Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Κοπή πίτας με φόντο την Πύλη από τον Ο.Π.Ο.Π.

Τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. (Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης) και φέτος συναντήθηκαν στο βουνό για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους...το ραντεβού δόθηκε την Κυριακή 24/01 στα γραφεία του ομίλου στην πύλη απ όπου τα 23 μέλη ξεκίνησαν για τον ιταμό και συγκεκριμένα την...
...κορυφή Αϊ Λιας που βρίσκετε ακριβώς πάνω από το χωριό. με φόντο λοιπόν την καταπληκτική θέα του θεσσαλικού κάμπο πραγματοποιήθηκε η κοπή από την οποία αναδείχθηκαν οι 2 τυχεροί Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος και Καρανάσιου Ελένη που βρήκαν τα φλουριά και κέρδισαν 2 δωροεπιταγές τον 50 euro προσφορά τον καταστημάτων "xproshop"(Πασχάλης Ζαφειριάδης Τρίκαλα) και "Διαδρομές" (Άκης Γκένας Καρδίτσα)αντίστοιχα...αφού απόλαυσαν το χιονισμένο τοπίο και την καταπληκτική θέα αντάλλαξαν ευχές για μια καλή ορειβατική χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά και έδωσαν ραντεβού για την επομένη εξόρμηση του ομίλου.Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο.Π.Ο.Π.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2010
Ιανουάριος 24/1. Αι Λιας κοπή πίταςΦεβρουάριος7/2 Ίταμος (1490μ)19-21/2 ΑριδέαΜάρτιος7/3 Καπ Γρας (1950μ)21/3 Τριγγία (2204μ)Απρίλιος11/4 Ασπροπόταμος- rafting25/4 Μαρόσα (2020μ)Μάιος 8/5-9/5 Δρακόλιμνη-Γκαμήλα (2497μ)21/5-24/5 Ορειβατική-Αναρριχητική ΣυνάντησηΙούνιος13/6 φαρράγι του Ενιπέα19/6-20/6 Πάντα ΒρέχειΙούλιος1ο 10ήμερο Σαμοθράκη-Φεγγάρι (1611μ)25/8 Καραβούλα (1862μ)Αύγουστος8/8 Φαρράγι ΒίκουΣεπτέμβριος4-5/9 Όλυμπος- Μύτικας(2918)30/9 ΑιμοδοσίαΟκτώβριος16-17/10 Βαρδούσια- Κόρακας (2495)28-31/10 Ταύγετος (2407
)
Διαβάστε περισσότερα...

Το Γοργογύρι στο Facebook

Ένα ακόμη όμορφο χωριό των Τρικάλων θα βρείτε στο Facebook. Το Γοργογύρι είναι στα ριζά του Κόζιακα και συνορεύει με το Ξυλοπάρικο και τον Πρόδρομο, ενώ από πάνω βρίσκεται η Κόρη. Η σελίδα του Facebook είναι:...
http://www.facebook.com/inbox/?drop&ref=mb#!/group.php?gid=94019432017
Σημ. Οι εικόνες είναι από το trikalaola και είναι σημερινές.
Διαβάστε περισσότερα...

Κατολισθήσεις – καθιζήσεις στο δρόμο για Κόρη του δήμου Κόζιακα Τρικάλων.

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στον επαρχιακό δρόμο Γοργογυρίου – Κόρης του δήμου Κόζιακα. Συγκεκριμένα. Μόλις 400 μ. πριν από την είσοδο του οικισμού Κόρη, αποκολλήθηκαν βράχια, με αποτέλεσμα να κλείσουν τελείως το δρόμο και πλέον δεν υπάρχει πρόσβαση προς το χωριό (βλ. σημερινές φωτό). Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο καθώς υπάρχουν κι άλλοι κάθετοι βράχοι. Ένα μεγάλο κομμάτι βράχου έπεσε πιο κάτω κι...
