Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δημοπρατήθηκε το Ζαρκάδι που σκότωσε λαθροκυνηγός στην Καλαμπάκα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 10 με 11 στο δασαρχείο Καλαμπάκας, η δημοπρασία του Ζαρκαδιού που σκότωσε λαθροκυνηγός, στην περιοχή Ξηροπόταμος του δήμου Χασίων. Το κυνήγι του Ζαρκαδιού απαγορεύεται παντελώς και επιτρέπεται μόνο στις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, με τους υπάρχοντες περιορισμούς. Το άγριο ζώο, βρήκε ο θηροφύλακας της Ζ’ κυνηγετικής ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Βεριτζιώτης, μετά από ανώνυμο τηλέφωνο που δέχθηκε χθες Τρίτη στις 3 μ.μ. Όταν ο θηροφύλακας έφτασε στο σημείο...

...που του είχε υποδείξει ο άγνωστος, βρήκε το ζαρκάδι αιμόφυρτο με μία πληγή στο στήθος, πιθανώς από μονόβολο η σφαίρα πυροβόλου όπλου. Αμέσως το μετέφερε στο δασαρχείο Καλαμπάκας, αλλά δυστυχώς το ζώο ξεψύχησε. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο δασάρχης Καλαμπάκας κ. Γιώργος Σωτηρίου και αμέσως διέταξε να γίνει έρευνα. Το δασαρχείο Καλαμπάκας θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου για να εντοπιστεί και να μη μείνει ατιμώρητος ο λαθροκυνηγός που σκότωσε το ζαρκάδι. Το αρσενικό ζαρκάδι ζύγιζε 18,5 κιλά και ήταν περίπου 4 χρονών. Αυτή την περίοδο τα ζαρκάδια βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής. Από το ζώο αφαιρέθηκαν τα εντόσθια και σήμερα το πρωί αφού το δασαρχείο το πήγε για εξέταση στο κτηνιατρείο, έγινε η δημοπρασία. Το ζαρκάδι χτυπήθηκε στην τελική τιμή των 350 ευρώ και πλειοδότες ήταν ο κ. Νικόλαος Αδάμου, πρώην Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας, μαζί με τον κ. Αναστάσιο Λάππα, πρώην Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας και Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και τον κ. Παύλο Καρακώστα. «…σημασία δεν έχει πόσα χρήματα χτυπήθηκε στη δημοπρασία το ζαρκάδι, αλλά η απώλεια αυτού του σπάνιου και πανέμορφου ζώου που απαγορεύεται το κυνήγι του…» δήλωσε στο trikalaola ο Δασάρχης Καλαμπάκας, και πρόσθεσε «…είναι χρέος μας να πατάξουμε τη λαθροθηρία, που αποτελεί απειλή για το υγειές κυνήγι, σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τους θηροφύλακες. Το γεγονός αυτό μας λυπεί όλους και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας. Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός να δημοπρατούμε ένα ζαρκάδι, αλλά αυτά προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες…». Από την πλευρά του ο νυν Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Παναγιώτης Ταμπουράς, δήλωσε: «Το γεγονός αυτό είναι καταδικαστέο από όλους τους συνειδητούς κυνηγούς και πιστεύω πως αυτός που το έκανε δεν ανήκει στην οικογένεια των κυνηγών. Το κυνήγι του ζαρκαδιού απαγορεύεται παντελώς και είναι γνωστό σε όλους του κυνηγούς. Ζητώ τη συμβολή όλων των κυνηγών και των πολιτών για να πατάξουμε τη λαθροθηρία που είναι η γάγγραινα για το κυνήγι. Θιγόμαστε όλοι μας και τέτοια περιστατικά είναι καταδικαστέα απ’ όλη την οικογένεια των κυνηγών. Όποιος είναι μάρτυρας τέτοιων παράνομων πράξεων, να τα καταγγέλλει χωρίς δισταγμό».
Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ από τη δημοπρασία.
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα εισέβαλαν στο Έβρο οι Τούρκοι…

Ιδού το σχέδιο «Βαριοπούλα» στο νέο...
...τεύχος Μαρτίου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή πίτας στα παραρτήματα των ΚΑΠΗ του δήμου Πιαλείων

