Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αγώνας σταθερού στόχου

19, 20 & 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται αγώνας σταθερού στόχου από τον Σκοπευτικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ή να ενημερωθούν για τον αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε...
...μαζί μας ή με τα γραφεία του ομίλου στο τηλ. 2551031931
Διαβάστε περισσότερα...

Συναίνεση… τέλος!

Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα των δύο προέδρων και κύριο αντικείμενό τους οι εξελίξεις στην οικονομία.O κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ανήσυχος για τις εξελίξεις στην...
...οικονομία και ιδιαίτερα για τα δημοσιονομικά, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχωρώντας σε κριτική για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης σε αυστηρό τόνο. Kατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο» και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο και σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας.
Έκανε λόγο για αντιφατικά μηνύματα εκ μέρους της κυβέρνησης, «με πιο χτυπητό παράδειγμα τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί "Τιτανικού"».
Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που συζητήθηκε στη συνάντηση, ο Α. Σαμαράς σημείωσε πως η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πρότεινε η έρευνα να αρχίσει από το 1980 «για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όταν ήλθε στη κυβέρνηση το 1981». Ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση: «η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981… Εμείς απαντάμε «ναι» στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι με αυτή τη διαδικασία θα τραυματιστεί περαιτέρω η εικόνα της χώρας, βγάζοντας προς τα έξω διάφορα πράγματα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι «112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».
Σχετικά με το αν υπάρχει σήμερα συναίνεση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, η Ρηγίλλης απαντά ότι «τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών». «Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της», σημείωσε.
Όσο για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Σαμαράς επέμεινε πως είναι προτιμότερη λύση, εφ' όσον απαιτηθούν νέα μέτρα, μέχρι τις 16 Μαρτίου, να τα αποφασίσει και να τα πάρει η κυβέρνηση, παρά να υποχρεωθεί σε σειρά μέτρων που θα της επιβληθούν από τις Βρυξέλλες. «Όλα αυτά είναι για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και να μην χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Στην συνάντηση Σαμαρά - Παπανδρέου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αμέσως μετά ότι «τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».
O πρωθυπουργός, από την άλλη, φαίνεται να είπε στον κ. σαμαρά ότι η κυβέρνηση δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θέμα σχετικά με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση, ενώ για το ζήτημα της συναίνεσης που έχει τεθεί λόγω της πρότασης της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο πρωθυπουργός σημείωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση ζητά την συναίνεση εντός και εκτός Ελλάδος, διότι όπως τόνισε η ανάταξη της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση. Και πρόσθεσε πως η ιστορία θα κρίνει όλους κατά πόσο συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης.
Σύμφωνα επίσης με όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Επίσης φαίνεται να μην δέχεται την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι αυτό που έγινε πρόσφατα (τα τελευταία χρόνια) δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.
Σχετικά με όσα λέγονται για ζημιά της χώρας από την εξεταστική ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι η ζημιά γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση. Τόνισε επίσης ότι με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και ότι επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.
«Με τον Πρωθυπουργό, είχα μία σε βάθος συζήτηση για την Οικονομία καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στην Εθνική μας κυριαρχία. Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως είχε την ευγένεια να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Μόσχα.
Του εξέφρασα την ανησυχία μου για τις διαφαινόμενες εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα ιδιαιτέρως όμως για την κόπωση του ελληνικού λαού. Τέλος επεσήμανα ότι από τη στιγμή που άρχισε η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν συντρέχει λόγος προς το παρόν να καταφύγουμε σε μία ακόμη εξεταστική επιτροπή δίνοντας έτσι τροφή σε κερδοσκόπους και επιθετικές γραφίδες της Ευρώπης και της Αμερικής σε βάρος της χώρας μας», αναφέρει ανακοίνωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.
«Δεν έχουμε πρόβλημα να εξετάσουμε τα ιστορικά στοιχεία όσο πίσω θέλουμε να πάμε»
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι «δεν ζητάμε χρήματα από άλλους, δεν ζητάμε χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους ή οποιουσδήποτε άλλους φορολογούμενους. Ζητάμε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας που θα εξασφαλίσει στη χώρα την αξιοπιστία και τη δυνατότητα να δανείζεται με κανονικούς όρους».
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τις επαφές που είχε στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, οι οποίες και κατέληξαν σε κοινή δήλωση πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα των 27 αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων.
Ζητάμε πολιτική στήριξη ώστε να σταματήσει η ευκολία της κερδοσκοπίας και του διασυρμού της χώρας με κρυφούς ή μη στόχους, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά ευρύτερα ευρωπαϊκό.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι θα πραγματοποιείται μηνιαίος έλεγχος και μάλιστα με δείκτες στα υπουργεία, κάτι, που, όπως είπε, πρώτη φορά συμβαίνει στο ελληνικό κράτος.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται συνεχώς χτυπήματα λόγω αναξιοπιστίας και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των ανεξάρτητων από την κυβέρνηση εμπειρογνωμόνων ανέδειξε το μέγεθος της συγκάλυψης του ελλείμματος πέρσι, αλλά και το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος που αυτό δημιούργησε. Και πρόσθεσε ότι αυτά αναπαράγονται με φημολογία, εικοτολογία και σχόλια και στο διεθνή Τύπο, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν και πολυποίκιλες σκοπιμότητες.
Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, υπογράμμισε ότι δεν έχει ρεβανσιστική λογική. Πρόσθεσε ότι η συναίνεση που χρειάζεται πρέπει να βασίζεται πάνω σε ένα κράτος δικαίου και όχι στην απόκρυψη της αλήθειας. Ενώ, ταυτόχρονα μπορεί να αναδειχθούν και οι αδυναμίες των εργαλείων που έχει η Ε.Ε. και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Eurostat υστερεί ως προς τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και διαφανέστερο έλεγχο των οικονομικών, των κρατών-μελών της ΕΕ.
Απαντώντας στο αίτημα του κ. Σαμαρά, σημείωσε «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξετάσουμε τα ιστορικά στοιχεία όσο πίσω θέλουμε να πάμε. Αλλά, αναμφίβολα υπήρξε συστηματικός εμπαιγμός από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς προσπάθησαν να φορτώσουν με αλχημείες χρέη στις δικές μας κυβερνήσεις, ενώ η δημοσιονομική αποτύπωση των στοιχείων ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο έγινε με απόλυτα συνειδητή απόκρυψη».«Διχάζει» η εξεταστική για την οικονομία
Την αντίθετη γνώμη του ως προς τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα πειθαρχήσει στην απόφαση του πρωθυπουργού.
«Στο μέτρο που η απόφαση της κυβέρνησης είναι αυτή συντάσσομαι γιατί είμαι υποχρεωμένος από τον ρόλο στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.
Στο ίδιο μήκος κύματος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα», επισημαίνει ότι «Αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι δουλειά και όχι Εξεταστική. Γνώμη μου είναι ότι αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για να βγει η χώρα από την κρίση, και όχι να αναζητήσουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το παρελθόν. Αυτό ο λαός το γνωρίζει και το αποτύπωσε με την ψήφο του τον Οκτώβρη».
Τη θέση του για την εξεταστική εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε και το κλαδί είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κριτική Χατζηγάκη στην κυβερνητική πολιτική

Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κατηγορεί για καθυστερήσεις την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητά να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα για να μην καταρρεύσει η αγορά
Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό...
...«Ράδιο Σταγών» της Καλαμπάκας ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση καθυστερεί χαρακτηριστικά και να λάβει αποφάσεις και να προχωρήσει στην λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ελληνική οικονομία. Δεν έχει σχέδιο και πορεύεται χωρίς συγκεκριμένους στόχους, φέρνοντας τη χώρα μας σε δεινή θέση. Δεν είναι δυνατόν σχεδόν πέντε μήνες μετά τις εκλογές να επιρρίπτει απλά και μόνο ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση και να προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου». Ο πρώην υπουργός στάθηκε στην ανάγκη μέτρων «τα οποία θα γίνονται αποδεκτά από την ελληνική κοινωνία, αλλά και θα στοχεύουν στην στήριξη της αγοράς και θα δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στην Ελλάδα».
Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε και για το αγροτικό ζήτημα κάνοντας αναφορά στο έργο του επί 9 μήνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τόνισε πως «είχαμε προχωρήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες οι οποίες θα εξασφάλιζαν το εισόδημα των αγροτών. Η δημιουργία ενός «κουμπαρά» αν μπορούμε να το πούμε έτσι που θα μπορούσε να καλύπτει έκτακτες περιπτώσεις και να υποστηρίζει πραγματικά την γεωργική παραγωγή. Προωθήσαμε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο στο υπουργείο έχοντας σύμμαχό μας τον απλό αγρότη και απέναντί μας τους «χοντρούς γάτους» της ΠΑΣΕΓΕΣ, του αγροτοπατέρες που θέλουν να απομυζούν τον ιδρώτα του λαού».
Όσον αφορά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι «η Κυβέρνηση απαξίωσε τους ίδιους τους αγρότες και τον αγώνα τους, φέρθηκε αλαζονικά και αυτά θα τα βρει μπροστά της».
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα...