...έκλεισε κι άλλο σημείο του δρόμου. Ακόμη, στο ενδιάμεσο της διαδρομής Γοργογύρι – Κόρη, ο δρόμος έπαθε καθίζηση, λόγω του ότι δε υπάρχει τοιχίο αντιστήριξης. Οι εικόνες είναι τραβηγμένες σήμερα το μεσημέρι.
Πατημασιές από λύκο.
Λίγο πριν την Κόρη, αντικρίσαμε φρέσκιες πατημασιές λύκου (βλ. φωτό). Βέβαια δε σταθήκαμε τυχεροί να απαθανατίσουμε το άγριο ζώο.
Ο οικισμός Κόρη βρίσκεται κάτω από την κορυφή του Κόζιακα και σε υψόμετρο 870 μ. Το χειμώνα δεν κατοικείται, αλλά το καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές. Ως γνωστό η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κα Νατάσα Παζαΐτη, έχει αγοράσει οικόπεδο στον οικισμό μαζί με την αδερφή της και φυσικά έχουν προγραμματίσει να ανεγείρουν παραθεριστική κατοικία το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο οικισμός Κόρη αγοράστηκε παλιά από τους πρώτους Σαμαριναίους που εγκαταστάθηκαν στην Αγία Μονή και στην αρχή είχαν τα μαντριά με τις καλύβες. Αργότερα έγιναν τα σπίτια και σήμερα η Κόρη αποτελεί ένα ξεχωριστό παραθεριστικό θέρετρο. Την ονόμασαν Κόρη, διότι ήταν συνοικισμός της Σαμαρίνας. Στον οικισμό που έχει θέα προς τον κάμπο των Τρικάλων, έχουν παραθερίστηκες κατοικίες γνωστοί Τρικαλινοί, όπως: Ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης, οι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΟΣ αδερφοί Σαράντη κ.α.
Σημ. Στο σημείο βρήκαμε και δύο φίλους από το Facebook καταγόμενοι από το Γοργογύρι. Επίσης, στις ειδικές αποστολές, παίρνουμε και την οικογένεια μαζί… Από το σημείο της κατολίσθησης και από το χωριό Κόρη, υπάρχει το σχετικό βίντεο το οποίο δεν θα ανεβάσουμε σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννενα Ημερίδα: «Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον Πολίτη»

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 στο Δημαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της CitiesNet και παράλληλα πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: «Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον Πολίτη».
Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της CitiesNet είναι:...
1. Η αποδοχή και προώθηση κοινών θεμάτων όσο αναφορά τη διαχείριση χρήσης των ΜΑΝ (οπτικών ινών) και υποδομών των Δήμων που από κοινού αποφασίστηκαν μετά από ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ CitiesNet και των υπό σύσταση Ψηφιακών Κοινοτήτων Κρήτης & Αιγαίου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας καθώς και Α. Μακεδονίας & Θράκης.
2. Η συμφωνία συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των Ψηφιακών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.
