Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σε εγρήγορση η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για τον Αχελώο

Προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
«Η απόφαση του ΣτΕ ήταν άδικη και θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάκλησής της, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου» ήταν η ομόθυμη θέση των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου (ΠΑΣΕ) κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων...

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πορεία των έργων του Αχελώου και να προγραμματισθούν οι μελλοντικές ενέργειες της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπρόεδρος και Νομάρχης Λάρισας κ Λουκάς Κατσαρός, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Νομάρχης Τρικάλων κ Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ Απόστολος Παπατόλιας και ο Αντινομάρχης Μαγνησίας κ Δημήτρης Μεργιαλής, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Τρικάλων κ Μιχάλης Ταμήλος, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καρδίτσας κ Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ Βασίλης Καραδήμος, ο πρώην Νομάρχης κ Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος της ΕΘΕΜ κ Κώστας Παπαστεργίου, ο κ Ντίνος Διαμάντος εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, ο κ Παναγιώτης Λεμονιάς εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, ο κ Κώστας Γκούμας Σύμβουλος πρώην Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, εκπρόσωποι των βουλευτών (κ Ρόβλια, κας Θεοχάρης και κ Χάιδου) , εκπρόσωπος του Δήμου Πινδαίων και ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ Καρδίτσας κ Απόστολος Γκούβης.
Αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ κ Φώτης Αλεξάκος έκανε μια συνολική αναφορά για τις μέχρι σήμερα ενέργειες καθώς και για τις εξελίξεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά από την πρόσφατη, αρνητική για το έργο του Αχελώου, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του συνόλου των παρευρισκομένων στη σύσκεψη και κατέληξαν σε μια σειρά ενεργειών.
Βασική θέση της ΠΑΣΕ αποτελεί πως η απόφαση αναστολής των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άδικη, μονομερής, δείχνοντας υπερβολική ευαισθησία για ανύπαρκτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή των έργων του Αχελώου, αφού η διάνοιξη της σήραγγας εκτροπής έχει ολοκληρωθεί, το φράγμα της Μεσοχώρας έχει ολοκληρωθεί και οι εκσκαφές στο φράγμα Συκιάς έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, παραγνωρίζοντας τις μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη λεκάνη της Θεσσαλίας (οικολογική παροχή, μείωση της ρύπανσης του Πηνειού ποταμού, μείωση της υφαλμύρινσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα του Θεσσαλικού κάμπου, αποτροπή της καθίζησης του εδάφους κ.λπ.). Αποσιωπώντας ταυτόχρονα, την παραγωγή πράσινης ενέργειας από τα υπό κατασκευή φράγματα, την αναγκαιότητα ύδρευσης των πολεοδομικών συγκροτημάτων Λάρισας και Βόλου, τον κίνδυνο καταστροφής της σήραγγας από την έλλειψη επένδυσης καθώς και τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάλειψη του φράγματος της Συκιάς μισοτελειωμένο.
Τα μέλη της ΠΑΣΕ συμφώνησαν ομόφωνα να προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
Να εξαντλήσουν καταρχήν, κάθε δυνατότητα υποβολής αίτησης ανάκλησης της προαναφερθείσας άδικης απόφασης αναστολής των εργασιών, ώστε αυτές να συνεχιστούν και να ολοκληρωθεί το έργο του Αχελώου.
