Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ευτυχώς που σταμάτησε να βρέχει, αλλά…

Με τα καρδάρια έβρεξε σήμερα στα Τρίκαλα και η δυνατή βροχόπτωση σταμάτησε πριν από λίγο. Η στάθμη όμως του Πηνειού και των παραποτάμων του ανεβαίνει επικίνδυνα. Αυτή την ώρα η στάθμη των νερών του Ληθαίου μέσα στην πόλη των Τρικάλων, έχει ανέβει πολύ. Επίσης ο Πηνειός (Σαλαμπριά), αυτή την ώρα αρχίζει...
...να υπερχειλίζει εντός των μεγάλων αναχωμάτων, μάλλον μέχρι το πρωί θα έχει έρθει ίσα με τα αναχώματα. Φωτό αρχείου από την τελευταία υπερχείλιση. Νέες φωτό θα έχουμε αύριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μετανάστευση: ευχή ή κατάρα;

Του Σωτήρη Χατζηγάκη
πρώην Υπουργού - Βουλευτή ΝΔ
Ι) Η οικονομική παράμετρος της μετανάστευσης
Στην Ευρώπη οι εκτενείς μεταναστεύσεις δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. «Η Ευρώπη γεννήθηκε μιγάς», λέει χαρακτηριστικά ο μεγάλος ιστορικός Ζακ Λε Γκοφ1. Η επιμειξία, συνεπώς, επηρέασε την Ευρώπη στην πολιτισμική της διαμόρφωση, αλλά και...
...στο οικονομικό πεδίο. Έτσι λοιπόν σήμερα «οι κάτοικοι της Ένωσης διαιρούνται σε εκατό διαφορετικές εθνικότητες, μιλούν ογδόντα εφτά διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, καθιστώντας τη μια από τις πολύμορφες πολιτισμικά περιοχές του κόσμου2.
Η πληθυσμιακή και γλωσσική αυτή πολυμορφία, αφού ξεπέρασε τα προβλήματα διαμόρφωσης των κρατών-εθνών, υπηρέτησε τελικά τη συνοχή και τη συνεκτικότητα των Ευρωπαϊκών εθνών. Τους περασμένους αιώνες, τόσο η Ευρώπη, όσο και η Ελλάδα, αντιμετώπισαν με επιτυχία τα διάφορα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία άλλωστε ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά. Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι μέχρι το 2030 θα έχει η ίδια έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό της τάξης των 20.000.000 ατόμων3. Σε αναφορά, εξάλλου, της Deutsche Bank το 20024, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το 2050 θα έχει 75 συνταξιούχους για κάθε 100 εργαζομένους. Το πρόβλημα αυτό θα είναι οξύτερο –ή εξίσου οξύ–για την Ελλάδα με τη μεγάλη υπογεννητικότητα και την μετατροπή της σε «χώρα γερόντων». Το θέμα είναι μείζον και συνδέεται με τα προβλήματα της κοινωνικής αναζωογόνησης, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, την προσφορά υπηρεσιών στις κατασκευές, στη γεωργία και σ’ ένα πλήθος βοηθητικών υπηρεσιών.
ΙΙ) Η «εθνικιστική» πλευρά της μετανάστευσης
Από εθνικιστικούς κύκλους και κυρίως από ακροδεξιά κόμματα υποστηρίζεται πως η σημερινή μετανάστευση δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, κυρίως κοινωνικής συνοχής, ενώ απειλεί την εθνική ασφάλεια, την πολιτισμική «καθαρότητα» του κοινωνικού ιστού και ίσως τους εκλογικούς, κομματικούς συσχετισμούς. Οι απόψεις αυτές ταυτίζουν, ανιστόρητα, τις περιπτώσεις θρησκευτικών ή εθνικών μειονοτήτων σε κάποιες χώρες επί πολλούς αιώνες, με το σημερινό φαινόμενο των οικονομικών μεταναστών που αναζητούν εργασία και κοινωνική ένταξη σήμερα.
Αναμφισβήτητα χρειάζεται να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα, χωρίς εύκολες αντιγραφές από πρότυπα άλλων χωρών, ώστε να μην υπάρξει πολιτική και πολιτισμική περιθωριοποίηση των μεταναστών, αλλά και συγχρόνως να μην ευνοείται η αθρόα εισδοχή πληθυσμών, ιδιαίτερα ξένων προς τα Ελληνικά πολιτισμικά πρότυπα, τα ήθη και τις παραδόσεις της χώρας μας. Εφ’ όσον, συνεπώς, οι μετανάστες στη χώρα μας επιθυμούν –και το επιχειρούν– να μεθέξουν στα Ελληνικά παιδευτικά και πολιτισμικά πρότυπα, και επιλέγουν για τα παιδιά τους να εγγραφούν σε Ελληνικά σχολεία, αποκτώντας έτσι Ελληνική παιδεία και νοοτροπία, νομίζουμε πως η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να τους αποδώσει την Ελληνική ιθαγένεια, όταν μάλιστα οικεία βούληση οι μετανάστες αυτοί διαβιούν στη χώρα μας για ικανό χρονικό διάστημα και αποκτούν Ελληνική συνείδηση. Κατά τον Ισοκράτη, άλλωστε, Έλληνας είναι εκείνος που μετέχει της Ελληνικής παιδείας. Πολύ περισσότερο γίνεται Έλληνας όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος και της οργανωμένης Ελληνικής κοινωνίας.
ΙΙΙ) Ο δήθεν κίνδυνος αλλοίωσης της Εθνικής ταυτότητας
Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν και πρέπει οι μετανάστες να αποτελέσουν μέρος της Ελληνικής κοινωνίας και Πολιτείας, αφού καθημερινά μετέχουν σ’ ένα δημοψήφισμα Ελληνικότητας, που αποτελεί κατά μεγάλο ιστορικό και καθηγητή Έρνεστ Ρενάν5 βασικό στοιχείο εγκυρότητας της έννοιας του «Έθνους». Θα μπορούσαμε, συνεπώς, άραγε –ηθικά, νομικά, πολιτικά, εθνικά κλπ.– να αποστερήσουμε τους νόμιμους μετανάστες από τη βούλησή τους για παρόμοια ενσωμάτωση, επικαλούμενοι πάσης φύσεως φοβίες και εθνικιστικά σύνδρομα που μόνον ρατσιστικά και αντί-ανθρωπιστικά μοντέλα αναβιώνουν; Εξάλλου, η περιθωριοποίηση ομάδων πληθυσμού και η γκετοποίηση τους, η καλλιέργεια κλίματος καχυποψίας και περιφρόνησης (ρατσισμός) απέναντι σε πρόσωπα με διαφορετικά φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, μόνον επικίνδυνα φαινόμενα για όλους μας μπορούν να επιφέρουν.