3. Η έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού όπως και του Απολογισμού Δράσεων/Ενεργειών (επισυνάπτεται) για το 2009,
4. Η έγκριση του προσχεδίου Δράσεων για το 2010 το οποίο θα αναλυθεί περαιτέρω στο επόμενο ΔΣ, και
5. Η ένταξη του Δήμου Κιλκίς σαν νέο ισότιμο μέλος και Δήμο-Μέτοχο της CitiesNet.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της CitiesNet απαρτίστηκε από τους Δήμους-Μετόχους των πόλεων που εκπροσωπήθηκαν από: Βέροια με την Δήμαρχο κ. Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Παυλίδη, Βόλο με τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Δερβένη και την κ. Όλγα Μαντά, Γρεβενά με τον Δήμαρχο κ. Γ. Νούτσο και τον κ. Σ. Λαζαρίδη, Ιωάννινα με τον Δήμαρχο κ. Ν. Γκόντα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Βήχα, την κ. Α. Ασημακοπούλου, τον κ. Β. Φλούδα, τον κ. Σ. Τάττη, τον κ. Ι. Μπενέκο, και άλλους εκπροσώπους της Τ. Α., Καρδίτσα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απ. Καπράνα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Παπαγεωργίου, Κατερίνη με τον Δήμαρχο κ. Σ. Χιονίδη, τον κ. Πέτρο Τσουπλή, τον κ. Χρυσοστάλη και την κ. Παρτσαλίδου, Κοζάνη με τον Δήμαρχο κ. Λ. Μαλούτα και τον κ. Β. Κορκά, Λάρισα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπ. Μπαρμπούτη, τον κ. Γ. Οικονομίδη και τον κ. Α. Κωστούλα, Νέα Ιωνία Μαγνησίας με τον Δήμαρχο κ. Π. Μαβίδη, τον κ. Στ. Νικηφόρου και τον κ. Απ. Αλπούς, και τον Δήμο Τρικκαίων με τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της CitiesNet κ. Μιχάλη Ταμήλο, τον κ. Οδυσσέα Ράπτη (Διευθύνωντα Σύμβουλο της e-Trikala Α.Ε.), τον κ. Γιώργο Βάλλα (Διευθυντή Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της e-Trikala Α.Ε.), τον κ. Α. Αντωνίου (Λογιστή της e-Trikala), τον κ. Γ. Δαφούλα (Υπεύθυνο εφαρμογών e- Health της e-Trikala A.E.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δ. Μανωλόπουλο, τον Οικονομικό εξωτερικό συνεργάτη κ. Β. Ντουρντούνη και την κ. Ελίζα Ζηντζόβα (Στέλεχο Διοίκησης
και Επικοινωνίας CitiesNet).
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα «Logistics» σήμερα στα Τρίκαλα

Για πρώτη φορά διοργανώνεται Ημερίδα για την ανάπτυξη των logistics εκτός λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει την εξαιρετική σημασία που προσλαμβάνει η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μύλο Ματσόπουλου στην πόλη μας. Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν...
...ο Δήμος Τρικκαίων, η Ελληνική Εταιρία Logistics και το e-trikala.
Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Μαγκούφης ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος για την περιοχή των Τρικάλων.
Ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας «Logistics: Από το όραμα στην πράξη» ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση στα Τρίκαλα, τόνισε ότι με την έναρξη εργασιών για την κατασκευή της Ε65 και των επιχειρηματικών ευκαιριών που αυτή συνεπάγεται για τον τόπο μας, η εφαρμογή και υλοποίηση ενός συστήματος μεταφορών και logistics στην περιοχή μας είναι απαραίτητη.
Επιπλέον, δεδομένου της γενικότερης οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για πλήρη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η περιοχή των Τρικάλων, της κεντροβαρούς θέσης, αλλά και των υποδομών που έχει αναπτύξει, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Καταλήγοντας τόνισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας μπορεί να πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας, αξιοποιώντας τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής, τομέας όπου ο τόπος έχει απεριόριστες δυνατότητες.
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα νύχια της Κεντρικής Εξουσίας Δημότες, Τ.Α. και «Καλλικράτης» (3ο)

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Θα ξεκινήσουμε με μια γενική και σύντομη αναφορά στο Δήμο(ΤΑ) και θα κλείσουμε με τον περιβόητο «Καλλικράτη» ο οποίος αυτό τον καιρό βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Κράτους, των Τ.Α. των φερέφωνων της Κεντρικής και Τοπικής Εξουσίας και βεβαίως των διχασμένων Πολιτών ως προς την εφαρμογή ή μη του χωροταξικού σχεδίου.Φτάνει ο καιρός που θα...