Ανακοίνωση του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. Θ. Γ. Σπυρόπουλο: Είναι εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα και όχι το τι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην ομογένεια
Σικάγο, 18.02.2010

Αρκετοί ομογενείς με ρωτούν «τι γίνεται με το Σ.Α.Ε.». Θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω δημόσια στο ερώτημα αυτό, καθώς αφορά τους...
...οργανισμούς- μέλη της Περιφέρειά μας, τους ομογενείς ευρύτερα, αλλά και κάθε φορολογούμενο Έλληνα. Στην υφιστάμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση στην Ελλάδα η ομογένεια και ειδικότερα το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δεν μπορεί να αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά κανείς μας δεν προβάλει τέτοια αξίωση. Η διαδοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην ηγεσία της χώρας συνέπεσε με προβλήματα που αναδύθηκαν με εξαιρετικά πιεστικό και επείγον χαρακτήρα.
Η νέα κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προβεί στην ανάθεση των σχετικών με τον Ελληνισμό του Εξωτερικού αρμοδιοτήτων στα στελέχη της, ενώ ανοικτή εκκρεμμότητα παραμένει το θέμα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού η οποία σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη «θα αναβαθμιστεί σύντομα».
Συνεπώς, είμαστε σε μία κατάσταση αναμονής και δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις, καθώς η δράση και τα προγράμματα του Σ.Α.Ε. σχετίζονται άμεσα με την Ελληνική Πολιτεία. Όσον αφορά στο Σ.Α.Ε. καθ’ εαυτώ, τόσο η Περιφέρεια Η.Π.Α. όσο και οι άλλες είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση και επανακαταθέσαμε τον περασμένο μήνα τις προτάσεις μας στη νέα, στις οποίες παραθέσαμε τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν κατά την τετραετή εφαρμογή του Ν.3480 (ο οποίος διέπει τη λειτουργία του θεσμού) για να αποτελέσουν τη βάση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις που θα καταστήσουν το Σ.Α.Ε. ικανό να διαδραματίσει το συνταγματικό του ρόλο ως εκφραστής όλων των δυνάμεων του απανταχού Eλληνισμού. Δυστυχώς οι εν λόγω αδυναμίες του Νόμου και η ελαστική του ερμηνεία μέχρι σήμερα δεν το κατέστησαν δυνατόν. Όμως πιο σημαντική από την αναμονή για τα θέματα του Σ.Α.Ε. είναι σίγουρα η αγωνία μας για το μέλλον της γενέτειρας.
Η Ελλάδα διανύει ίσως μία από τις κρισιμότερες περιόδους της νεοελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας. Τα ολοένα και αυξανόμενα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου προκαλούν προβληματισμό και αγωνία. Η ευθύνη όμως είναι συλλογική. Παρήλθαν πολλές δεκαετίες κατά τις οποίες «κλείναμε μάτια και αυτιά» στα προβλήματα και περιμέναμε να μας προσπεράσουν. Ευθύνη φέρουμε όλοι μας, πολιτικοί και έλληνες πολίτες όπου κι αν ζούμε.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με ειλικρίνεια προέβη σε μία πραγματικά θλιβερή ομολογία για «απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας». Και πραγματικά είναι επόμενο να ενταθούν οι πιέσεις της Washington κια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την λύση των ανοικτών εθνικών μας θεμάτων. Πιεστικά είναι και τα προβλήματα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής Θ. Τάσιος στην εφημερίδα ‘Το Βήμα’ « …δυστυχώς, ηθοπτωχεύσαμε»..
Ο Ελληνισμός του εξωτερικού στην μακρόχρονη πορεία του έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας όταν υπήρξε ανάγκη. Είναι ιστορικό χρέος και ευθύνη να συνδράμουμε στη γενέτειρα και πάλι. Η Ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε περικοπές μισθών και εξόδων διοικητικών και διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Στις 17 Φεβρουαρίου 2010 η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου με εγκύκλιο προς τα προξενεία ανακοινώνει «την περιστολλή των δαπανών που αφορούν τις εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις των συντονιστών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού».
Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελληνόγλωσση Παιδεία είναι η υψηλότερη προτεραιότητα και έγνοια μας. Ωστόσο, κατανοούμε ότι τα περιθώρεια του ελληνικού κράτους για παροχές προς την ομογένεια «στενεύουν». Στο πλαίσιο αυτό καταθέτω την πρόταση από το τρέχον έτος οι Περιφέρειες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και ειδικότερα στις περιοχές όπου ο Ελληνισμός ευημερεί να μην λάβουν από την ελληνική κυβέρνηση χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων τους ή για άλλες δαπάνες οι οποίες μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν από ιδιωτικές πηγές ή και να αποφευχθούν.
Ολοι μας έχουμε κατά καιρούς εκφράσει την πρόθεση και τη βούληση να συμβάλουμε στην γενέτειρα με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ένα δυναμικό που ξεπερνά τους 3000 καθηγητές, χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της αμερικανικής κοινωνίας και που δύνανται να συμβάλουν με την εμπειρία τους στα ελληνικά θέματα. Συνδυάζουν την ευρωπαϊκή, αμερικανική και σε πολλές περιπτώσεις διεθνή εμπειρία και αντίληψη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ελληνισμό άλλων περιοχών.
Το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. έχει ενημερώσει την Ελληνική πολιτεία για την πρόθεσή των Ελληνο-Αμερικανών να συνδράμουν στη γενέτειρα και ειδικότερα έχει καταθέσει πρόταση για την έκδοση Ομογενειακών Ομολόγων η οποία πιστεύουμε ότι θα βρει ανταπόκριση στους ομογενείς κυρίως για συναισθηματικούς λόγους αλλά ακόμη και για ωφελιμιστικούς εάν οι όροι είναι συμφέροντες.
Ήρθε επίσης η ώρα να αναρωτηθούμε τι μπορούμε αυτόνομα ως ομογένεια να πράξουμε για την ομογένεια και ευρύτερα για τον Ελληνισμό. Η ανάγκη που προκύπτει άμεσα είναι η ενότητα, ομοψυχία και η συνεργασία των δυνάμεών μας και αυτό που αναμφισβήτητα μπορούμε να συνεχίσουμε να πράττουμε είναι η υποστήριξη και διάδοση της Ελληνικής παιδείας και των ιδεών που εμπεριέχει δημιουργώντας διαρκώς νέους φιλέλληνες μέσα από τα ελληνικά προγράμματα σε σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά, σε κολλέγια και πανεπιστήμια. Αυτό εξαρτάται απολύτως από εμάς.
Ο φιλελληνισμός δεν επηρεάζεται ούτε σχετίζεται με την παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία της Ελλάδας. Αυτή θα περέλθει σε λίγα χρόνια. Ο φιλελληνισμός σχετίζεται με τα σπουδαία αέναα σύγχρονα νοήματα, ιδέες και αξίες που προσφέρει η Ελληνική παιδεία στην ανθρωπότητα και μπορούν να υπηρετήσουν σήμερα την παγκόσμια κοινωνία ως το μοναδικό αντίδοτο στα μεγάλα αδιέξοδά της. Οι ομογενείς αυτές τις ιδέες και αξίες πολιτιστικά εκπροσωπούμε στις χώρες που ζούμε.
Είναι πραγματικά εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό και όχι το τι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει σε εμάς.
Ας ρωτήσουμε τη συνείδησή μας το τι οφείλουμε στην πνευματική και φυσική μας πατρίδα.
Διαβάστε περισσότερα...

«Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων για την Επέτειο του 1925»

Για την Αποκατάσταση της Ιστορίας
Ο απόηχος της Τρικαλινής εξέγερσης όχι μόνο δε σβήνει αλλά θεριεύει…!
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας.
Χρειάστηκε να περάσου 85 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί ένα ελάχιστο μέρος της ιστορίας, όπως πρόσφατα συνέβη στα Τρίκαλα, χάρη στην επίπονη, επίμονη και αντικειμενική έρευνα των γεγονότων, που έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα το Φλεβάρη του 1925, από...
...Πρωτοβουλία Τρικαλινών Συμπολιτών. Η αναζήτηση ιστορικών γεγονότων που άπτονται με τους αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του λαού μας, ιδιαίτερα όταν οι σελίδες της ιστορίας γράφονται με κόκκινα γράμματα, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση και η αναζήτηση που θα μπορέσει να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία της, επιβάλλει πως: Αναγκαστικά πρέπει να γυρίζουμε πίσω, προκειμένου να συναντήσουμε τη μήτρα που γέννησε τη σημερινή ιστορία, η οποία ως σήμερα δεν καταγράφηκε σωστά παρά κουτσουρεμένα και κάτω απ’ το μακιγιάζ που κατά καιρούς επέβαλαν διάφοροι λόγιοι και συμφέροντα. Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε, απ’ τις ρίζες, που δεν φαίνονται αν δεν τις σκαλίσεις.
Αυτό πραγματοποίησε η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επέτειο του 1925» στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Τρικάλων. Μια εκδήλωση-συζήτηση υψηλού ενδιαφέροντος και επιπέδου, πλαισιωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονικά και ιστορικά από ειδήμονες ενεργούς Πολίτες και παν απ’ όλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (ίσαμε 3 ώρες) ήταν απόλυτα αντικειμενική και δημοκρατική, απορρόφησε την προσοχή του ακροατηρίου, του οποίου όχι και λίγο ομιλητές πήραν το λόγο καταθέτοντας ερωτήματα και απορίες.
Καλεσμένος ήταν και ο αειθαλής και ακούραστος αγωνιστής Μανόλης Γλέζος, επίτιμος δημότης Τρικάλων, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στα Τρικαλινά γεγονότα της 2ας Φεβρουαρίου του 1925, όπου σαν αρχιτέκτονας που στέκει πάνω από χαλάσματα και τα αντικαθιστά με υλικά του ίδιου βάρους και μεγέθους, έτσι κι ο Μ. Γλέζος σύνδεσε την ιστορία του αγροτικού κινήματος, πριν ακόμα της δεκαετίας του 1920, στη διάρκειά της, φτάνοντας μέχρι στο σήμερα.
Έμφαση δόθηκε στο όνομα του Χρήστου Καβράκου, όπου στο Τρικαλινό στρατόπεδο δόθηκε το όνομά του αφήνοντας τους νεκρούς στον αφορισμό ή στην αδιαφορία και τιμήσανε τον Καβράκο, για τον οποίο, ο Μανόλης Γλέζος, ανέφερε ότι: «η διαδήλωση των αγροτών της 2ας Φεβρουαρίου 1925, θα παρέμενε ειρηνική, εάν ο τότε Νομάρχης και άλλες κρατικές αρχές είχαν διαφορετική στάση, τέτοια που να μην όξυνε τα πνεύματα. Τελικά η διαδήλωση μετατράπηκε σε εξέγερση των αγροτών και εργαζομένων και κορυφώθηκε όταν ο Χρήστος Καβράκος, διοικητής του 5ου Συντάγματος Φρουράς Τρικάλων, χτύπησε αδικαιολόγητα στο ψαχνό, χαρακτηρίζοντας έτσι την πράξη αυτή ως δολοφονική, με δεδομένο ότι ο Χ. Καβράκος χτύπησε αθώους πολίτες στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων».«Η μετονομασία του στρατοπέδου Καβράκου είναι αναγκαία, διότι η δράση του Χρήστου Καβράκου είναι δολοφονική στα γεγονότα του 1925 και προδοτική στα γεγονότα του Απριλίου 1941».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Μανόλης Γλέζος αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία των Πολιτών των Τρικάλων για την αποκατάσταση της Ιστορικής Μνήμης και την καταγραφή της Ιστορικής αλήθειας, τη χαρακτήρισε ως «πρωτότυπη καθώς αυτή επιτελεί μια πρωτότυπη και πρωτοπόρα δράση μιας τοπικής κοινωνίας».