Να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εντός του Μαρτίου, ζητώντας την ισχυρή πολιτική στήριξη της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατείνουν σε αυτό.
Να πραγματοποιηθεί σύντομα ανοιχτή συνεδρίαση της ΠΑΣΕ στη Λάρισα με την παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων φορέων για να καταδειχθεί η ομόθυμη στήριξη των βουλευτών, των αυτοδιοικητικών και των φορέων για την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου.
Να ζητήσουν από την Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τη μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου.
Να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προετοιμασίας για την νομική υποστήριξη της αναγκαιότητας της ολοκλήρωσης των έργων της μερικής εκτροπής και την αντίστοιχη επιχειρηματολογία για κάθε ένα από τα δεκατέσσερα προδικαστικά ερωτήματα, που έθεσε το ΣτΕ, κατά τη συζήτησή τους στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Να καλέσουν την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να επισκεφθεί άμεσα τα έργα μερικής εκτροπής για να έχει προσωπική εικόνα, όπως η ίδια υποσχέθηκε.
Να εντείνουν την πίεση για την άμεση προκήρυξη των μελετών σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων των λεκανών απορροής Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, να παρακολουθήσουν στενά την εκπόνηση τους, να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να ζητήσουν να ληφθούν υπ’ όψιν, όσον αφορά το τεχνοκρατικό μέρος, τα σχέδια διαχείρισης που έχουν ήδη συνταχθεί και έχουν ενσωματωθεί στο νόμο 3481/2006.
Να ζητήσουν να καταβληθούν άμεσα πιστώσεις για την αντιστήριξη του μη επενδεδυμένου τμήματος της σήραγγας ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή της.
Δελτίο τύπου ΠΑΣΕ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 4-2-2010 ο αποκριάτικος χορός και η κοπή της πίτας των Προσκόπων του Νομού μας, σε γνωστό κοσμικό κέντρο των Τρικάλων.
Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στα ενεργά μέλη του τοπικής Προσκοπικής Κίνησης να περάσουν ορισμένες ώρες ξενοιασιάς και...
...μεγάλου κεφιού, συντροφιά με τους γονείς, παλαιούς Προσκόπους, φίλους και συμπαραστάτες της ιδέας του Προσκοπισμού, διασκεδάζοντας και χορεύοντας στους ρυθμούς της Αποκριάς
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η επιχείρηση χωματουργικών του κ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, καθώς και τα ασφαλιστικά γραφείο του κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΙΑΓΚΑ, για την προσφοράς τους στην ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του Κατασκηνωτικού & Εκπαιδευτικού Κέντρου Αμαράντου και του προσκοπείου Τρικάλων. Επίσης βραβεύτηκε και ο Βαθμοφόρος Παυσανίας Δ. Καναβός για την εισαγωγή τους στο Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Νίκος Λέγκας, πλήθος κόσμου, γονείς, φίλοι και συμπαραστάτες της Προσκοπικής Κίνησης στο Νομό μας, Παλαιοί Πρόσκοποι, καθώς και οι Βαθμοφόροι, τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι των δύο Συστημάτων που λειτουργούν στο Νομό μας.
Η βραδιά έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής αφήνοντας σε όλους ακόμη μία από τις πολλές όμορφες Προσκοπικές αναμνήσεις που συντροφεύουν τη ζωή των ενεργών μελών, αλλά και των φίλων που τους συμπαραστέκονται σε όλες τους τις εκδηλώσεις.
Δελτίο τύπου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρεμβάσεις Σ. Χατζηγάκη για ζητήματα του Ν. Τρικάλων