...δούμε νυν και υποψηφίους δημάρχους όχι μόνο στα κέντρα των πόλεών τους αλλά και στις απόμερες-ξεχασμένες γειτονιές, σε συνοικισμούς και σε «Καποδιστριακά» χωριά. Κι εκεί θα βγάλουν τους λόγους τους, θα ακούσουν τα παράπονα, τα προβλήματα και τα αιτήματα των δημοτών, θα απαντήσουν σε αυτά, ενδεχομένως θα… υποσχεθούν ή θα… δεσμευτούν ότι η νέα δημοτική αρχή (αυτή που ο κάθε υποψήφιος θα προβάλει) θα δώσει λύσεις, παρόμοιες (λέμε εμείς) με τις προηγούμενες, με τις προ προηγούμενες και ακόμα πιο πίσω, θα σκουπίζουν τα μάτια τους, όχι από συγκίνηση και δέος που θα βρίσκονται μπροστά στο εκλογικό τους σώμα, στο ΔΗΜΟ και για το έργο που θα επιτελέσουν, αλλά από τις αναθυμιάσεις και τις διάφορες ρυπάνσεις των γύρω ποταμών και γενικότερα της περιοχής και θα κλείνουν τα αφτιά τους από τον απόηχο της οργής των δημοτών, απόηχος που ξεκινά αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, συνδέεται με τους προηγούμενους, φτάνει στο σήμερα και πάει λέγοντας.
Με άλλα λόγια: Ό, τι γίνεται στην Κεντρική Εξουσία ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην περιφέρεια με ελάχιστες εξαιρέσεις μικρού ενδιαφέροντος, ενδιαφέροντος που λειτουργεί σαν μια ασπιρίνη στον χρόνια πάσχοντα ασθενή. Προς το παρόν δε θα φωτογραφίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ.Α. Πανελλαδικά, όπως αυτά ξεπηδούν μέσα από τα ΜΜΕ κι ούτε θα φωτογραφίσουμε τα του Δήμου μας, των Τρικκαίων-Τρικάλων στην προκειμένη περίπτωση. Τηλεγραφικά θα αναφέρουμε μόνο δυο τρία: Περιβάλλον!!-κυκλοφοριακό- καθαριότητα:
«Πεζοδρόμια» φρακαρισμένα από αυτοκίνητα, ποδήλατα και μηχανάκια, από δέντρα, τηλεγραφόξυλα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σήματα που δε φαίνονται ή ακατάλληλα τοποθετημένα και άλλα ατέρμονα και απαράδεκτα πράγματα. Σε αυτά τα «πεζοδρόμια» θα δούμε μια μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι της, έναν άνθρωπο άρρωστο με το δικό του καροτσάκι, ένα γέρο, ένα παιδί να στέκεται μπροστά στα φρακαρισμένα πεζοδρόμια, ένα νέο άνεργο να σκέφτεται πως να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο που είναι η αρμόδια υπηρεσία, έναν συνταξιούχο να βγαίνει από το φαρμακείο και να σκέφτεται τι;
Οδηγοί και Πολίτες βρίζονται καθημερινά κατακρίνοντας ο ένας τον άλλο γιατί δεν ξέρουν ούτε να οδηγήσουν ούτε να περπατήσουν. Ο σεβασμός των οδηγών έναντι του ΚΟΚ είναι ανύπαρκτος και τα διπλά παρκαρίσματα πάνω σε δρόμους (κακά τα ψέματα, έτσι και αλλιώς όλοι οι δρόμοι αποδεικνύονται ακατάλληλοι για τα τρικαλινά κυκλοφοριακά δρώμενα, αυτή η ρυμοτόμηση ήταν καλή για το 1960-70) κι εδώ βλέπουμε δυο αρνητικές τριτοκοσμικές διαστάσεις: Η μια είναι η αδυναμία ή η τεμπελιά ή ο ζεμανφουτισμός του Πολίτη που στη δουλειά του (μαγαζί του) ακόμα και όταν είναι 200-300 μέτρα έρχεται με το αυτοκίνητό του και σε πολλές περιπτώσεις δυο τον αριθμό. Και η άλλη, εξίσου αρνητική και τριτοκοσμική, είναι η αδυναμία του Δήμου να «μαντρώσει» κυριολεκτικά το αυτοκίνητο του ατίθασου και ασυνείδητου οδηγού που παρκάρει όπου να ’ναι, θέτει τα alarm σε λειτουργία και απομακρύνεται. Στην Ευρώπη οι Δήμοι διαθέτουν γερανούς. Το σηκώνουν, το μαντρώνουν και πάει ο οδηγός σαν γάιδαρος (με το συμπάθιο αλλά για γαϊδουριά πρόκειται) να το παραλάβει αφού θα έχει κι ένα ωραίο πρόστιμο. Κι εδώ η συμμετοχή της τροχαίας στην πόλη είναι ανύπαρκτη. Κατά καιρούς τη βλέπουμε στους «εθνικούς» δρόμους όταν είναι για πρόστιμα και τέτοια και καλά κάνουν αλλά θα θέλαμε και στην πόλη να γίνονται ορατοί.