ΙV) Δημοψήφισμα και νομιμοποίηση
Ασφαλώς η μαζική και ανεξέλεγκτη εισροή εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προκαλεί μείζονα προβλήματα, τα οποία οξύνονται, όταν δεν υπάρχουν σταθερές και συλλογικές πολιτικές για την αντιμετώπισή τους. Χρειάζεται, λοιπόν, η θέσμιση κατάλληλων πολιτικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ειδικά προγράμματα απασχόλησης και ανάπτυξης.
Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρατσισμού –που πυροδοτείται συχνά από συγχύσεις και λαθεμένα στοιχεία– επιτυγχάνεται σε δύο επίπεδα: σ’ ένα ανθρωπιστικό και σ’ ένα θεσμικό.
Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο ρατσισμός είναι αντίθετος με τις εθνικές μας παραδόσεις, πολιτιστικές και θρησκευτικές.
Σε θεσμικό επίπεδο οφείλουμε να οικοδομήσουμε σταθερούς κανόνες, ώστε να είναι δυνατή η σημερινή συμβίωση περισσότερων ομάδων πληθυσμών σε μια χώρα. Όσον αφορά αυτή την επιδίωξη, δύο κύρια μοντέλα ενσωμάτωσης ισχύουν παγκοσμίως.
Το πρώτο –που εφαρμόζεται συνεχώς εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα στις ΗΠΑ– είναι αυτό της πολιτισμικής αφομοίωσης (melting pot). Η αφομοίωση αυτή επιτυγχάνεται με τη μέθεξη του μετανάστη στα πολιτισμικά και παιδευτικά πρότυπα της χώρας υποδοχής, καθώς και στη χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων (όπως είναι το δικαίωμα ψήφου), ώστε να αισθάνεται πραγματικός πολίτης –με δικαιώματα και υποχρεώσεις– στη χώρα όπου ζει.
Το δεύτερο είναι το σύστημα του πολιτισμικού μωσαϊκού (mosaic), το οποίο δεν καταλύει την αυτοτέλεια των ανθρώπων διαφορετικών ομάδων που ζουν στον ίδιο κρατικό χώρο, με την προϋπόθεση οι κοινότητες αυτές των πολιτών να σέβονται και να υπακούουν στους θεσμούς και στους κανόνες της κυρίαρχης εθνότητας, που θεσπίζονται άλλωστε και με τη συμμετοχή και των επί μέρους κοινοτήτων και ομάδων.
Η προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος απαιτεί προσεχτική πολιτική αντιμετώπιση και όχι λαϊκισμούς και επιδιώξεις κομματικών σκοπιμοτήτων, του τύπου «λαϊκό δημοψήφισμα». Πρόκειται για σύνθετο πρόβλημα, με πολλές παραμέτρους, που κατ’ αρχάς δεν μπορούν ν’ απαντηθούν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» και μάλιστα σε ερώτημα μιας ή δύο προτάσεων.
Παρόμοια δημοψηφίσματα και μάλιστα με διαδικασίες διαδικτύου ή συλλογής τυχαίων υπογραφών -αντίθετα κατ’ ουσίαν με το πνεύμα της Συνταγματικής και Δημοκρατικής νομιμότητας- ευτελίζουν την ιδέα της λαϊκής κυριαρχίας και καθίστανται έρμαια των συναισθημάτων της συγκυρίας και των προσωρινών εξωλογικών διαθέσεων. Συγχρόνως, αναιρούν τα συγκροτημένα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, όπως η Κυβέρνηση, η Βουλή, τα κόμματα και υπηρετούν προσωρινές επικοινωνιακές ή άλλες σκοπιμότητες.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, όμως, η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία χάνει τη δημιουργική της δύναμη. Τα όργανά της (π.χ. Κόμματα) παρακάμπτονται και η αντιμετώπιση πολύπλοκων ζητημάτων –που απαιτεί εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία παράγονται συνήθως μέσα από τους κομματικούς σχηματισμούς– εναποτίθεται σε στιγμιαίες, θυμικές, λαϊκίστικες δημοψηφισματικές ετυμηγορίες.
Τελικά, τα δημοψηφίσματα αυτά οικοδομούν ένα «μετά-Δημοκρατικό μόρφωμα», όπου νομιμοποιείται κάθε ευκαιριακή σκοπιμότητα ορισμένων ισχυρών οικονομικών, πολιτικών και μιντιακών κέντρων. Τέτοια, άραγε, δήθεν λαϊκή Δημοκρατία θέλουμε;
(το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο φύλλο της 13-1-2010)
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Φαρκαδόνας