Αναφορές προς τους αρμόδιους υπουργούς για ζητήματα που αφορούν το Νομό μας κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού του έργου, ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ., πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Η πρώτη αναφορά απευθύνεται στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και αποτελεί...
...συνέχεια προηγούμενης αναφοράς σχετικά με την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων εκτροπής του Αχελώου. Μέσω αυτών των αναφορών μάλιστα γνωστοποιεί την ανησυχία των Νομαρχιακών Συμβουλίων Τρικάλων και Μαγνησίας για την εξέλιξη ενός εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής που έγιναν ποτέ στην περιοχή μας.
Ο κ. Χατζηγάκης παρεμβαίνει και για το σχέδιο «Καλλικράτης», υποβάλλοντας στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση το αίτημα της διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου να μη συνενωθεί με άλλο Καποδιστριακό Δήμο λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών της ορεινής κοινότητας.
Τέλος μετά την πυρκαϊά, η οποία κατέστρεψε την 25η Ιανουαρίου το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο Κ. Παλαιοκαρυάς, κατέθεσε αναφορά για το συμβάν προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος για τους μαθητές της περιοχής.
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Συνδιάσκεψη για το μεταναστατευτικό

Κατάμεστη η αίθουσα του ξενοδοχείου Κιέριον της Καρδίτσας με την παρουσία των πολιτών ζωντανή και ενθουσιώδη και ένας Ροντούλης από τα παλιά γεμάτος πάθος .Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του προέδρου της νομαρχιακής Καρδίτσας κ. Καρδαρά όπου καλωσόρισε τους κατοίκους της πόλης και έδωσε...
...μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα της πραγματικότητας της σημερινής Ελλάδος και μίλησε για τις συνέπειες της μετανάστευσης στην χώρα μας και αναλύοντας την πραγματικότητα στο θέμα της υγείας ως ειδικός.
Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ Θεσσαλίας κ. Δασκαλόπουλος έδωσε το στίγμα της βραδιάς μέσα από μια δέσμη συνθημάτων που ενθουσίασαν τους πολίτες και καταχειροκροτήθηκε .
Ο κ. Ροντούλης έλαβε τον λόγο και με μια σειρά επιχειρημάτων αναφέρθηκε στις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης για την πατρίδα μας και κατέρριπτε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του κυβερνώντος κόμματος .
Στην σημερινή εκδήλωση αποκάλυψε ότι το 2006 50 Βουλευτές της Ν.Δ κατέθεσαν πρόταση για να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα οι Λαθρομετανάστες επί υπουργίας κ. Παυλόπουλου και τότε το Πασόκ αποχώρησε από την αίθουσα και επίσης αποκάλυψε ότι την πρόταση την καταψήφισαν και οι Βουλευτές του Σύριζα ΑΛΑΒΑΝΟΣ –ΚΟΥΒΕΛΗΣ –ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ .
Τώρα το Πασόκ με ένα καλοστημένο σχέδιο προσπαθεί να αλώσει την εξουσία για τα επόμενα χρόνια και ανέφερε χαρακτηριστικά τίποτα δεν είναι τυχαίο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ –ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι στο Πασόκ τίποτε δεν γίνετε τυχαία.
Αναφέρθηκε και στα Τρίκαλα στην αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Τρικκαίων λέγοντας ότι τίποτε δεν ‘έχει τελειώσει .Προανήγγειλε δε μάχη στην Βουλή και στα Ερτζιανά αναφερόμενος στο άρθρο του Βουλευτή και πρωην υπουργου της Ν.Δ Σωτήρη Χατζηγάκη της 13/-1/2010 στην Ελευθεροτυπία που αναδημοσιυετηκε στον τοπικο τύπο. Ακολούθησε συζήτηση ερωτήσεις των πολιτών στον Βουλευτή και απαντήσεις σε θέματα γύρω από την μετανάστευση .
Ο Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ Τρικάλων κ. Μακρυγιάννης Χρήστος ανέφερε χαρακτηριστικά αριθμητικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των Λαθρομεταναστών που έχουν δικαίωμα ψήφου σε 642.905 αλλοδαπών ποσοστό 6% του εκλογικού σώματος και αναφέρθηκε σε ακόμη 110.017 που έχουν λάβει άδεια μακράς διαμένοντος που δεν αποκλείετε να λάβουν δικαίωμα ψήφου και αυτοί .
Η βραδιά έκλεισε με ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση και προτροπη για την συλλογή υπογραφών για το δημοψηφισμα.
Μας εστάλει από τον κ. Χρήστο Μακρυγιάννη.
Διαβάστε περισσότερα...

Prost, Europa! Prost! = Ε.«Ένωση»-μήτρα των εκτρωμάτων.