Η καθαρότητα άπτεται με το περιβάλλον αλλά και εδώ, όπως πρόσφατα έχουμε αναφερθεί, «τόσο οι δημότες όσο και ο Δήμος δε σέβονται. Οι μεν πρώτοι, δημότες, με κάθε τρόπο ρυπαίνουν το περιβάλλον, οι δε δεύτεροι αδιαφορούν». Εικόνες απαράδεκτες θα δούμε στα πάρκα, εγκαταλειμμένες πλατείες σε συνοικισμούς, γούρνες, χορτάρια, σκουπίδια πεταγμένα από ασυνείδητους οδηγούς και άλλα, άλλα πολλά που αντικατοπτρίζουν τη «σύγχρονη» Τ.Α. και τον κόσμο που υπηρετεί.
Βέβαια θα είναι άδικο ή ισοπεδωτικό να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες στην Τ.Α., όσο γνωρίζουμε ότι πάσχει οικονομικά. Όμως διαπιστώνεται το οξύμωρο πρόβλημα ή ερώτημα, αν θέλετε, που πάνε τα λεφτά των δημοτών; Και γενικότερα, πού πάνε τα λεφτά των ελλήνων φορολογούμενων Πολιτών; Η «βοή» που ακούγεται από τους τοπικούς «όχλους» κάνει λόγο περί μιας κυλιόμενης αλυσίδας της Κεντρικής Εξουσίας που «ακουμπά» και τους Δήμους με αποτέλεσμα όλα τα καρκινώματα της Κεντρικής Εξουσίας να μεταφέρονται και στην περιφέρεια και η «μίζα», απ’ όπου κι όπως αυτή προσφέρεται και ενεργοποιείται, παίζει τον πρώτο ρόλο σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο.
Μια ματιά σε δρόμους, σε δημόσιες οικοδομές κ. α. μας δείχνουν την προχειρότητα, την κακοτεχνία και παν’ απ’ όλα την οικονομία στα υλικά (εδώ είναι η μίζα!!) και ιδιαίτερα την μεταβολή ή κατάχρηση κάθε ελεύθερου χώρου πρασίνου σε οικοδομικά μπλοκ. Και είναι, δυστυχώς, αλήθεια πως η Τ.Α. δεν λειτουργεί κι ούτε μεριμνά για τους δημότες και τα προβλήματά τους αλλά λειτουργεί με «τεχνοκρατικά» ή κομματικά αν θέλετε τερτίπια ξένα προς τους δημότες, άδεια από ενδιαφέροντα και επιζήμια για το σύνολο.
