Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Επαναφέρει την αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων στις περιοχές Natura 2000 ο Ν. Λέγκας

Με μια νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Ν. Λέγκας επανέρχεται στο θέμα της αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στις περιοχές Natura 2000 του Νομού Τρικάλων, έκταση του οποίου, σε ποσοστό που...
...υπερβαίνει το 50%, βρίσκεται εντός του εν λόγω Δικτύου.
Ο πρώην Υφυπουργός με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά και πάλι συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν εν τέλει και πότε θα επιλυθεί οριστικά το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες επικαλούμενες τροποποιήσεις νόμων, αποκλείουν τη δυνατότητα εγκατάστασης ποιμνιοστασίων, πτηνοτροφείων και συναφών εγκαταστάσεων.
Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός πολιτικός απευθυνόμενος προς τις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση, απαντώντας στην από 25/ 1/ 2010 ερώτησή του είχε δεσμευτεί ότι θα εξετάσει το θέμα, χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να υπάρξει καμία εξέλιξη σχετική με την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Στη νέα του παρέμβαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω μονάδες έχουν εξαντλήσει τα όρια της βιωσιμότητάς τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των δανείων που είχαν λάβει οι κτηνοτρόφοι για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους.
Από το πολιτικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!