Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Α.Σ. Τρίκαλα – ΑΡΗΣ 87-85

Μεγάλη ΝΙΚΗ για την Τρικαλινή ομάδα, που κέρδισε τον Ευρωπαϊκό ΑΡΗ στην παράταση, με 87-85. Έτσι όπως εξελίχθητε το παιχνίδι, ήταν κρίμα για μια ακόμη φορά η Τρικαλινή ομάδα να χάσει από ένα καλάθι. Τώρα κέρδισε με ένα καλάθι! Τρελά πανηγύρια στο τέλος του αγώνα, όπου οι παίχτες...

...αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους, που όπως πάντα είναι κοντά στην ομάδα. Στον Τσιγκάνοβιτς αφιέρωσε τη νίκη ο Θανάσης Γιαπλές, ο οποίος είπε: ".... τα Τρίκαλα έπαιξαν με πάθος και μεγάλη αγωνιστικότητα, μέσα στο γήπεδο είμαστε ενωμένοι και όλοι οι παίχτες τα δίνουν όλα, όμως δε συμβαίνει το ίδιο έξω στο θέμα οργάνωσης και σε άλλα… Η Τρικαλινή κοινωνία θα πρέπει να σκεφτεί το πως θα βοηθήσει την ομάδα. Μόνο αν το «κλέψεις» ένα παιχνίδι, τότε μπορείς να κερδίσεις την πολύ καλή ομάδα του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ έχει το μυαλό του στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, εμείς βρεθήκαμε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, βοήθησαν κάποιες λεπτομέρειες που εκμεταλλεύτηκαν τα Τρίκαλα κι έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι. Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμη και δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά η παραμονή".
Δείτε μερικές εικόνες και το βίντεο θα το δείτε περίπου σε μισή ώρα, δεξιά στα βίντεο TV trikalaola
Διαβάστε περισσότερα...

Τσουνάμι απειλεί το ¼ του πλανήτη

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Χιλή με τα 8,8 ρίχτερ, το ¼ του πλανήτη μας, απειλείται με ένα εξίσου καταστροφικό τσουνάμι.
Από τις ειδήσεις της ΝΕΤ πριν από λίγο. Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΑΟΣ αναζητά την ταυτότητα του στον Τύρναβο

Toν αρχαιολογικό χώρο του Τυρνάβου επισκέφθηκαν στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Καθηγητές Πανεπιστημίων , αποδεχόμενοι πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής , προκειμένου να διαπιστώσουν ''ιδίοις όμασι'' την σπουδαιότητα των αρχαιων ευρημάτων. Εντυπωσιακά μάλιστα ειναι τα...
...συμπεράσματα που έβγαλαν και όπως ανέφεραν ''πρόκειται για μνημεία Πανελλαδικής εμβέλειας , μοναδικά στο χώρο της Κεντρικής Ελλάδος'' ενώ μετά από μετρήσεις που έκαναν εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι πρόκειται για μνημεία ''εφάμιλλα του Ναού του Ηφαίστου [ Θησείο ] , του Επικουρείου Απόλλωνα και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο''. Oπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δ/ντης του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Θαν.Νακάσης ''πρόκειται για πολυ σημαντικά μνημεία , ενδεχομένως αφορούν ένα τεράστιο παρόχθιο συγκρότημα ναών και στοών κατά μήκος του Τιταρησίου και προέχει η ανασκαφική έρευνα , η διάσωση και η αναστήλωση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι εκτιμήσεις των Καθηγητών Πανεπιστημίων οι οποίοι όπως είπαν ''πρόκειται για επιμελημένη εργασία , είναι μνημεία πρώτης γραμμής , με συνδέσμους , πελεκίνους , πειόσχημους , γόμφους μεταλικούς κλπ . Ανάγονται στους Ελληνιστικούς χρόνους και είναι Δωρικού ρυθμού ενώ εντόπισαν και κτίριο Ιωνικού ρυθμού. Τους προσκεκλημένους συνόδευαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης και ο Σακης Κωστούλας, ενώ με δήλωση του ο Δήμαρχος τόνισε την
''αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προς κάθε ενέργεια της πολιτείας προκειμένου να έλθει στο φως αυτό το σπουδαίο για τον τόπο και την πατρίδα μας αρχαιολογικό μνημείο''.
''Ανακαλύπτουμε τα θεμέλια της ιστορίας μας '' ανέφερε ο Σακης Κωστούλας ενώ οι καθηγητές πανεπιστημίων που προίστανται αρχαιολογικών ανασκαφών σε διάφορα σημεία της χώρας υποσχέθηκαν να επισκεφθούν και πάλι τον αρχαιολογικό χώρο όταν πέσουν τα νερά του ποταμού και θα ασκήσουν κάθε πίεση προς την πολιτεία για την επίσπευση της ανασκαφικής έρευνας , διάσωσης και αναστύλωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφία στο Γερμανικό περιοδικό FOCUS…