Αυτά όσο αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το έργο της και γενικότερα τη συμπεριφορά της. Αν είναι δυνατόν όλα τα παραπάνω προβλήματα που δεν είναι μόνο αυτά και που οι Τ.Α. αδυνατούν ή αδιαφορούν λόγο άλλων ενδιαφερόντων να τα λύσουν και, αναφερόμαστε σε αυτονόητα, σε απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα μια χούφτα πίσσα σε μια λακκούβα δρόμου, μια βίδα σε ένα παγκάκι, ένα σηματοδότη σε άκρως επικίνδυνη διάβαση πεζών και άλλα πολλά, είναι δυνατόν αυτά τα απλά προβλήματα τα του οίκου του Δήμου που δε λύθηκαν, θα λυθούν τα του «Καλλικράτη;» Ή μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν την… αποκέντρωση; Ή μήπως δεν θα επέλθει το χειρότερο με την κυριολεκτική ερήμωση των χωριών μας και τη φυγή προς την εσωτερική μετανάστευση; Να μη βάλουμε και τη διάσταση του συγκεντρωτισμού του πληθυσμού στους μεγάλους Δήμους μεταξύ και των Τρικκαίων. Ήρεμα άνθρωποι, προσγειωθείτε στη πραγματικότητα, σκληρή αλλά αυτή είναι. Εμείς τη δημιουργήσαμε.
Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι δημότες και κατ’ επέκταση οι ομήγυρη Δήμοι του νομού, αλλιώς την περίμεναν. Επίσης βέβαιο είναι ότι οι ..υπακούοντες δημότες στα φερέφωνα των κομμάτων εξουσίας θεωρούν τον προηγούμενο «νεκροθάφτη» «Καποδίστρια» σωτήρα τους. Από και ξεκινά και το πρόβλημα της εγκατάλειψης της υπαίθρου και η ήδη εγχώρια μετανάστευση στα αστικά κέντρα, όπως προαναφέραμε. Και είναι ακόμα πιο βέβαιο πως ό, τι έχει απομένει στα χωριά μας θα εξαφανιστεί, φτάνει να γυρίσει κανείς λίγα χρόνια πιο πίσω για να δει την αφετηρία της ερημιάς. Τα προβλήματα της επαρχίας δεν πρόκειται να τα λύσουν χωροταξικές δομές εκ του πονηρού. Ίσως, μετά δυο δεκαετίες θα μπορούσε ένα τέτοιο σχέδιο να εφαρμοστή εάν και εφόσον λυθούν όλα τα προβλήματα που αναφέραμε. Θεωρούμε πως η οριστική κομματικοποίηση της Ελλάδας περνά μέσα από τον «Καλλικράτη».
Τέλος θυμίζουμε για μια φορά ακόμη πως τα χωριά μας επέζησαν σε όλες τις δύσκολες εποχές. Μέσα από μονοπάτια είχαν τις δικές τους συνενώσεις με σκοπό τη διατήρηση όλων των αγαθών και προτερημάτων της παράδοσης και των αξιών μας. Κύριοι που, δυστυχώς, έχετε την πλειοψηφεία στη βουλή, την οποία ο λαός σάς την έδωσε όχι για τη διάλυσή του αλλά για την πρόοδό του και τη σωτηρία της υπαίθρου, σεβαστείτε την. Τουλάχιστον αλλάξτε το όνομα «Καλλικράτης», δε σας τιμά και δώσετε ένα άλλο των τελευταίων πρωθυπουργών της «σύγχρονης» Ελλάδας ,Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Φεβρουάριος 04 2010
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χορός του συλλόγου κτηνοτρόφων Καρδίτσας στο Μαυρομάτι.

Με τα δικά τους ντόπια κρέατα, το τσίκνισαν οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καρδίτσας, χθες το βράδυ στο...
...οικογενειακό κέντρο «Εν Άστρον» στο Μαυρομάτι Καρδίτσας, παρουσία τοπικών αρχών και πολιτικών προσώπων. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ που μας έστειλε ο καλός φίλος και συνεργάτης μας Βάϊος Φασούλας.
Διαβάστε περισσότερα...