Με επιτυχία στέφθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, χωριστά σε κάθε παράρτημα Κ.Α.Π.Η του Δήμου Πιαλείων. Tην προηγούμενη Κυριακή κόπηκαν οι πίτες στα......Κ.Α.Π.Η. Φήκης , Φιλύρας, Πιαλείας, Βαλομανδρίου, Παραποτάμου, Ελευθεροχωρίου.Σε όλες τις εκδηλώσεις των Κ.Α.Π.Η. παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πιαλείων κ. Χρήστος Μάμαλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καλαντζής , συνοδευόμενος από Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους. Απευθυνόμενος προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους παριστάμενους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Μάμαλης Χρήστος και η πρόεδρος του Δ.Σ κα Αντωνία Γεωργολιού ευχήθηκαν η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και ευτυχία.Επίσης , ο Δήμαρχος Πιαλείων, υποσχέθηκε στα μέλη του ΚΑΠΗ ότι θα πραγματοποίησει και το 2010 μια εκδρομή αφού στις δύο προηγούμενες έμειναν ικανοποιημένοι, ενώ δήλωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός και θα στηρίζει κάθε δραστηριότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Δελτίο τύπου του δήμου Πιαλείων
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας για τις «Εκτυπώσεις Καραγιάννη»

Οι «Εκτυπώσεις Καραγιάννη», μια από τις δυναμικά ανερχόμενες εταιρίες του Νομού μας, αφήνοντας πίσω μια χρονιά γεμάτη δημιουργία και παραγωγικότητα διοργάνωσαν εκδρομή, σε συνεργασία με την Cosmoroes, στα Ζαχοροχώρια για χαλάρωση και σύσφιγξη των σχέσεων εργαζομένων και...
...εργοδοτών. Αφορμή για την εκδρομή η κοπή της βασιλόπιτας της εταιρίας η οποία έγινε με έναν προφανές πρωτότυπο τρόπο.
Οι «Εκτυπώσεις Καραγιάννη» προχωρούν με ταχύ βήμα στη νέα εποχή και στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, ενώ μόλις προ ολίγων ημερών παρελήφθησαν τα νέα σύγχρονα εκτυπωτικά μηχανήματα λέιζερ.
Ενημερωτικό δελτίο
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα δρομολόγια για τον ΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου μας από 21/2/10 ενισχύονται τα τοπικά δρομολόγια Καλαμπάκας- Παλαιοφαρσάλλου και Καλαμπάκας-Λάρισας, ώστε να υπάρχουν περισσότερες ανταποκρίσεις με τα προαστιακά τρένα της Θεσσαλονίκης , τα αρτηριακά Αθήνας –Θεσσαλονίκης και τα τοπικά Λάρισας-Βόλου.Το πλέγμα των τοπικών δρομολογίων διαμορφώνεται ως εξής:...
1561/1880: Λάρισα: 05:00 – Καλαμπάκα 06:20
563/882: Λάρισα 06:26 – Καλαμπάκα: 07:37
1881: Καλαμπάκα 06:30 – Παλ/λος 07:25
1882: Παλ/λος 07:56 – Καλαμπάκα 08:50
1883/1562: Καλαμπάκα 10:24 – Λάρισα 11:46
1563/1884: Λάρισα 12:07 – Καλαμπάκα 13:27
1885: Καλαμπάκα 13:31 – Παλ/λος 14:18
1886: Παλ/λος 14:58 – Καλαμπάκα 15:45
1887/1564: Καλαμπάκα 14:03 – Λάρισα 15:25
1565/1888: Λάρισα 15:50 – Καλαμπάκα 17:10
1889: Καλαμπάκα 18:22 – Παλ/λος 19:15
2880: Παλ/λος 19:22 – Καλαμπάκα 20:14
887/564: Καλαμπάκα. 21:00 – Λάρισα 22:11
2881/1566: Καλαμπάκα 21:50 – Λάρισα 23:12

Παρόλα αυτά δεν επανέρχεται προς το παρόν το κομμένο Ιντερσίτυ 47/48 ούτε μπαίνει δεύτερο απευθείας δρομολόγιο προς και από τη Θεσσαλονίκη όπως πρόσφατα είχε γραφεί στον τύπο.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων θα διοργανώσει την ερχόμενη Παρασκευή 19/2/10 στις 19.00 το απόγευμα σύσκεψη φορέων και πολιτών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικάλων, ώστε να καταλήξουμε όλοι σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, όσον αφορά τα δρομολόγια της δυτικής Θεσσαλίας.
Ο σύλλογός μας καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να πάρει μέρος στη σύσκεψη αυτή.
Καλούνται επίσης όλοι οι τοπικοί φορείς να συμμετέχουν ώστε το ψήφισμα που θα εκδώσουμε να έχει όσο το δυνατό ευρύτερη στήριξη.
Δελτίο τύπου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χορός του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πολυνερίου Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στον «Υδροχόο», ο ετήσιος χορός του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πολυνερίου. Στην αρχή χόρεψαν τα χορευτικά του συλλόγου και στη συνέχεια...
...ακολούθησε χορός που κράτησε μέχρι αργά. Δείτε λίγες ενδεικτικές φωτό και άλλη στιγμή θα αναρτηθεί το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Αγριόχορτα