Το σχόλιό μας: Αυτοί που δημιούργησαν το «δάχτυλο», να το βάλουν εκεί που ξέρουν…

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, το οποίο βρέθηκε το 1820 σε μία αγροτική περιοχή της Μήλου από έναν αγρότη με το όνομα Γεώργιος Κεντρωτάς. Ο ίδιος βέβαια δεν ήξερε την μεγάλη αρχαιολογική του αξία, αποφάσισε όμως να το περιφράξει σε ένα χώρο του κτήματος του. Πολύ γρήγορα όμως το ανακάλυψαν κάποιοι Γάλλοι αρχαιολόγοι και έδωσαν στον Κεντρωτά 400 γρόσια ως αντάλλαγμα, να τους το πουλήσει και να το μεταφέρουν στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα. Στο μουσείο της Μήλου υπάρχει...
...ένα πιστό αντίγραφό του, το οποίο έφεραν οι Γάλλοι υπεύθυνοι του Μουσείου του Λούβρου.
Το συγκεκριμένο άγαλμα παριστάνει την Αφροδίτη ημίγυμνη, μάλλον όπως φαίνεται από τη στάση της, ετοιμάζεται να κάνει το μπάνιο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν βρέθηκε το άγαλμα, υπήρχαν και τα χέρια τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν, ενώ έχουν ειπωθεί δύο εκδοχές για το πώς έσπασαν: η μία είναι ότι έσπασαν κατά την μεταφορά του αγάλματος στο Λούβρο, και η άλλη κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης μεταξύ των Γάλλων αρχαιολόγων και των ντόπιων κατοίκων της Μήλου, όταν όπως φαίνεται κάποιος έριξε κατά λάθος το άγαλμα με αποτέλεσμα να σπάσουν τα χέρια και να χαθούν. Η Αφροδίτη της Μήλου θεωρείται ένα καταπληκτικό έργο της ελληνιστικής τέχνης, συνδυάζοντας αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα, χρονολογείται γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ. και ο κατασκευαστής του είναι άγνωστος. Θεωρείται ακόμα ως σήμα κατατεθέν της Μήλου ή προσδιοριστικό στοιχείο του τουρισμού της Μήλου.
Πηγή φωτογραφίας και κειμένου από το ολόκληρο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου: wikipedia.org
Τη φωτό από το Γερμανικό περιοδικό τη βρήκαμε στο: thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΕΚ Γερμανίας προς την σύνταξη του γερμανικού περιοδικού Focus