Του Θανάση Μεριβάκη
Ενώ το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει, ο Δήμος Φαρκαδόνας μοιάζει αδύναμος και ανήμπορος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Παραμένει όμηρος μιας μικροπολιτικής νοοτροπίας η οποία διέπει τον δήμαρχο κ. Τόλιο και την παρούσα δημοτική αρχή.
Οι υπηρεσίες του Δήμου μας υπολειτουργούν με την ανοχή του...
...δημάρχου, οι δημότες μας ταλαιπωρούνται και η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα πιο δύσκολη. Την ίδια ώρα κανένα αναπτυξιακό έργο δεν προχωράει, δεν κατατίθεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον Δήμο μας, ο οποίος μέχρι και πριν τρία χρόνια ήταν πρωτοπόρος σε όλα τα επίπεδα, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.
Ο κ. Τόλιος λειτουργεί όπως ο ίδιος νομίζει σωστό, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν, απαξιώνοντας θεσμούς και όργανα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτή τη κατάσταση δεν μπορούμε εμείς να την ανεχτούμε. Δεν την ανέχονται οι ίδιοι οι συνδημότες μας οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη Δημοτική Αρχή.
Ζητήσαμε πριν λίγες μέρες να κληθεί το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και να ελέγξει την διαχείριση του Δήμου μας από το 2002 ακόμη, μέχρι και σήμερα. Να ελέγξει δηλαδή και τη δικιά μας δημαρχιακή περίοδο. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και γι’ αυτό το ζητούμε. Ξέρουμε, όπως ξέρουν και αναγνωρίζουν και οι συνδημότες μας ότι την περίοδο 2003-2006 κάναμε το χρέος μας, εφαρμόζοντας μια ορθή πολιτική που έκανε τον Δήμο μας ισχυρό. Η σημερινή δημοτική αρχή τι φοβάται και απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ας μας πει. Μήπως οι "αποφάσεις δημάρχου" για απευθείας αναθέσεις, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της δημαρχιακής επιτροπής ή του δημοτικού συμβουλίου, "κρύβουν" κάτι; Μήπως το γεγονός ότι με "αποφάσεις δημάρχου" υπήρξαν απευθείας αναθέσεις ύψους, μόνο για το 2007-2008, 450.000 Ευρώ (!!!) λέει πολλά. Καλούμε την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο, έστω και τώρα, να συναινέσουν και να καλέσουμε τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Φαρκαδόνας. Αν το αρνηθεί και πάλι, είναι σαν να παραδέχεται πως… έχει πολλά να κρύψει.