Είναι γνωστό πως το αγροτικό κίνημα στο Κιλελέρ του 1910, του οποίου ο «σπόρος» του πολλαπλασιάστηκε και μεταπήδησε σε όλη την τσιφλικοκρατούμενη τότε Ελλάδα, έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Ελληνικό Κράτος και γιορτάζεται κάθε χρόνο και καλώς. Αντίστοιχα το δεύτερο Κιλελέρ στα Τρίκαλα όχι μόνο δεν τιμήθηκε ως έπρεπε από την Πολιτεία αλλά σκεπάστηκε και αποσιωπήθηκε, εσκεμμένα αν θέλετε, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή της φτιαχτείς Τρικαλινής Ιστορίας, κάτι που η «Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων για την Επέτειο του 1925» τόλμησε και έφερε στην επιφάνεια. Ο απόηχος των οπλοπολυβόλων και τα βογγητά των σκοτωμένων δεν λένε να σβήσουν. Κι εδώ ο κ. Νίκος Γκόγκος, υποναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Νομαρχιακός Σύμβουλος Τρικάλων και μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Τρικάλων για την Επέτειο του 1925» στην ομιλία του πλαισιωμένη από μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής, φωτογραφίζοντας τα γεγονότα έδωσε αιχμηρές παραστάσεις:
«Κατέφθασε το 5ο σύνταγμα πεζικού με 100 στρατιώτες, δύο οπλοπολυβόλα και μερικούς αξιωματικούς. Επικεφαλής ο διοικητής τους αντισυνταγματάρχης Καβράκος. Με τις σάλπιγγες δόθηκε το σύνθημα του πυρός. Άρχισαν να βάλουν τα πυροβόλα και ο στρατός στην αρχή στον αέρα. Αυτοί που ανέβηκαν στη Νομαρχία κραύγαζαν προς τους στρατιώτες να μην σκοτώσουν τα αδέλφια τους. Όμως το κακό έγινε. Σκοτώθηκαν: Ο Μιχάλης Ράδος, ξυλουργός, ο Γιώργος Ντάνας, καρεκλάς, ο Νίκος Τζαβάρας, καπνεργάτης, ο Νίκος Σταυρίκος, εργάτης, ο Κώστας Βουτσελάς, γεωργός από τον Πυργετό, ο Δημήτρης Κούτρας, γεωργός από τις Καρυές και ένα κοριτσάκι 12 ετών. Τραυματίστηκαν πάνω από 25. Ο σημερινός πεζόδρομος της Ασκληπιού βάφτηκε με το αίμα των αγροτών και των εργατών που ο αριθμός των θυμάτων, είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία των αγροτικών αγώνων μέχρι σήμερα…»
Τόσο ο Τρικαλινός έντυπος Τύπος όσο και ο ηλεκτρονικός παρουσίασε το θέμα με διάφορα σχόλια, ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό, τα οποία ο γράφων θα αναδημοσιεύσει- αναρτήσει στη σελίδα του
http://www.fasoulas.de/ προκειμένου να ενημερωθούν οι απανταχού Τρικαλινοί Πολίτες και όχι μόνο.
Η κίνηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Τρικάλων για την Επέτειο του 1925» για την
Αποκατάσταση της Ιστορίας, είναι άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων. Ο απόηχος των οπλοπολυβόλων δε σβήνει αλλά θεριεύει όσο τα θύματα της Τρικαλινής εξέγερσης του Φλεβάρη του 1925 μένουν στην αφάνεια. Επιβάλλεται η αποκατάσταση της αλήθειας και απαιτείται η κατάργηση της ψεύτικης ιστορίας και των «ηρώων» της.
«Οι λευκές σελίδες της Ιστορίας να γραφτούν και οι κακογραμμένες να ξαναγραφτούν»
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Φλεβάρης 14 2009
pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο Παρασκευή η έναρξη του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καρδίτσας