Βόννη, 26.02.2010
Επιστολή διαμαρτυρίας, σε έντονο ύφος, προς την σύνταξη του γερμανικού περιοδικού Focus απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με αφορμή δύο υβριστικά για τον Ελληνισμό άρθρα και συνέντευξη που ως γνωστόν το περιοδικό φιλοξενεί στο τελευταίο του τεύχος.
Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΟΕΚ Γερμανίας, Ταμίας του ΣΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας της...
...ΟΕΚ, κ. Μανώλης Ανέστης.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας που ξέρουν τι θα πεί δουλειά, δεν συμφωνούν με συνταξιοδότηση ύστερα από 15 χρόνια εργασίας, απορρίπτουν το φακελάκι, επικρίνουν νεποτισμό, φοροδιαφυγή, υπερχρέωση της χώρας, δημιουργικές στατιστικές και χαιρετίζουν το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών έδωσαν πολιτική στήριξη στην Ελλάδα, αλλά και ότι η ΕΕ θα επιτηρήσει την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συζήτηση όμως, υπογραμμίζει η ΟΕΚ, θα έπρεπε να μπουν και άλλα θέματα, όπως ο εκμαυλισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος από πολυεθνικές – χαιρετίσματα από τη Siemens -, η κατάσταση ασφάλειας της Ελλάδας που την κάνει να θεωρεί αναγκαία οικονομικά εξουθενωτικούς εξοπλισμούς αλλά και τα σχετικά συμφέροντα των πωλητριών χωρών και πολλά άλλα που οδήγησαν στη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Σε συζήτηση, συνεχίζει η επιστολή, θα πρέπει να τεθούν και απόψεις όπως εκείνη του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της γερμανικής οικονομίας Ifo που φιλοξενεί το περιοδικό με συνέντευξη στην ίδια έκδοσή του, ο οποίος αντί της αποπομπής της Ελλάδος από την Ευρωζώνη ή την υπαγωγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται να προτιμά την απόσυρση της Γερμανίας από το Ευρώ με επαναφορά του γερμανικού Μάρκου και να μιλά για «χρησιμότητα» μιάς «κάποιας υποτιμήσεως του Ευρώ», ώστε η γερμανικές εξαγωγές «να πάρουν πάλι επάνω τους».

Αυτό θα ήταν το αντικειμενικό επίπεδο μιας ειλικρινούς συζητήσεως σε επίπεδο ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Αντ’ αυτού, επιρρίπτει η ΟΕΚ στη σύνταξη του Focus, το περιοδικό προτίμησε να διασύρει ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, προσβάλλοντας κατά τρόπο ασεβή την παγκόσμια πολιτιστική του κληρονομιά και διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη σχετικά με τις επιδόσεις της διανόησης και του πολιτισμού του.

Ελαφρά τη καρδία, συνεχίζει η ΟΕΚ επί λέξει προς τους συντάκτες, βγάζετε τον Αριστοτέλη σκάρτο, εξαίρετε την καταστροφή αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων από τους Βυζαντινούς, χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για την πτώση της Εσπερίας στους Οθωμανούς, καταγράφετε το χρονικό των σφαγών εις βάρος του Ελληνικού Έθνους ως τα σήμερα, επιστρατεύετε τον Φάλμεράγιερ – αλήθεια ήταν από τότε γνωστή η μέτρηση της περιμέτρου του κρανίου ως μεθόδου προσδιορισμού της φυλετικής ταυτότητας; – κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι το πραγματικό Ελληνικό Έθνος έχει προ πολλού εξαφανισθεί και με την γνωστή μανία παραχαρακτών της ιστορίας να αυτοανακηρυχθείτε κήνσορες και τοποτηρητές του Ελληνικού Πολιτισμού. Τους δε αναγνώστες σας θέλετε να πείσετε ότι το σημερινό Ελληνικό Έθνος συνιστούν απατεώνες, οι οποίοι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους ενδόξους προγόνους των. Αυτό όχι μόνο δίκαιο και αληθινό δεν είναι, είναι ρατσιστικό!