*Ο κ. Θανάσης Μεριβάκης, είναι πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας-επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-02-2010 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ...
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΕΜΟΙ ΕΝΤΑΣΕΩΣ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ - ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΥ
O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚΔ.ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ (Συμμορία των 11, Συμμορία των 12, Συμμορία των 13 - ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFIC),
με τους: Σάσα Γκρέι, Κρις Σάντος, Φίλιπ Έιταν.
Η Τσέλσι είναι ένα κολ γκερλ πολυτελείας, η οποία προσπαθεί να συμβιβάσει την επαγγελματική ζωή με τις προσωπικές της φιλοδοξίες και τη σχέση με τον σύντροφό της Κρις. ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ ΣΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ, ΚΟΦΤΕΡΟΣ ΣΑΝ ΞΥΡΑΦΙ. Ο ΣΟΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΠΕΡΙΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΥΦΟΣ ΤΗ HIGH CLASS ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ, ΣΑΝ ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ (Χρήστος Μήτσης-Αθηνόραμα)
Ο Σόντερμπεργκ είχε εδώ την τύχη να παγιδεύσει στο φακό του, στους κατά μεγάλο βαθμό αυτοσχέδιους διαλόγους και στην σιωπηλή απόγνωση των πελατών της Τσέλσι ένα από τα καθοριστικά κοινωνικά γεγονότα της δεκαετίας μας, την οικονομική κατάρρευση που σύντομα θα έφτανε να αφορά όλο τον πλανήτη. Αφήνοντας τον ρυθμό να πει την ιστορία …ο Σόντερμπεργκ πολύ απλά κατάφερε να αιχμαλωτίσει στο φιλμ του μια Στιγμή της ιστορίας. Το ανέκφραστο πρόσωπο της Σάσα Γκρέι (ιδιοφυής η επιλογή πρωταγωνίστριας), γίνεται λευκός καμβάς για να ζωγραφίσει ο κάθε πελάτης τη δική του ανάγκη από μια κοινωνία που τους αφήνει όλους νεκρωμένους. …ο χρόνος θα τους καλέσει να την επανεκτιμήσουν όταν το μουντό και συγχυσμένο παρόν που καταγράφει έχει πλέον γίνει σύγχρονη ιστορία. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΙΝΕΜΑ)
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μετά από ένα διάλειμμα 2 μηνών περίπου κι αφού γέμισαν οι μπαταρίες μας ήταν καιρός για το Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του αγωνιστικές και μη. Έτσι αυτή την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου διοργανώνει στις 9:30 το βράδυ την ετήσια εκδήλωσή του με αφορμή την...
...έλευση του νέου χρόνου στη Σουίτα Art Café στη Στρατηγού Σαράφη 18. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Live μουσικό συγκρότημα και μουσική με dj σε ρυθμούς εναρμονισμένους στο κλίμα της αποκριάς. Σας προσκαλούμε λοιπόν να έρθετε και να διασκεδάσουμε με κέφι και πολύ μουσική. Η τιμή εισόδου με ποτό θα είναι 10 €. Με την ίδια κάρτα και χωρίς καμία επιβάρυνση συμμετέχετε και σε κλήρωση με πλούσια δώρα.
‘Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, έξι μέλη του συλλόγου μας συμμετείχαν την προηγούμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου στον 11ο Δρόμο Βουνού Υμηττού σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη των αθλητικών μας δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά. ‘Ήταν ένας αγώνας πραγματική «γιορτή» μιας που ενώ υπήρχε όριο συμμετοχών 550 αθλητών, που είχε συμπληρωθεί πριν αρκετό καιρό, συμμετείχαν τελικά πάνω από 600 δρομείς, πολλοί από αυτούς χωρίς νούμερο, πλημμυρίζοντας το βουνό και δείχνοντας για μία ακόμη φορά την ανοδική πορεία του λαϊκού μαζικού τρεξίματος. Από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων έλαβαν μέρος: Χριστάνας Αχιλλέας, Μπαρτζιώκας Ευάγγελος, Κολέτσιος Αθανάσιος, Μητσιμπόνας, Μπουκουβάλας Βασίλης, Τζουτζομήτρος Γιάννης. Ο Χριστάνας Αχιλλέας πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία 35-39 ετών και την 9η στη γενική κατάταξη, ενώ ο Μπαρτζιώκας Ευάγγελος ήταν 1ος στην κατηγορία 55-59 ετών.
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Και φέτος θα γίνει χαμός στο Καρναβάλι Φαρκαδόνας

Επικοινωνήσαμε πριν από λίγο με το δήμο Φαρκαδόνας, αλλά λόγω απεργίας, δεν μπορούμε να σας πούμε λεπτομέρειες. Δείτε μερικές...

...περσινές εικόνες που είχαμε καταγράψει. Όσο για τον Βασιλιά Καρνάβαλο, αυτόν τον κάψανε σηκωμένο…
Διαβάστε περισσότερα...