περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στα πλαίσια του εορτασμού της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον λόφο του Προφήτη Ηλία της πόλης μας συμμετείχαν περί τους 300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τους συνοδούς δασκάλους τους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο, 30ο, 1ο, 24ο, 27ο, 7ο, καθώς επίσης από το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλων Καλυβίων και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σακκά.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν, να ζωγραφίσουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικού περιεχομένου παιχνίδια, όπως το ευέλικτο λούνα πάρκ προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το φιδάκι της ανακύκλωσης, παζλ, ο τροχός της ανακύκλωσης και τα παιχνίδια μνήμης, τα οποία προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Η περιβαλλοντική ομάδα του Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Δήμου Τρικκαίων, παρουσίασε μία διαδικασία χαρτοδιπλωτικής στους μαθητές, ενώ η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, έδειξε την διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού στους μικρούς μαθητές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!