Εκείνο, βέβαια, που λείπει από την απαρίθμηση που κάνουν οι καθαρόαιμοι συντάκτες του περιοδικού, διαπιστώνει η ΟΕΚ σε καυστικό τόνο, είναι – για να αναφερθούν τρία μόνο σημεία – η ένδοξη συμμετοχή των σταυροφόρων στην κατάλυση του Βυζαντίου, η συμβολή της αυτοκρατορικής Γερμανίας στις εθνοκαθάρσεις που διεξήγαγαν οι Τούρκοι εις βάρος των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικρασίας, τέλος οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τους ναζί καθώς και οι ηρωικές τους πράξεις κατά του Ελληνικού Λαού και της Οικονομίας του – το κατοχικό δάνειο ύψους δισεκατομμυρίων – αν εξαιρέσει κανείς δύο δόσεις που κατέβαλαν ήδη τότε οι ναζί – παραμένει μέχρι σήμερα ανεξόφλητο.

Τόση χολή εναντίον ενός ολόκληρου λαού, τέτοια φτηνή όσο και επικίνδυνη δημαγωγία μόνο σε δημοσιογραφία φυλής υπερανθρώπων παραπέμπει, η οποία στοχεύει στην αύξηση του τιράζ του προϊόντος της. Μόνο που οι αντιδράσεις στην απρέπειά σας δεν θα αργήσουν να έλθουν. Κι αυτό είναι το λυπηρό. Eμείς, καταλήγει η επιστολή, μαζί με τους λογικούς στη χώρα αυτή, τους οποίους σείς με τα άρθρα σας κάνατε να ντρέπονται, θα μαζέψουμε τα συντρίμμια που αφήσατε πίσω σας, και θα αποτοξινώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών από το δηλητήριο που σείς χύσατε…


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της ΟΕΚ Γερμανίας προς της σύνταξη του γερμανικού περιοδικού Focus:

Bonn, 26.02.2010

An Focus
Chefredaktion
z. Hd. Herrn Helmut Markwort
München

Betr.: Ihre Beiträge im Heft 08/10 zu Griechenland


Sehr geehrte Damen und Herren!

Gerade wir, die Auslandsgriechen, die zu arbeiten verstehen, die alle bei Null angefangen haben, sind die letzten, die Berentung nach 15 Beitragsjahren, Fakelaki und Vetternwirtschaft gutheißen würden. Gemeinsam mit Ihnen und dem ganzen arbeitenden griechischen Volk verurteilen wir auf das Schärfste Steuerhinterziehung, Überschuldung, schöpferische Statistiken u.ä.m. Wir begrüßen die versprochene politische Unterstützung seitens der deutschen und anderer europäischer Regierungen, aber auch die Tatsache, dass die EU mit Argus-Augen die Umsetzung der Maßnahmen überwachen will, die die griechische Regierung beschlossen hat. In diese Diskussion gehörten allerdings auch Politikerkauf – Siemens lässt grüßen – Rüstungskäufe und vieles andere mehr, was zur heutigen Situation der griechischen Staatsfinanzen geführt hat. In diese Diskussion gehörten auch Ansichten, wie die, die Sie zu Wort kommen lassen von einer Rückkehr zur DM und von der „Nützlichkeit“ einer „gewissen Abwertung des Euro“, damit die deutsche Exportwirtschaft „wieder in Schwung kommt“.

Das wäre die sachliche Ebene für einen ehrlichen Diskurs in einer europäischen Öffentlichkeit, auf die Sie sich aber in Ihren Artikeln zu Griechenland gar nicht erst begeben. Stattdessen ziehen Sie es vor, über das ganze griechische Volk und sein kulturelles Welterbe zu freveln und es zu diffamieren, ja zu erniedrigen, indem Sie Lügengeschichten über das vermeintliche Fehlen von intellektuellen und kulturellen Leistungen der Griechen in der Neuzeit verbreiten.