Ξεκινάει αύριο το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καρδίτσας που διοργανώνεται στο χώρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγρο-οικοσυστημάτων, στις 5.30 το απόγευμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο κ Ιωάννης Μαγκριώτης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:...
...«Το τριήμερο 19,20,21 Φεβρουαρίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) στο ΙΤΕΔΑ, λίγο μετά το Νοσοκομείο, θα συναντηθούμε όλοι μαζί Πανεπιστημιακοί καθηγητές, έμπειροι επιστήμονες εισηγητές, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και πολιτών σε μια γιορτή διαλόγου.
Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού μας είναι πιο πλούσιο σε θεματολογία και περισσότερο στοχευμένο σε σχέση με το αντίστοιχο προ διετίας. Περιλαμβάνει σαρανταπέντε (45) εισηγήσεις με ευρύτατη θεματολογία.
Η 1η μέρα είναι αφιερωμένη σε τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Νομό μας και την ευρύτερη περιοχή. Τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), τις Προοπτικές της Ελληνικής Γεωργίας μετά το 2013 και την παρουσίαση της Διαχειριστικής μελέτης λεκανών Πηνειού και Αχελώου και του ζητήματος της μερικής εκτροπής.
Η 2η μέρα περιλαμβάνει παράλληλες συνεδρίες, για να μπορέσουν να παρουσιαστεί το σύνολο των εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί και οι οποίες αφορούν: Αναπτυξιακές πολιτικές, Χωροταξία - Υποδομές, Διοικητική Αναδιοργάνωση, Άρδευση και Ύδρευση, Ενέργεια και Περιβάλλον, Εναλλακτικές καλλιέργειες, Κτηνοτροφία, Ιχθυοκαλλιέργεια.
Η 3η μέρα είναι αφιερωμένη στην Επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό.
Από τη θεματολογία φαίνεται καθαρά ότι ο καθένας από μας μπορεί να βρει εισηγήσεις που τον ενδιαφέρουν.
Γι’ αυτό συνιστούμε σε όσο το μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών να παραβρεθεί στο Συνέδριο και τις τρεις μέρες. Άλλωστε το συνέδριο πέρα από τις προτάσεις και τα συμπεράσματα που θα αξιολογηθούν μετά τη λήξη του, διοργανώνεται για να γίνουμε κοινωνοί νέων ιδεών, σκέψεων, εμπειριών που ο καθένας από το μετερίζι του, από το χώρο δουλειάς του μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος του τόπου που μας γέννησε.
Ευχαριστώ την ΑΝ.ΚΑ., τους καθηγητές της Επιστημονικής Επιτροπής, τους εισηγητές του Συνεδρίου, τους συνδιοργανωτές φορείς, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, την ομάδα έργου, τους χορηγούς μας και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή του Συνεδρίου μέχρι τώρα, αλλά και μέχρι τη λήξη του».

