Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νεκρός 35χρονος Τρικαλινός από πτώση.

Ένα ακόμη θλιβερό συμβάν για την Τρικαλινή κοινωνία. Στο κενό βρέθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο 35χρονος Τρικαλινός...
Γ.Κ. κάτοικος της οδού Αβέρωφ (απέναντι από το 32ο δημοτικό σχολείο) στα Τρίκαλα. Το συμβάν έγινε σήμερα στις 6:00 μ.μ. περίπου και ο θάνατος ήταν ακαριαίος για τον άτυχο νέο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε στο κενό από τον φωταγωγό.
Διαβάστε περισσότερα...

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει αυτή τη Κυριακή σε δύο προβολές 11.30 (πρωί) και 17.30 (απόγευμα), στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, την μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ...

Γενική είσοδος 4 ευρώ.
Μια κωμική, οικογενειακή περιπέτεια με πρωταγωνιστές πάμπολλα σκυλιά που καθένα έχει τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Η Άντι και ο μικρός αδερφός της, Μπρους, ζουν σ' ένα σπίτι όπου απαγορεύονται αυστηρά τα κατοικίδια με αποτέλεσμα να πρέπει να βρουν άμεσα έναν τρόπο να κρατήσουν το πολυαγαπημένο τους σκύλο, τον Παρασκευά. Όταν βρίσκουν τυχαία ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο, στο οποίο έχουν ήδη βρει καταφύγιο κάποια αδέσποτα, η Άντι έχει μια ιδέα. Αξιοποιώντας τη μηχανολογική ευφυΐα του Μπρους, και με τη βοήθεια των συνομήλικων γειτόνων τους, μετατρέπουν αντικείμενα της καθημερινότητας σε μηχανολογικά θαύματα αυτοεξυπηρέτησης των σκυλιών και το υπό κατάρρευση ξενοδοχείο, χάρη στο πείσμα των παιδιών και την αγάπη τους για τα ταλαίπωρα αδέσποτα, μεταμορφώνεται σε παραδεισένιο χώρο διαμονής, όχι μονάχα για τον Παρασκευά, αλλά και για τα αδέσποτα της γειτονιάς.
Όταν τα σκυλιά αρχίζουν και γίνονται αρκετά φασαρίοζικα, οι γείτονες αντιδρούν και ο μπόγιας βγαίνει για να επιβάλλει την τάξη, αλλά τα δύο ευρηματικά αδέρφια κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα σκυλιά. Στο πλευρό τους και ο κοινωνικός λειτουργός που έχει αναλάβει την ευθύνη να βρει στα δύο αδέλφια την ιδανική για αυτά οικογένεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποντικοφάρμακο στην πίτα

Καρδίτσα - Σε απόγνωση βρίσκεται πολυμελής οικογένεια στον Παλαμά...

Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μια πολύτεκνη οικογένεια στον Παλαμά Καρδίτσας, παρουσιάζει σήμερα σε ρεπορτάζ της η καθημερινή τοπική εφημερίδα «Η Αλήθεια», όπου αποκαλύπτεται και η απονενοημένη κίνηση της μητέρας να βάλει τέρμα, τόσο στη δική της ζωή, όσο και σ΄εκείνη των παιδιών της, λόγω αδιεξόδου. Τα μέλη της οικογένειας Καρβούνη, πέντε παιδιά μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, ζουν σε ένα τρισάθλιο οίκημα με...
...έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, που μετατράπηκε από κατάστημα σε κατοικία. Με μόνο πόρο μία σύνταξη 500 €, η επταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, με τα τρία από τα πέντε παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν επιτρέπει στην μητέρα να εργαστεί. Πριν από 15 μέρες η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση της οικίας για οφειλές που ανέρχονται στα 1.472 €, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει. Το πρώτο παιδί της οικογένειας, 17χρονο κορίτσι, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το τέταρτο, επίσης κορίτσι 2,5 χρόνων, αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ το πέμπτο παιδί, κοριτσάκι και αυτό, μόλις ενός έτους, έχει γεννηθεί με ισχιοσχιστία. Όπως δηλώνει στην εφημερίδα η μητέρα, στις κατά καιρούς εκκλήσεις της για βοήθεια βρήκε κλειστές πόρτες, ακόμη και από φορείς του νομού. Έχοντας περιέλθει σε απόγνωση η μητέρα, σκέφτηκε να σκοτώσει τα παιδιά της με ποντικοφάρμακο, που θα τοποθετούσε μέσα στην πίτα, για το μεσημεριανό τραπέζι, και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Η κουμπάρα της, ωστόσο, αντιλήφθηκε έγκαιρα τι είχε στο μυαλό της η γυναίκα και πήγε στο σπίτι, αποτρέποντας το κακό. Με τη δημοσιοποίηση του θέματος η οικογένεια Καρβούνη ελπίζει ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και οι κοινωνικές υπηρεσίες.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στα Παραρτήματα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πιαλείων

Ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πιαλείων ανακοινώνει:
Την
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
του 2010 θα πραγματοποιηθεί η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πιαλείων...
Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Φήκης 10:30 π.μ.
Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Φιλύρας 11:15π.μ.
Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Πιαλείας 12:00π.μ.
Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Βαλομανδρίου 5:30μ.μ.
Παράρτημα ΚΑΠΗ Παραποτάμου 6:30μ.μ
Παράρτημα ΚΑΠΗ Ελευθεροχωρίου 7:30 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΙΑΛΕΙΩΝ

Στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 26-1-2010 συζητήθηκε το θέμα της αύξησης της δυναμικότητας ενός χοιροστασίου στην περιοχή της φήκης του Δήμου Πιαλείων από 80 σε 160 χοιρομητέρες μικτής κατεύθυνσης.Επειδή μέχρι τώρα, το νομαρχιακό συμβούλιο συνηγορούσε στην αίτηση του κάθε ενδιαφερομένου ιδιώτη, έτσι και τώρα συμφωνήσαμε...
...στην αύξηση αυτή των χοιρομητέρων Θεωρώντας έτσι ότι δεν εμποδίζεται η ιδιωτική προσπάθεια και η παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.
Όμως έχοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ακούγοντας τις ενστάσεις κατοίκων ιδίως από τα χωριά Φιλύρα, Πιαλεία, Ελευθεροχώρι και Φήκη, που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή χοιρινού κρέατος, βασανίστηκα να πάρω την απόφαση για έγκριση της συγκεκριμένης αίτησης.
Λόγοι όμως ίσης μεταχείρισης με τις μέχρι τώρα υποβληθείσες και εγκριθείσες αιτήσεις, με υποχρέωσαν να συνταχθώ με την πλειοψηφία.
Ενημέρωσα το συμβούλιο για τις ενστάσεις των κατοίκων. Πρότεινα να περιληφθεί στα θέματα προς συζήτηση σε προσεχές νομαρχιακό συμβούλιο, η ανάγκη ανάληψης από τη Νομαρχία της διενέργειας μελέτης, ειδικά για την περιοχή του Δήμου Πιαλείων.
Η μελέτη αυτή θα έχει διπλό στόχο. Έναν βραχυχρόνιο και έναν μακροχρόνιο. Ο βραχυχρόνιος στόχος θα είναι η εξάλειψη της δυσοσμίας στην περιοχή. Να υπάρξει ανακούφιση και βελτίωση της διαμονής των κατοίκων στα σπίτια τους και ανεμπόδιστη επίσκεψη στα χωριά τους .
Μακροχρόνια η μελέτη να αποβλέπει στον καθορισμό των προϋποθέσεων που θα απαιτούνται για την εγκατάσταση νέων μονάδων ή για την αύξηση της δυναμικότητας των υφισταμένων. Να καθοριστεί η συνολική δυναμικότητα της περιοχής σε παραγωγή χοιρινού κρέατος και να καταγραφεί η σημερινή δυναμικότητα.
Συμφώνησα με την πρόταση του προέδρου του ΝΣ κ. Τσέλιου να γίνει η συνεδρίαση αυτή στο Δήμο Πιαλείων.
Νίκος Γκόγκος
Νομαρχιακός Σύμβουλος

Σημ. Η φωτό με τις ακαθαρσίες στο κανάλι, είναι από το trikalaola. Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ
Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Σωματείο της Ένωσης Δημοσίων πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν Τρικάλων σας προσκαλεί...

...την Παρασκευή 29 Ιαν 2010 και ώρα 12:30 στη Λέσχη Αξιωματικών Τρικάλων όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας .

Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μανώλης Δημήτριος Ο Γραμματέας Σκρέκας Ευάγγελος


Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε γνωστός Τρικαλινός.

Επεβίωσε το περασμένο βράδυ ο 47χρονος Χρήστος Μπαλάφας, καταγόμενος από τον Πετρόπορο Τρικάλων. Ο Χρήστος Μπαλάφας ήταν γνωστός στην Τρικαλινή κοινωνία για... ...τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Τρίκαλα. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Διαβάστε περισσότερα...