Sie erklären Aristoteles kurzerhand zur Niete, heben die Zerstörung von antiken griechischen Skulpturen durch Byzanz hervor, vergießen heiße Krokodilstränen über den Untergang des Abendlandes durch die Osmanen, führen eine Chronik der Massakrierungen des griechischen Volkes bis zum heutigen Tage vor und rekrutieren Fallmerayer – als hätte es schon damals Schädelmessungen gegeben -, nur um zu belegen, dass das eigentliche griechische Volk ausgerottet ist und um sich in altbekannter Geschichtsklittermanie als Censor und Statthalter der griechischen Kultur zu erheben. Ihren Lesern wollen Sie weiß machen, dass die heutige griechische Nation nur noch aus Betrügern besteht und mit ihren ruhmreichen Vorfahren nichts gemein hat. Das ist nicht nur nicht fair, das ist rassistisch!

Vermisst wird allerdings bei dieser Aufzählung durch Ihre reinrassigen Autoren, um nur drei Punkte zu nennen, der rühmliche Beitrag der Kreuzfahrer zum Niedergang von Byzanz, die Beteiligung Kaiser-Deutschlands an den ethnischen Säuberungen gegen Armenier und Griechen in Kleinasien durch die Türken, schließlich die Kunstraubzüge der Nazis sowie ihre Heldentaten gegen das griechische Volk und seine Wirtschaft – der milliardenschwere Kriegskredit bleibt heute noch – bis auf zwei Rückzahlungsraten – ungetilgt.

Nein, soviel Galle gegen ein ganzes Volk, solch billiger wie gefährlicher Populismus erinnert nur an Herrenmenschen – Journalismus. Das Schielen auf die Auflagenstärke ist kein Rechtfertigungsgrund. Der grobe Keil allerdings auf den groben Klotz, den sie gesetzt haben, wird leider kommen. Das ist das eigentlich Traurige. Und wir werden zusammen mit den vielen Vernünftigen in diesem Lande, die Sie mit diesen Artikeln beschämt haben, die sprichwörtlichen Scherben aufzulesen haben, um das Verhältnis zwischen unseren beiden Völkern wieder zu entgiften…

Wir bitten höfflich um Veröffentlichung des vollständigen Textes.

Mit freundlichen Grüssen

Kostas Dimitriou
Vorsitzender

Manolis Anestis
Schriftführer

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρα Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς

«Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής.
Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για...
....την Ελλάδα.
Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις.
Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης.»
Δημοσίευμα από την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα
Διαβάστε περισσότερα...