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

17.30 – 18.00 Εγγραφή συνέδρων
18.00 – 19.15 Χαιρετισμοί Επισήμων - Χορηγών

19.15 – 21.00 Α’ Συνεδρία. Γενικές Πολιτικές Ανάπτυξης

19.15 – 19.30 «Η ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας: Αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας και Προοπτικές», από το Νομάρχη Καρδίτσας.
19.30 – 19.45 «Ο Ε-65: Περιγραφή του έργου»
19.45 – 20.00 «Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65: Οι αναπτυξιακές του επιδράσεις στη Δ. Θεσσαλία και οι εναλλακτικές λύσεις σύνδεσής του με το Λιμάνι του Βόλου»
20.00 – 20.15 «Οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας μετά το 2013»
20.15 – 20.30 «Η διαχειριστική μελέτη των υδάτινων πόρων της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού και το ζήτημα εκτροπής νερού από τον άνω ρου του Αχελώου.»


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010
10.15 – 11.30 Β’ Συνεδρία. Αναπτυξιακές προοπτικές
10.15 – 10.30 «Σενάρια αναπτυξιακού μέλλοντος του Ν. Καρδίτσας»
10.30 – 10.45 «Αερόδρομιο CARGO στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας»
10.45 – 11.00 «Βιώσιμος ενεργειακός σχεδιασμός Ν. Καρδίτσας»

12.00 – 13.15 Γ’ Συνεδρία. Χωροταξία - Υποδομές – Ανάπτυξη
12.00 – 12.15 «Λατομικές περιοχές»
12.15 – 12.30 «Αλληλεπιδράσεις συντελεστή δόμησης και αστικής ανάπτυξης: Η περίπτωση της Καρδίτσας»
12.30 – 12.45 «Η αρχιτεκτονική κληρονομιά ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού Καρδίτσας»
12.45 – 13.00 «Ίδρυση-κατασκευή Πλίθινης Αγοράς ως πύλη επιχειρηματικότητας στο τ.δ. Προδρόμου Δ. Κάμπου»

13.00 – 13.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

12.00 – 13.15 Γ’ Παράλληλη Συνεδρία. Διοικητική Αναδιοργάνωση
12.00 – 12.15 «Μια πρόταση για τη νέα διοικητική διαίρεση του Ν. Καρδίτσας»
12.15 – 12.30 «Νέες προσεγγίσεις οργάνωσης, διαχείρισης και αξιοποίησης των παραγωγικών συστημάτων στις ορεινές περιοχές»
12.30 – 12.45 «Οικισμοί και μικρά αστικά κέντρα στον περιαστικό Χώρο. Η αναπτυξιακή προοπτική τους στην μορφοποίηση ενός Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Καρδίτσας»


13.30 – 15.15 Δ’ Συνεδρία. Άρδευση - Ύδρευση

13.30 – 13.45 «Εξοικονόμηση νερού με σύγχρονα συστήματα άρδευσης»
13.45 – 14.00 «Συνολική πρόταση για την άρδευση της πεδιάδας της Καρδίτσας με τη χρήση επιφανειακών νερών»
14.00 – 14.15 «Διερεύνηση – Συγκριτική Αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων δικτύων άρδευσης με αρχή την υφιστάμενη αναρρυθμιστική λίμνη»
14.15 – 14.30 «Αντιπλημμυρική προστασία Ν. Καρδίτσας. Διευθέτηση λεκανών απορροής των ποταμών Καλεντζή και Καράμπαλη»
14.30 – 14.45 «Αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας των αντλουμένων ποσίμων υδάτων στην πεδινή ζώνη του Νομού Καρδίτσας»
14.45 – 15.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

