Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απολογισμός Δράσης της Τρικαλινής Ομάδας Στήριξης “ Ένα Καράβι για τη Γάζα”

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Θα μπορούσε να΄ταν ένα παραμύθι « Μια φορά κι έναν καιρό….». Ένα παραμύθι, που θα λέγεται στα μελλοντικά παιδιά για να μαθαίνουν πως οι άνθρωποι με τη θέλησή τους έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν το όνειρο και το «άπιαστο» σε ταξίδι ελπίδας , δικαιοσύνης και...
...ελευθερίας, που μπορεί να αλλάξει τη θλιβερή πραγματικότητα . Κι όταν μεσοπέλαγα ξεπροβάλει ο «κακός δράκος» και τους επιτίθεται σκοτώνοντας και αρπάζοντας ανθρώπους και καράβια , εκείνοι κάνουν τον πόνο και την οργή πείσμα και αγώνα και συνεχίζουν τα ταξίδια τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.
Μελλοντικό παραμύθι, πραγματική ιστορία των δικών μας καραβιών και των δικών μας ανθρώπων του « Στόλου της Ελευθερίας» που άνοιξαν πανιά για τη μαρτυρική και ηρωική Γάζα, μεταφέροντας και το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και τη δική μας θέληση να σπάσει ο αποκλεισμός , και τη δική μας συμβολική «βοήθεια» , τη μαζεμένη με άπειρη αγάπη κι ελπίδα από παιδικά χέρια και ζεστές καρδιές. Κι αν το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή και τη συνενοχή των υποστηρικτών του , διέκοψε δολοφονικά βίαια και παράνομα τη ρότα τους , νομίζοντας πως έτσι θα φρενάρει και τη θέλησή μας, προς μεγάλη του απογοήτευση , εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το άδικο με τη πίστη και τη βεβαιότητα των ανθρώπων που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Σαν Τρικαλινή ομάδα στήριξης νομίζουμε , πως όλο αυτό το διάστημα κάναμε ότι μπορούσαμε . ¨Ένα όμως , είναι σίγουρο. Πως τίποτα δε θα είχε νόημα χωρίς τη δική σας συμπαράσταση και συμμετοχή,
Α. Στις εκδηλώσεις:
1. 27 Απρίλη: προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» . Ενημέρωση και συζήτηση με τα μέλη της Πρωτοβουλίας « Ένα καράβι για τη Γάζα» , Τάκη Πολίτη και Γιάννη Καρυπίδη.
2. 28 Απρίλη: προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ στο Λύκειο Φαρκαδόνας. Ενημέρωση – Συζήτηση με τους μαθητές /τριες του Λυκείου και τα μέλη της Τρικαλινής ομάδας στήριξης Βασιλικής Γάτσιου και Αθανασίας Ζαραμπούκα.
3. 12 Μάη: Θεατρική παράσταση « Ο Μικρός Πρίγκηπας» από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 4. 31 Μάη: Συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση στο « Στόλο της Ελευθερίας», σε Διεθνή Ύδατα.
5. 16 Ιούνη: Ανοικτή Ομιλία – Συζήτηση με τον Τάκη Πολίτη, μέλος της αποστολής και επιβάτη του πλοίου « Ελεύθερη Μεσόγειος»
6. 18 Ιούνη: Θεατρική παράσταση «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου
Β. Στην οικονομική ενίσχυση της αποστολής:
1. 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων : 125 Ευρώ
2. 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων : 220 »
3. 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων : 120 »
4. Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας : 320 »
5. Σύλλογοι Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικών σχολείων Φαρκαδόνας : 120 Ευρώ
6. ΕΛΜΕ Τρικάλων : 200 »
7. Πολιτιστική Πρωτοβουλία «εκτός των τειχών »( Συναυλία στη Σουίτα): 530 »
8. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων : 804 Ευρώ ( υπολείπονται άλλα 700 Ευρώ)
9. Εκδήλωση 27ης Απρίλη : 645 Ευρώ
10. Θεατρική παράσταση 12 Μάη: 405 Ευρώ
11. Θεατρική παράσταση 18 Ιούνη : 300 Ευρώ
12. Από τη διακίνηση κουπονιών ( μέχρι Τώρα) : 1795 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ( μέχρι σήμερα): 5584 Ευρώ
Όλα τα χρήματα έχουν κατατεθεί στον αντίστοιχο λογαριασμό της πρωτοβουλίας “Ενα καράβι για τη Γάζα”
Γ. Στη συγκέντρωση φαρμακευτκού και εκπ/κού υλικού:
Φάρμακα: Φαρμακευτικός σύλλογος Τρικάλων
Εκπαιδευτικό Υλικό : (8 κιβώτια)
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία –Παράρτημα Τρικάλων ( 1 δέμα)
- 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων ( 1 δέμα)
- 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ( 2 δέματα)
- Λύκειο Πύλης( 4 δέματα)
- 1ο και 2ο Δημοτικά σχολεία Φαρκαδόνας ( 1 δέμα)
Να σημειώσουμε ακόμα τη πολύ σημαντική στήριξη από τα τοπικά ΜΜΕ, που βοήθησαν «τα μάλα» στην προβολή του θέματος και στην επικοινωνία μας μαζί σας, καθώς και τη συμπαράσταση του Δημάρχου Τρικκαίων κ Μιχάλη Ταμήλου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Στον αγώνα μας να σπάσει η πολιορκία της Γάζας για μια ελεύθερη παλαιστίνη τελεία δεν βάζουμε! Πέρα από την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ πέρα από τη συνείδησή μας και τη συνείδηση όλου του Ελληνικού λαού, πέρα από τις ενέργειες που γίνονται για να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι υπεύθυνοι της Ισραηλινής κτηνωδίας, βάζουμε stop στα ισραηλινά προιόντα ( το bar code αρχίζει με τον αριθμό 729 ) και τα βγάζουμε από τη ζωή μας. Είναι το δικό μας εμπάργκο σ’αυτούς που δε σέβονται τίποτα. ‘Ηδη στις 20 Ιουνίου , στο λιμάνι Ώκλαντ του Σαν Φραντσίσκο πάνω από 1000 διαδηλωτές ( ανάμεσά τους και 5 ακτιβιστές από το πλοίο « Σφενδόνη») απέτρεψαν το ξεφόρτωμα ισραηλινού φορτηγού πλοίου , ζήτησαν εμπάργκο στα ισραηλινά προιόντα, όπως είχε γίνει παλιότερα εναντίον του απαρχάιντ της Ν.Αφρικής.
Στη καλοκαιρινή ραστώνη θα θρέψουμε τη δύναμή μας για να συνεχίσουμε βαδίζοντας στα ίδια χνάρια, αλλά και σε καινούρια , συνταιριάζοντας τον αγώνα για τα δικαιώματα και τη δική μας ζωή που πολιορκείται αδυσώπητα, με τον αγώνα μας για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
Σ’ ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του
και έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο καθημερινά
θα εκφράζουμε πάντα
Και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας.
Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης
της Πρωτοβουλίας
« ένα Καράβι για τη Γάζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!