Prost, Europa! Prost! = Γερμανία παλιά και τώρα

Ευρωπαϊκά αρπαχτικά εν δράση…(5)
(Αφιέρωμα στους Γερμανούς… πολιτικούς)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Ποιος δεν ξέρει τους Ευρωπαίους; Κι αν ήταν κάποιοι που είχαν άγνοια ή αδιαφο-ρούσαν, με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ταλαίπωρη Ελλάδα, σίγουρα θα έχουν «κουνηθεί» από τη θέση τους για τους άλλοτε κατακτητές, αποικιοκράτες, καταπατητές και βαρβάρους που στο πέρασμά τους στέναξαν λαοί και...
...έθνη με αποκορύφωμα τους Γερμανούς, κυρίως, φασίστες Ναζί που κατάσφαξαν την ανθρωπότητα και οι καπνιές ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει.
Ελλάδα, λοιπόν, ή καλλίτερα να λέμε, Νότια Επαρχία της Ε.Ε. των τρωκτικών ή κα-ντόνι… διακοπών, με τους περιφερειάρχες, …Έλληνες, κατά τ’ άλλα, πρωθυπουργούς με τα σχετικά φερέφωνά τους, (ΜΜΕ, βουλευτές-κοινοβούλιο που κόβει και ράβει νόμους κατά το δοκούν) που εκτελούν τα ευρωκαθήκοντά τους στο ακέραιο, ανίκανοι να σηκώσουν μια στάλα ανάστημα στην ευρωθύελλα προσβάλλοντας έτσι όλα τα κληρονομήματα που αποχτήσαμε από την Αρχαία Ελλάδα, την οποία γερμανικά ΜΜΕ ασχημονούν, προσβάλλοντας τον ελληνισμό και τον πολιτισμό μας κατά κράτος και παράλληλα θέτουν τους περιφερειάρχες σε «δοκιμασίες αντοχής» και που πράγματι αντέχουν.
Δεν θα μπούμε στον κόπο με αναφορές γνωστές, αναφορές που σάρωσαν την Ελλά-δα οικονομικά, πολιτιστικά, εθνικά, στρατηγικά, κυριαρχικά και άλλα πολλά που τα λαμόγια των δυο κομμάτων εξουσίας μας χρεοκόπησαν και μας ρεζίλεψαν και που με ποικίλους τρόπους φέρανε τους Γερμανούς στην Ελλάδα να κοντρολάρουν ό, τι κατάλοιπο απόμεινε μέχρι την πλήρη οικονομική αφαίμαξη και αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια κάπου έχουν δίκιο οι …πρωταγωνιστές Γερμανοί,( αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο, αυτοί αποφασίζουν,) που δεν εμπιστεύονται τους γραικούς… πολιτικούς που τους κορόιδεψαν με φανταστικούς προϋπολογισμούς και άλλα παραμύθια προκειμένου να ενταχτούμε στην ευρωζώνη (ταφόπλακα που ζηλεύουν και οι πεθαμένοι) και τώρα που τα αντιλήφθηκαν, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, μας επιβάλλουν μέτρα δείχνοντας έτσι τον ...πολιτισμό τους σε μορφή βαρβαρότητας-οκονομικής κατοχής.
Παρντόν πολιτικοί Γερμανοί, δε γνωρίζατε ότι οι έλληνες («πολιτικοί») σας κορόι-δεψαν; Και θέλετε εμείς, οι απλοί Πολίτες, να σας πιστέψουμε; Είναι δυνατόν εσείς με την τεχνολογία που διαθέτετε –πολύ πιο ανώτερη από κείνη του Χίτλερ- να μη γνωρίζατε ότι αν τα λαμόγια δεν έκαναν ό, τι έκαναν πώς θα ερχόσαστε εσείς τώρα να μας επιβάλλεται μέτρα που δεν αντέχονται και καταρρακώνετε την αξιοπρέπειά μας;
Aχ! βρε συ! Deutschland της Siemens & της Deutsche Bank, των μελλοντικών μονα-δικών μονοπωλίων του Πλανήτη, να την πατήσατε έτσι; Μπα! Εμείς αλλιώς βλέπουμε τα πράγματα: Ή θα πρέπει να είσαστε κωφάλαλοι και βλάκες που δεν καταλάβατε τους μα-φιόζους που σας κορόιδεψαν ή τα κάνατε πλακάκια και μέσω της Siemens τροφοδοτήσατε την ελληνική αγορά με συμβάσεις μεγάλων μεγεθών, κάνατε πλούσιους μερικούς αλάνες, εσκεμμένα αφήσατε να γιγαντωθεί το χρέος και έρχεστε τώρα σαν «νοικοκυραίοι» πρώτα να μας αλλάξετε τα φώτα με τα μέτρα σας και στη συνέχεια να μας κάνετε δούλους σας. Αλλά τι λέμε. Εσείς έχετε δούλους αρκετούς, αρεστούς, άριστα συνεργάσιμους και βολικούς.