13.30 – 15.15 Δ’ Παράλληλη Συνεδρία. Ενέργεια – Περιβάλλον

13.30 – 13.45 «Αξιοποίηση της μυθολογίας της ευρύτερης περιοχής ως αναπτυξιακού πόρου. Μεθοδολογική προσέγγιση»
13.45 – 14.00 «Η σημασία των παρόχθιων οικοσυστημάτων στην διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας τοπίου - Αναπτυξιακές δυνατότητες. Η περίπτωση δημιουργίας μικρών υγροτόπων στα περιθώρια υποβαθμισμένων οικολογικά λιμνών και ποταμών για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας»
14.00 – 14.15 «Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών των αστικών κέντρων στην Ελλάδα, µια επένδυση για το μέλλον;»
14.15 – 14.30 «Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού»
14.30 – 14.45 «Παρεμβάσεις στον Σοφαδίτη ποταμό - Προτάσεις διαχείρισης, ανάπλασης και αξιοποίησης»
14.45 – 15.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων


17.00 – 18.00 Ε’ Συνεδρία. Εναλλακτικές καλλιέργειες
17.00 – 17.15 «Εναλλακτικές μορφές γεωργίας και παραγωγής αγροτικών προϊόντων: Ωφέλειες για το περιβάλλον, τους παραγωγούς και την εθνική οικονομία»
17.15 - 17.30 «Γλυκό σόργο αντί καλαμποκιού για ζωοτροφή και προστασία περιβάλλοντος»
17.30 – 18.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

17.00 – 18.00 Ε’ Παράλληλη Συνεδρία. Εναλλακτικές καλλιέργειες
17.00 – 17.15 «Η παραγωγή της στέβιας. Τα υπέρ και τα κατά»
17.15 - 17.30 «Δυνατότητες ανάπτυξης βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού και λοιπών βιολογικών βιομηχανικών καλλιεργειών στο Ν. Καρδίτσας»
17.30 – 18.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων


18.00 – 19.30 ΣΤ’ Συνεδρία. Κτηνοτροφία
18.00 – 18.15 «Βόσκηση: ο παραγνωρισμένος παράγοντας για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων»
18.15 – 18.30 «Προοπτικές ανάπτυξης βιολογικής κτηνοτροφίας στο Ν. Καρδίτσας: Η περίπτωση των βοοειδών ελευθέρας βοσκής»
18.30 – 18.45 «Απευθείας πώληση κτηνοτροφικών προϊόντων: Το γαλλικό παράδειγμα για αιγοπροβατοτρόφους»
18.45 – 19.00 «Ο ρόλος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη γενετική βελτίωση των προβάτων»
19.00 – 19.30 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

18.00 – 19.15 ΣΤ’ Παράλληλη Συνεδρία. Ιχθυοκαλλιέργεια
18.00 – 18.15 «Δυνατότητες πραγματοποίησης εναλλακτικών μορφών υδατοκαλλιεργειών στο Ν. Καρδίτσας»
18.15 – 18.30 «Προϊόντα υδατοκαλλιεργειών, δημόσια υγεία και προβλήματα βιολογικής καλλιέργειας»
18.30 – 18.45 «Προκαταρκτικά αποτελέσματα πειραματικής εκτροφής καραβίδων γλυκού νερού σε κλειστά κυκλώματα»
18.45 – 19.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
10.30 – 12.00 Η’ Συνεδρία. Επιχειρηματικά δίκτυα
10.30 – 10.45 «Επιχειρηματικότητα: τοπική ανάπτυξη»
10.45 – 11.00 «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δικτύων στον εικοστό πρώτο αιώνα»
11.00 – 11.15 «Ο ρόλος των πρότυπων σκέψεων στις αποφάσεις "δικτυωμένων" επιχειρηματιών»
11.15—11.30 «Η συμβολή των συνενώσεων clustering και των νέων τεχνολογιών και απαιτήσεων στον κλάδο ξύλου και επίπλου στην Καρδίτσα»
11.30 – 12.00 Συζήτηση επί των εισηγήσεων

12.30 – 14.00 Θ’ Συνεδρία. Τουρισμός
12.30 – 12.45 «Ευέλικτοι τρόποι προώθησης τουριστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων του νομού»
12.45 – 13.00 «Η Καρδίτσα ως προορισμός. Το τουριστικό προϊόν της και πρόταση στρατηγικής μάρκετινγκ»
13.00 – 13.15 «Η ελκυστικότητα της Λίμνης Πλαστήρα ως τουριστικού προορισμού: προσέγγιση των γνωστικών παραγόντων»
13.15 – 13. 30 «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας: Προοπτική του Πράσινου Τουρισμού»
13.30 – 13. 45 «Η διασύνδεση του ορεινού όγκου Καρδίτσας-Τρικάλων (Δ. Θεσσαλία) και το κοινό τουριστικό μάρκετινγκ»
13.45 – 14.15 Συζήτηση επί των εισηγήσεων
15.15 – 15.45 Ανακοίνωση συμπερασμάτων
15.45 Λήξη συνεδρίου
Διαβάστε περισσότερα...