Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κατασκευή νέου υπόγειου παρκινγκ στην πόλη των Τρικάλων.

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο φάκελος της μελέτης για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ αυτοκινήτων στην πλατεία στην συμβολή των οδών Όθωνος, Γαριβάλδη και Απόλλωνος (απέναντι από το παλαιό υπεραστικό ΚΤΕΛ). Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει από τον Δήμο Τρικκαίων άμεσα ανεξαρτήτως της...
...έγκρισης της χρηματοδότησης.
Πρόκειται για έργο που αφορά στην μελέτη και κατασκευή διόρωφου υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στην θέση που προαναφέρθηκε, χωρητικότητας 128 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η διάταξη των χώρων του πάρκινγκ θα είναι ως εξής :
Το πρώτο κάτω της επιφάνειας επίπεδο θα έχει 64 θέσεις στάθμευσης μεταξύ των οποίων οι 5 θα εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ). Στο χώρο αυτό θα υπάρχουν οι εξής χώροι: το γραφείο κίνησης και ελέγχου του σταθμού, χώροι υγιεινής και ερμάρια προσωπικού, χώροι υγιεινής ανδρών - γυναικών για το κοινό, το ηλεκτροστάσιο και το συγκρότημα ανελκυστήρα. Επίσης, θα διαθέτει ικανοποιητικό χώρο για την αναμονή των οχημάτων κατά την είσοδό τους στον σταθμό.
Το δεύτερο κάτω της επιφάνειας επίπεδο θα έχει επίσης 64 θέσεις στάθμευσης, συγκρότημα ανελκυστήρα, χώρους υγιεινής ανδρών - γυναικών για το κοινό και χώρο μηχανοστασίου γεννήτριας.
Όλοι οι χώροι θα σημαίνονται επαρκώς με ειδικό ανεξίτηλο χρώμα σήμανσης οδοστρωμάτων σε κατάλληλο μέγεθος και γραμματοσειρά. Θα υπάρχουν βέλη που σηματοδοτούν τις πορείες των οχημάτων τόσο πάνω στους διαδρόμους όσο και πάνω στις ράμπες, οι θέσεις στάθμευσης οριοθετούνται από γραμμές κατάλληλου πάχους και αναγράφεται η ονομασία κάθε θέσης με ευκρινή γραμματοσειρά τόσο πάνω στο οδόστρωμα όσο και στον τοίχο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.990.121,19 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο πέραν της αντιμετώπισης των σημαντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών που αναγκαστικά προσέρχονται το κέντρο της πόλης.
Ο χώρος στάθμευσης θα ανεγερθεί σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο στην πόλη των Τρικάλων (στην πλατεία του πρώην ΚΤΕΛ, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Όθωνος, Γαριβάλδη και Απόλλωνος), δεδομένου ότι θα ανεγερθεί στο κέντρο της πόλης, σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Δημαρχείο της πόλης, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά και τους βασικούς εμπορικούς δρόμους των Τρικάλων, όπως η Ασκληπιού, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος εμπορικών καταστημάτων και λοιπών χρήσεων αναψυχής.
Όπως είναι προφανές, η συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου παρουσιάζει κίνηση όλους τους μήνες του έτους, ενώ οι σταθμοί αυτοκινήτων που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση (π.χ. υπαίθριος σταθμός επί της οδού Κανούτα, χωρητικότητας 40-50 θέσεων) παρουσιάζουν πληρότητα 100% στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και με πολύ υψηλή ζήτηση, τα δε φαινόμενα διπλοπαρκαρίσματος είναι πολύ συχνά.
Με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης και κατά συνέπεια αναμένεται να μην υπάρξει πρόβλημα για την βιώσιμη λειτουργία της μονάδας και κατ΄ επέκταση της επένδυσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή του Νομάρχη Καρδίτσας προς Υπουργείο και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια και η απάντηση.

Eπιστολή του Νομάρχη Καρδίτσας προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την απαντητική επιστολή του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία προς Θεσσαλονίκη...
ΘΕΜΑ: Αύξηση σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία
προς Θεσσαλονίκη.
Κύριε Υπουργέ,
Μετά τις πτώσεις βράχων στον ΠΑΘΕ και την απόφαση για «κλείσιμο» της διάβασης των Τεμπών, η επικοινωνία των συμπολιτών μας με την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα έχει δυσκολέψει κατά πολύ. Οι δυσμενείς επιπτώσεις εντοπίζονται στη μείωση της ασφάλειας των μετακινουμένων, στην αύξηση του χρόνου της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη κατά μια ώρα και στην μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους αφού οι προδιαγραφές των οδών που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον κυκλοφοριακό φόρτο και στις απαιτήσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.
Οι συμπολίτες μας σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις παραπάνω δυσμενείς επιπτώσεις επιλέγουν την μετακίνηση με το τρένο. Αποτέλεσμα αυτής της αναπόφευκτης στροφής των επιβατών, είναι τα τρένα να παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 120% ακόμη και μεσαίες μέρες τις εβδομάδας. Η αδυναμία των υπαρχόντων δρομολογίων να καλύψουν την ζήτηση είναι αιτία δημιουργίας εντάσεων και τριβών μεταξύ των πολιτών και αισθήματος πικρίας για την έλλειψη δυνατότητας επιλογής του μεταφορικού μέσου της αρεσκείας τους.
Κύριε Υπουργέ,
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των επιβατών της Δυτικής Θεσσαλίας παρακαλούμε εξετάσετε τον άμεσο διπλασιασμό των απευθείας δρομολογίων Intercity από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτές του Νομού
Με εκτίμηση
ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
Νομάρχης Καρδίτσας