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
Αγριόχορτα
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2009
Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ

Η Μαργκερίτ δεν είχε προβλέψει ότι θα της έκλεβαν την τσάντα στην έξοδο του καταστήματος κι ακόμα λιγότερο ότι ο κλέφτης θα πέταγε το πορτοφόλι της σ’ ένα πάρκινγκ. Όσο για το Ζορζ αν ήξερε τι τον περίμενε, δεν θα έσκυβε να το μαζέψει. Γύρω από αυτή την απλή ίντριγκα, ο Ρενέ έφτιαξε μια ταινία - δαντέλα, ένα κέντημα που ξεπερνά την πιο απρόβλεπτη φαντασία. Οι απίθανες εικόνες, η ευρηματική πλοκή με τις συνεχείς εκπλήξεις, ο διανθισμένος με χιούμορ διάλογος, οι δεξιοτεχνικές κινήσεις της κάμερας, η εξαιρετική μουσική επένδυση, ο ρυθμός (που μοιάζει με μπαλέτο) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ευφορίας, ποίησης αλλά και θλίψης (της θλίψης που δημιουργεί το εφήμερο της ζωής), που μόνον ένας σκηνοθέτης με την εμπειρία, την ωριμότητα και τη σοφία του Ρενέ μπορούσε να πετύχει.
Κριτικές: «Ταινία απόγειο του έργου ενός από τους λιγοστούς εναπομείναντες μεγάλους και πρωτότυπους δημιουργούς. Απολαύστε την!» Νίνος Φενέκ Μικελίδης – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. «Φίνο ερωτικό γαϊτανάκι με υπογραφή Αλέν Ρενέ, που δημιουργεί μια ψυχεδελική ατμόσφαιρα.» Γιάννης Ζουμπουλάκης - ΤΟ ΒΗΜΑ. «Λυτρωτικό, αποκαθαρμένο από κάθε ίχνος βίας, κτηνωδίας και συνηθισμένης, πλαστικής, σκηνοθεσίας. Σχεδόν αριστοτεχνικό.» Δημήτρης Δανίκας – ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσαν παράνομα μεγάλο Ζαρκάδι στην περιοχή Καλαμπάκας

Ενώ το κυνήγι του Ζαρκαδιού αυτή την περίοδο απαγορεύεται, ασυνείδητος κυνηγός πυροβόλησε το άγριο ζώο, αλλά έπεσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που πυροβολήθηκε (στη θέση Ξηροπόταμο). Σε μισή ώρα θα γίνει...
...δημοπρασία στο Δασαρχείο Καλαμπάκας με αρχική τιμή 300 ευρώ…!!!
Την πληροφορία την πήραμε από το Ράδιο Σταγών.
Η φωτό είναι από τον Fotino Andeopoulo.
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο με το πέταγμα των χαρταετών στο Διαλεχτό Τρικάλων

Δείτε το βιντεάκι με το πέταγμα των χαρταετών από το άλσος του Διαλεχτού χθες Καθαρά Δευτέρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από την Κόρη του δήμου Κόζιακα



Δείτε το βίντεο με τις κατολισθήσεις και το όμορφο περιβάλλον της Κόρης του δήμου Κόζιακα. Όλες οι φωτό έχουν προστεθεί στο 2ο μέρος του βίντεο. Οι φωτό που προστίθενται στο βίντεο, μειώνονται πολύ σε ανάλυση και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ανάλυση των 15,5 megapixel.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Καρναβάλι Οιχαλίας με το φακό του Βάϊου Φασούλα

Δείτε μερικές εικόνες (24 φωτό) του συνεργάτη μας Βάϊου Φασούλα, που κατέγραψε χθες στο καρναβάλι Οιχαλίας. Φίλε Βάϊο πολύ καλή δουλειά.
Διαβάστε περισσότερα...