Η ελληνική κομματοκρατία στη δίνη του Ευρωπαϊκού φαύλου κύκλου (4ον)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Δε φτάνει που από το 1974 μέχρι σήμερα η Ελλάδα, μεταμορφωμένη πλέον σε ευρωκαντόνι (κομματικό μαντρί) χρησιμοποιήθηκε από τους ευρωάτλαντες πολυμήχανους καπιταλιστές σαν «Δούρειος Ίππος», τόσο για τον εαυτό της όσο και για τα Βαλκάνια και πολιτικά και οικονομικά και γεωγραφικά και πρωτοστάτησε στις... ...προξενιές, όσο αφορά τις ταλαίπωρες Χώρες της πρώην Σ.Ε. να ενταχτούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., σήμερα, η Ε.Ε., ζητάει και τα ρέστα: Την από κάθε άποψη οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού και την αποδόμηση της κυριαρχίας του, η οποία ξεπηδά μέσα απ’ την οικονομική κατάρρευση της Χώρας που αμή τι άλλο είναι δημιούργημα δικό τους: των περιφερειαρχών της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών εκτρωμάτων.
Χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης είναι ο νυν Πρωθυπουργός της Επαρχίας της Ε.Ε., ο οποίος διαδραματίζει έναν καταλυτικό αρνητικό ρόλο για την ελληνική πραγματικότητα, που όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι δε θα βγει σε καλό. Η φωτογράφησή του στον τύπο, στα διεθνή ΜΜΕ και προπαντός η παρουσία του στα ελληνικά κανάλια, μας γυρίζει το νου στην Γερμανίδα Φρειδερίκη…,(γερμανοί και σήμερα στο προσκήνιο-σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι) που τότε βγάζοντας λόγο στα ορφανά των «συμμοριτών» που είχε αφήσει ο Εμφύλιος Πόλεμος, μυξόκλαιγε με κροκοδείλια δάκρυα προκειμένου να μεταμορφώσει τα ορφανά σε φασίστες. Βέβαια οι προθέσεις του Έλληνα Περιφερειάρχη είναι αλλιώτικες, σήμερα, λένε, το φασισμό δεν το θέλει κανείς!! αλλά το μακάβριο ύφος του μαρτυρά και την υποταγή του στο άντρο των Βρυξελλών και την εν …ειρήνη αποφράδα- πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός. Κι αυτό η «μεγάλη οικογένεια» των ευρωτρομοκρατών το επιτυγχάνει χάρη στον σημερινό Πρωθυπουργό, ο οποίος, ασκεί μια στεγνή οικονομική «πολιτική» με αυταρχικό τρόπο που δε θα ’χε να ζηλέψει καμιά άλλη «πολιτική» γκρουπούσκουλα (φασιστική, πράσινο-σοσιαλδημοκρατική, νεοφιλελεύθερη- συντηρητική), που από το 1974 μέχρι σήμερα, η ιστορία τούς έχει καταγράψει σαν εξανδραποδισμένους δούλους και νεκροθάφτες. Η τυφλή πίστη και αφοσίωση των εκάστοτε περιφερειαρχών και των κομματικών κομπανιών τους στα ευρωπαϊκά δρώμενα, για την Ελίτ της Ε.Ε., η Ευρωβαλκανική Επαρχία αποτελεί εξαίρεση, μερίδα του λέοντος, με άλλα λόγια, εφαλτήριο οικονομικών επιδρομών, στην προκειμένη περίπτωση.
Στα δικά μας…, που δεν είναι δικά μας αλλά αποτέλεσμα των ληστρικών επιδρομών και ληστειών του δημοσίου χρήματος από τα κόμματα εξουσίας…, ένας «πολιτικός» αναστήματος, ακόμα κι αν αυτός είναι απλά ένας περιφερειάρχης, θα μπορούσε να σηκώσει ανάστημα (οι Έλληνες το έχουν!!) και να βροντοφωνάξει, στους μεν ευρωάρπαγες ληστές, Στοπ! Κύριοι το παρατραβάτε, στους δε κλέφτες εδώ και τώρα να επιβάλει τις επιστροφές του δημόσιου χρήματος και φυλάκιση και όχι να μάθουμε, τουλάχιστο, ποιοι είναι, όπως πιπιλίζουν σαν μαστίχα στα στόματά τους.
Πριν κλείσουμε, για μεν τους «πολιτικούς» της Ευρωβαλκανικής Επαρχίας θα επαναλάβουμε αυτό που λέει, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, για δε τους Έλληνες Πολίτες… μην περιμένετε να πεθάνει η μάνα σας για να δείτε ότι υπάρχει θάνατος. Για όλους που έφεραν την Ελλάδα εδώ που τη φέρανε, τους θυμίζουμε ότι αυτό τον καιρό πολλά ποτάμια πλημυρίζουν συνεχώς…
Για την Ε.Ε., που αποδείχτηκε κακούργα, αμοραλιστική και αντικοινωνική πόρνη και τα ανδράποδά της, θα πιούμε ένα το καθιερωμένο από μας ποτήρι κρασί και θα πούμε:

Prost, Europa! Prost! Γεια μας! Στην υγειά σου και στη χαρά μας!
Χρόνια μας κερνάς κρασί και μεθάς τα όνειρά μας!
Δεκάδες χρόνια τώρα μ’ ελπίδα περιμένουμε
Μα εσύ, σκοτώνεις την ελπίδα κι υποφέρουμε
Των ανθρώπων οράματα τα έχεις κάνεις τραύματα
Κι εμείς πάντα περιμέναμε να δούμε θαύματα
Έτσι ονειρευτήκαμε! Να σε δούμε αρχόντισσα!
Μα συ στα χέρια σου κρατάς μαχαίρια σαν φόνισσα
Κι όλες οι υποσχέσεις σου ήτανε ψέματα
Τα ίδια σου τα χέρια τα έχεις βάψει μ’ αίματα:
Πόλεμοι, μετανάστες, τρομοκράτες, ρατσισμός,
Φτώχεια, πείνα, ανεργία, εξαθλίωση, περιβάλλον
Ανοίγοντας απούλωτες πληγές σ’ εμάς και στον Πλανήτη
Και στις επαρχίες σου επιβάλεις την αποικιοκρατική και μιλιταριστική δύναμή σου
Μήτε την ελπίδα σέβεσαι, που πεθαίνει τελευταία!
Μα αν πεθάνει, πριν το θάνατό της, θα πεθάνεις πρώτη!
Μαζί και οι φίλοι του κεφαλαίου και εχθροί του Πλανήτη
Κι αυτούς θα τους φάνε τα σκουλήκια,
μάλιστα με μεγαλύτερη ευχαρίστηση
γιατί οι σάρκες του δεν είναι πιότερο μολυσμένες…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Φλεβάρης 13 2009
pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλά εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στο δρόμο για Πετρούλι, αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας.

Η σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η αμέλεια των οδηγών, να μην φέρουν αλυσίδες σε χιονισμένους δρόμους και η μη έγκαιρη επέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων, δημιούργησαν το πρόβλημα, όπως φαίνεται στη... ...χαρακτηριστική φωτό, που μας έχει σταλεί από φίλο αναγνώστη του trikalaola και δείχνει δύο από τα εγκαταλειμμένα Ι.Χ. Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ νερό έριξε τις προηγούμενες ημέρες σε όλο το Νομό Τρικάλων

Μερικές εικόνες από την υπερχείλιση των ποταμών της περιοχής μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Χαλαρά, με το πέταγμα του χαρταετού χθες στο Διαλεχτό

Χθεσινές φωτό από το άλσος Διαλεχτού
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και φαγητό χθες στα Κούλουμα στο Δενδροχώρι


Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμήθηκαν δεόντως χθες τα Κούλουμα στο Γενέσι

Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Χόρεψε την Κυριακή το βράδυ το Πολυνέρι στον «Υδροχόο»

Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Παραδοσιακή φασολάδα με νηστήσιμα εδέσματα και χορός χθες στο Βαλομάνδρι

Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυκοσμία με πλούσιο πρόγραμμα στο Καρναβάλι Φαρκαδόνας

Ενδεικτικές φωτό Διαβάστε περισσότερα...

Βραζιλιάνικο χρώμα στο Καρναβάλι Οιχαλίας

Ενδεικτικές φωτό από τον συνεργάτη μας Βάϊο Φασούλα.
Διαβάστε περισσότερα...