Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη τύπου της επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων για το μεταναστευτικό

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στις 1 το μεσημέρι για το μεταναστευτικό, από τα μέλη της επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο. Εισηγητής ήταν ο κ. Αντώνης Αντανασιώτης, Νομικός, μέλος της Γραμματείας Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν, ο... ...κ. Νίκος Μήτσιος Πρόεδρος της Επ. Ειρ. Τρικάλων, ο κ. Κώστας Ντίνος, Αντοπρόεδρος της Επ. Ειρ. και ο κ. Αθανάσιος Τσιάμης, Γραμματέας της Επ. Ειρ. Σήμερα στις 6 το απόγευμα, θα γίνει εκδήλωση με τους οικονομικούς μετανάστες, στο δημαρχείο Παλαιοκάστρου, με εισηγητή τον κ. Αντανασιώτη.
Διαβάστε περισσότερα...

Γεια σου Γιάννη με τις ψαριές σου!

Τι λαυράκια είναι αυτά ρε φίλε! Άντε να δούμε πότε θα βρούμε χρόνο να πάμε μαζί.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ομάδα διάσωσης σε ειδική εκπαίδευση

Η έρευνα, η διάσωση, η διαβίωση και η ασφάλεια σε χιονοσκεπείς περιοχές, είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα στα οποία ο Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών. (http://www.facebook.com/l/0b11a;ΕΔ.Ο.Π.Α.) , η Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων του νομού Τρικάλων θα κληθεί να προσφέρει τη βοήθειά της αν και όπου χρειαστεί.Πέντε χρόνια τώρα, η Ομάδα Διάσωσης της ΛΕΔ δε χάνει...
...την ευκαιρία να διοργανώνει ασκήσεις στο ανάλογο περιβάλλον με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν οργάνωσε δυο ασκήσεις μέσα σε διάστημα 20 ημερών στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Ροπωτού, με διαφορετικό σενάριο. Η πρώτη περιείχε έρευνα για διάσωση και διανυκτέρευση στο υπό κατασκευή καταφύγιο του Ροπωτού. Με θερμοκρασία υπό το μηδέν και συνεχή χιονόπτωση, τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης διανυκτέρευσαν αντιμετωπίζοντας τις αντίξοες συνθήκες μόνο με τον ατομικό τους εξοπλισμό λόγω έλλειψης θέρμανσης. Την άλλη μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία στο χιόνι που είχε ύψος περισσότερο από μισό μέτρο χρησιμοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό με τον οποίο είναι εφοδιασμένη η λέσχη μας, τις γκέτες και τις χιονορακέτες. Η δεύτερη άσκηση περιείχε πορεία στις βουνοπλαγιές 12 χιλιομέτρων περίπου με διαπέραση κωλυμάτων όπως χειμάρρων κλπ. Η μορφολογία του εδάφους και η πορεία στο χιονισμένο τοπίο και το πυκνό δάσος με τα πανύψηλα έλατα, ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες για τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης. Επιστρέφοντας... έγινε η καθιερωμένη στάση σε μια από τις ταβέρνες του χωριού όπου να ντόπια σουβλάκια και λουκάνικα σε συνδυασμό με το βαρελίσιο κρασί, έκανε τα μέλη της Λέσχης να ξεχάσουν την κούρασή τους. Επόμενη άσκηση με διανυκτέρευση σε ιγκλού. Το ΔΣ της ΛΕΔ αποφάσισε να γίνει και άλλη άσκηση πάλι σε χιονισμένο τοπίο με τη διανυκτέρευση να γίνεται σε ιγκλού το οποίο οι «ειδικοδυναμίτες» της Λέσχης ξέρουν να κατασκευάζουν. Όσοι πιστοί προσέλθετε... Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται. Τηλ για πληροφορίες: 6972701208 Κοπή πίτας της Κυριακή. Στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων (ΛΑΦΤ), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί η κοπή της βασιλόπιτας της ΛΕΔ Νομού Τρικάλων.
Από το Γρ. Τύπου της ΛΕΔ
Διαβάστε περισσότερα...

Αναφορά Ν. Λέγκα στη Βουλή για τη διατήρηση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων στο Νομό Τρικάλων

Το αίτημα της διατήρησης όλων των πυροσβεστικών κλιμακίων στην περιφέρεια του Νομού Τρικάλων, προώθησε στο Κοινοβούλιο με τη διαδικασία της αναφοράς, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός κ. Νίκος Λέγκας.
Με αφορμή την κοινοποίηση σχετικού υπομνήματος του Δήμου Φαρκαδόνας, στο οποίο τονίζεται η...
...σπουδαιότητα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων του Πηνειού ποταμού καθώς και των πυρκαγιών, αλλά και η συμβολή του στην προστασία των οικισμών και των κτηνοτροφικών μονάδων, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας επιδιώκει την τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επιχειρούμενη επιχειρησιακή αναδιάταξη των πυροσβεστικών κλιμακίων, σε βάρος της περιφέρειας.
Δελτίο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

«Κελάηδησαν» και χόρεψαν απόψε τα ταλέντα του Ε.Κ.Α.Β. στ’ Αηδόνια…

Παραλίγο να καλέσουν το 166 αφού τεντώθηκαν στο χορό και το τραγούδι, ενώ οι βάζελοι είχαν...
...την τιμητική τους. Προς το παρόν δείτε τις πρώτες εικόνες.
Διαβάστε περισσότερα...