Εσείς πολιτικοί Γερμανοί, Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Ελεύθεροι δημοκράτες, Πράσινοι, Εθνικοσοσιαλιστές κι εσείς ΜΜΕ που φιμώνετε τον ελεύθερο λόγο όταν «τρίζει», όπως τρίζουν τα κόκκαλα Ελλήνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ε-σείς που από τη μια αποτελείτε τον κορμό της Ε.Ε. και από την άλλη την ευρωτρομο-κρατία και τον «σύγχρονο» ιμπεριαλισμό, σας ξέρουμε. Σας ξέρουμε, μυρίζουμε τις προθέσεις σας και σας μάθαμε στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο με τα ερείπια που αφήσατε και στην Ελλάδα αλλά και με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μετατρέψατε την Ε.Ε. σε προτεκτοράτο και σε εφαλτήριο ποικίλων επιδρομών, κατασκευάσατε το ευρωνόμισμα για τα μεγάλα μονοπώλια και τις τράπεζες, φέρατε στην πατρίδα μας την ακρίβεια με τα σούπερ μάρκετ σας, εσείς δημιουργήσατε λαμογιοστρατιές, κι εσείς που είστε «δίκαιοι», εκμεταλλεύεστε τους Πολίτες των ευρωχωρών με ανήθικους και βάναυσους τρόπους όπως και τη δική μας.
Εσείς, πολιτικοί της Γερμανίας, θα έπρεπε να ντρέπεστε για ό, τι κάνετε στην Ελλά-δα. Εσείς, ιδικά εσείς, δεν πρέπει να μιλάτε για χρέη τη στιγμή που δεν έχετε ξεχρεωθεί από τη ναζιστική θηριωδία στον τόπο μας και όχι μόνο για τις σφαγές. Ασφαλώς γνωρίζετε, πρέπει να γνωρίζετε πως η θηριωδία των Ναζί στην Ελλάδα θεωρείται και Εθνική και σας υπενθυμίζουμε (ιδιαίτερα την καγκελάριο κα Μέρκελ) ότι πέρα απ’ τις φασιστικές βαρβαρότητες και τα αμέτρητα θύματα και τον γερμανικό στρατό κατοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αφρική. Σας θυμίζουμε, πολιτικοί της Γερμανίας, την καταλήστευση του δημόσιου ελληνικού χρήματος όπου εκμεταλλεύτηκαν την Εθνική μας Τράπεζα και μας χαντάκωσαν κυριολεκτικά (δε φτάνει που μας είχαν κάνει τα έσχατα των εσχάτων έπρεπε και να τους ταΐζουμε κιόλας για να μπορούν να μας σκοτώνουν...χορτάτοι) τονίζουμε ότι αυτά τα χρήματα, εκτός το κεφάλαιο το οποίο είναι αστρονομικό, εκτός την ηθική αποκατάσταση, είναι και ο μισός και πλέον αιώνας τόκοι που κι αυτούς μας τους χρωστάτε. Σιγήστε τις φοβέρες σας, λογικευθείτε, μην προξενείτε διχασμό ανάμεσα στους λαούς, απέναντι σας έχετε 18 εκατομμύρια Έλληνες, Γηγενείς και Απόδημους και όχι μόνο μια κυβέρνηση που είχε ταχτεί να μας εκπροσωπεί αξιοπρεπώς και με συνέπεια.
Τέλος όσο για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που λέει ότι τώρα δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία, εμείς απαντούμε πως είναι και παραείναι όσο ποτέ. Εάν ο κ. πρωθυπουργός εξακολουθεί να πιστεύει αυτό, τότε το μόνο που έχουμε να πούμε στους ψηφοφόρους του και σε κάθε φερέφωνο που υποστηρίζει αυτή την άποψη ότι δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία, τότε ο πρωθυπουργός παίζει το παιχνίδι τους.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Φλεβάρης 27 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Στροφές στη ΣΚΑΛΑ ρίχνουν απόψε οι υγειονομικοί του ΙΚΑ

Δείτε τις πρώτες 6 φωτό και σε άλλη ανάρτηση θα έχουμε το βίντεο και περισσότερες εικόνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας και χορός για το ίδρυμα ΣΤΕΓΗ

Δείτε τις πρώτες 9 εικόνες και αύριο θα έχουμε περισσότερες, καθώς και το βίντεο της εκδήλωσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε απόψε (Παρασκευή) στη ΣΟΥΙΤΑ το βιβλίο «Σμύρνη συγνώμη»

Δείτε 3 ενδεικτικές εικόνες και περισσότερα για το βιβλίο θα έχουμε άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...