Κοιν.: Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών
&Δικτύων
Γρ. Υπουργού κ. Δ. Ρέππα

ΘΕΜΑ: Αύξηση σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία προς Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤ: Επιστολή σας με αριθ.218/ 29.12.2009
Αναφερόμενοι στο παραπάνω σχετικό έγγραφό σας, με θέμα «Ενίσχυση των απευθείας δρομολογίων του ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ από και προς την Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη», σε ότι αφορά στον τομέα των αρμοδιοτήτων μας, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:
Με την εκδήλωση του προβλήματος του αποκλεισμού της οδικής μεταφοράς στα Τέμπη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενίσχυσε άμεσα τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων στον άξονα μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας κατά 25% περίπου.
Ταυτόχρονα η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας, που επηρεάζονται από το πρόβλημα των Τεμπών εξετάζεται κατά προτεραιότητα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Άμεσα συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, τόσο από πλευράς τροχαίου υλικού και προσωπικού, όσο και από πλευράς δρομολογιακών χρόνων, οι οποίοι να ικανοποιούν την αυξημένη ζήτηση, έτσι ώστε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Θεσσαλίας για ενίσχυση των δρομολογίων από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
Το όλο θέμα επανεξετάζεται σε συνάρτηση με την χωρητικότητα της γραμμής και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση των δρομολογίων στο τμήμα αυτό.
Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απευθύνει ανάλογο αίτημα προς τον Εθνικό Διαχειριστή της Υποδομής (ΕΔΙΣΥ) για χάραξη ενός δεύτερου δρομολογίου μεταξύ Καλαμπάκας– Θεσσαλονίκης – Καλαμπάκας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση μεταφοράς.
Πιστό Αντίγραφο Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και
Διευθύνων Σύμβουλος
Προκόπης Καλογιάννης
Γεωρ.Ζαγλάνη
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας και ανάδειξη νέου Δ.Σ. από τους φίλους του Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Κοπή πίτας και ανάδειξη νέου Δ.Σ. από τους φίλους του Σιδηροδρόμου Τρικάλων. Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα, κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. στο σύλλογο «Φίλοι του σιδηροδρόμου Τρικάλων». Το παρακάτω κείμενο...
...είναι το δελτίο τύπου από το σύλλογο.
Έγινε την Πέμπτη το βράδυ η ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων στην αίθουσα Αίγλη στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».
Η συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου ήταν μεγάλη. Συζητήθηκε η δράση του συλλόγου την περασμένη χρονιά και ο προγραμματισμός για τη νέα.
Φυσικά κυριάρχησε η συζήτηση σχετικά με την περικοπή των δρομολογίων και τη δράση του συλλόγου για το ζήτημα αυτό.
Επίσης αποφασίστηκε να γίνει και η πρώτη εκδρομή του συλλόγου για το 2010 στις 6 και 7 Μαρτίου στην Ξάνθη.
Στις αρχαιρεσίες που έγιναν ψήφισαν 55 μέλη του συλλόγου, δέκα περισσότερα από πέρυσι και εκλέχτηκαν για το διοικητικό συμβούλιο οι εξής:
Κρανιάς Γιώργος.
Μπαλατσός Δημήτρης.
Πάνου Φωτεινή.
Παπαϊωάννου Ευαγγελία.
Χιώτης Δημήτρης.
Για την εξελεγκτική επιτροπή οι:
Ζαραμπούκα Σούλα.
Ζαχαράκης Κώστας.
Τσιάτσιος Γιώργος.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η κοπή της πίττας του συλλόγου.
Παραβρέθηκαν οι:
Χρήστος Μαγκούφης βουλευτής.
Μιχάλης Ταμήλος δήμαρχος Τρικάλων.
Σακκάς Νίκος Αντινομάρχης Τρικάλων.
Παζαΐτης Τάκης αντιδήμαρχος Τρικάλων, ενώ επιστολές έστειλαν οι βουλευτές Χρήστος Χάιδος και Σωτήρης Χατζηγάκης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική συνάντηση κρεοπωλών Τρικάλων χθες Πέμπτη

Ενημερωτική συνάντηση είχαν χθες το βράδυ (Πέμπτη 28-1-10) οι κρεοπώλες του Νομού Τρικάλων για το ισοζύγιο κρέατος, τις ζυγιστικές μηχανές, καθώς και...
...για άλλα θέματα του κλάδου. Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του trikalaola ο Πρόεδρος του σωματείου των κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου.
Διαβάστε περισσότερα...