Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μετά τον πελαργό είδαμε τους κύκνους…

Όπως σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δημοσίευμα, σήμερα είδαμε τον πρώτο πελαργό να πετά στον καταγάλανο ουρανό. Σειρά έχουν τώρα τα χελιδόνια. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε για λίγο την...

...λιμνοδεξαμενή του Αγίου Βησσαρίωνα, όπου φωτογραφίσαμε και τους πανέμορφους κύκνους.
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα στην ανακοίνωση των Σακαφλιάδων για τα εισιτήρια

Σχετικά με την ανακοίνωση των Σακαφλιάδων για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Θερμαϊκό η διοίκηση του ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει τα εξής:...
...Η παρούσα διοίκηση τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο πλευρό των οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας.
Ότι ζητήθηκε τους το δώσαμε.
Σε ότι αφορά τα εισιτήρια των 5 ευρώ που πάντα τους δίδονται, το μόνο που ζητήσαμε ήταν να μην πωλούνται πριν τον αγώνα έξω από το γήπεδο σε φιλάθλους που δεν ανήκουν στον σύνδεσμο.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκφραστούν παράπονα από φιλάθλους που πληρώνουν 10 ευρώ σε κάθε αγώνα.
Όπως συμφωνήσαμε, η διάθεση των εισιτηρίων στα μέλη του συνδέσμου πρέπει να γίνεται μόνο στα γραφεία και να επιστρέφονται 5 ώρες πριν τον αγώνα.
Αυτό δεν έγινε ποτέ.
Για τον αυριανό αγώνα με τον Θερμαϊκό, διοίκηση δεν αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στα μέλη του συνδέσμου, αλλά τους ζητήθηκε να τα προμηθεύονται από το ταμείο του γηπέδου έναντι της τιμής των 5 ευρώ πάντα.
Αυτό δεν τους άρεσε και διεφώνησαν.
Εμείς, θέλουμε να στηρίζουν την ομάδα, όχι την διοίκηση.
Δεν είναι σωστό και δεν θα ανεχθούμε κάποιοι εξ αυτών να εκμεταλλεύονται τον σύνδεσμο και την ομάδα.
Η απόφαση για αποχή από τον αυριανό αγώνα είναι δικαίωμα τους, θα την κρίνουν όμως τα μέλη τους και ο κόσμος του ΑΟ Τρίκαλα.
Εμείς τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τους θέλουμε κοντά στην ομάδα σε κάθε αγώνα.
ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Γενέσι – Φήκη 0-1 (γήπεδο Πρίνους)

Έκανε την έκπληξη σήμερα η Φήκη, κερδίζοντας το Γενέσι με 0-1. Το μοναδικό γκολ πέτυχε με πλασέ από κοντά ο...

...Χρήστος Κράβαρης. Δείτε όλο το άλμπουμ με 32 φωτογραφίες στη σελίδα του trikalaola στο Facebook. Κάντε κλικ εδώ:
http://www.facebook.com/pages/trikalaolablogspotcom-gr-TrikalaOLA/255682235061?ref=ts
Διαβάστε περισσότερα...

Ελευθεροχώρι – Καλύβια 1-1 (γήπεδο Φωτάδας)

Ισόπαλο έληξε το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 30’ ο Σκέτζας άνοιξε το σκορ για το Ελευθεροχώρι και στο 70’ ο...
...Στεφόπουλος ισοφάρισε για τα Καλύβια. Στη σελίδα του Facebook του trikalaola μπορείτε να δείτε όλο το άλμπουμ με 24 φωτογραφίες. Κάντε κλικ εδώ: http://www.facebook.com/pages/trikalaolablogspotcom-gr-TrikalaOLA/255682235061?ref=ts#!/album.php?aid=395036&id=255682235061&ref=mf
Διαβάστε περισσότερα...

Βαλτινό – Οικουμένιος 2-3

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τον Οικουμένιο, που νίκησε σήμερα με 2-3 το Βαλτινό. 5 γκολ από δύο παίχτες! Μονόλογος των γκολ είχαμε σήμερα στο γήπεδο του Βαλτινού, καθώς... ...ο Ρούκας πέτυχε 2 γκολ και ο Συκουβέλας 3. Το 1-0 έγινε από τον Ρούκα, το 1-1 από τον Συκουβέλα, το 1-2 από τον Συκουβέλα, το 2-2 από τον Ρούκα και ο Συκουβέλας χάρισε τη νίκη στον Οικουμένιο, χάρη στο εύστοχο πέναλτι που εκτέλεσε.
Δείτε 21 φωτογραφίες στο άλμπουμ που δημιουργήθηκε στη σελίδα του trikalaola στο Facebook. Για να δείτε τις φωτογραφίες, πατήστε στο σύνδεσμο του Facebook εδώ:
http://www.facebook.com/pages/trikalaolablogspotcom-gr-TrikalaOLA/255682235061?ref=ts#!/album.php?id=255682235061&aid=395031&s=0&hash=8a399ca9a9030d5ce041f00820ac0b9f
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ SAKAFLIADES CLUB

Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό στο φίλαθλο κοινό του ΑΟΤ αλλά και στον προπονητή της ομάδας κ. Ζόραν Μπάμποβιτς ότι ΔΕΝ θα παρευρεθούμε στις κερκίδες του Σταδίου για τον αγώνα με τον...
...Θερμαϊκό.
Όσο για τον λόγο, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας…
Να τον χαιρόμαστε!
ΥΓ: Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!
ΤΟ ΔΣ
του Συνδέσμου
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το 1ο μέρος του βίντεο από το FORUM για την εκπαίδευση που άρχισε χθες στα εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Από τον κ. Φώτη Αλεξάκο Νομάρχη Καρδίτσας και Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου
Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο του κύκλου της ζωής. Έχει τεράστια βιολογική σημασία διότι...
...συμμετέχει στη δομή όλων των έμβιων όντων, αφού το 60 – 90% του βάρους αυτών είναι νερό. Οποιαδήποτε μορφή ζωής είναι αδύνατο να αναπτυχθεί χωρίς την ύπαρξη του νερού.
Τα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά αποτελούν τους υδάτινους πόρους οι οποίοι θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη κάθε είδους δραστηριότητας, όσο και για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στο χώρο. Τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, η συνεχής επέκταση των αρδεύσεων, οι ανάγκες του νερού στη βιομηχανία, ο ταχύς ρυθμός της τουριστικής ανάπτυξης, η ραγδαία εξέλιξη των αστικών κέντρων και οι απαιτήσεις για τη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον, έχουν σαν συνέπεια τη σταθερή αύξηση του νερού για κάθε χρήση. Η ποσότητα του νερού που είναι αναγκαία για την άρδευση μιας περιοχής είναι πολλαπλάσια όλων των άλλων χρήσεων (ύδρευση, αναψυχή, βιομηχανική χρήση, ενεργειακή χρήση, υδατοκαλλιέργεια – διαβίωση ψαριών κ.ο.κ.). Ευνόητο είναι η χρήση του νερού για την ύδρευση μιας περιοχής να προηγείται όλων των άλλων χρήσεων.
Ο Νομός Καρδίτσας και γενικότερα η Δυτική Θεσσαλία είναι περιοχή αγροτική και ως εκ τούτου η ανάπτυξη και η ευημερία της βασικά στηρίζονται και επηρεάζονται άμεσα από την αγροτική παραγωγή και την ποιότητά της. Απ’ όλους τους παράγοντες που διαμορφώνουν τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, αναμφισβήτητα ο ποιο καθοριστικός είναι ο παράγοντας νερό.
Βασικό μας μέλημα όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Νομού ήταν η χρηστή διαχείριση των υδάτων για όλες τις χρήσεις, αλλά κυρίως του νερού που είναι απαραίτητο για την άρδευση, η οποία απορροφά το μείζον των ποσοτήτων του νερού. Η εξασφάλιση αυτού του αγαθού δηλαδή του αρδευτικού νερού τις τρεις (3) προηγούμενες αρδευτικές περιόδους αποτέλεσε πάγια μέριμνά μας πάντα με πνεύμα οικονομίας. Συγκρίνοντας τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την άρδευση τις τελευταίες (2) τριετίες 2004-2006 και 2007-2009 είναι εμφανέστατο το αποτέλεσμα του διαφορετικού τρόπου διαχείρισης των νερών που δίνει έμφαση στην οικονομία και τη συνετή διαχείριση ενός φυσικού αγαθού που βρίσκεται σε ανεπάρκεια, στην προστασία των οικοσυστημάτων στις δυο λίμνες καθώς και στη διαφύλαξη των αποθεμάτων για χρήση στην επόμενη αρδευτική περίοδο σε περίπτωση μειωμένων βροχοπτώσεων. Η μείωση των παροχετεύσεων φθάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 50%. Τη συνετή διαχείριση θα συνεχίσουμε και την εφετινή περίοδο παρά τα αυξημένα αποθέματα νερού των δύο (2) ταμιευτήρων μας.
Αν και ο Νομός μας έχει (2) μεγάλους ταμιευτήρες νερού εν τούτοις το 45% των καλλιεργειών αρδεύεται από γεωτρήσεις (ιδιωτικές και κρατικές). Αυτό δείχνει περίτρανα το μέγεθος της εξάρτησης της άρδευσης των καλλιεργειών από τα υπόγεια νερά, δηλαδή από μια πηγή η οποία μειώνεται συνεχώς με μαθηματική ακρίβεια με την πάροδο του χρόνου.
Η ανόρυξη τα τελευταία χρόνια νέων ιδιωτικών γεωτρήσεων και μάλιστα σε μεγαλύτερα βάθη (200, 250 ακόμη και 300 μέτρα) είχε σαν επακόλουθο την αφαίμαξη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Από τις υπεραντλήσεις εξαντλούνται τα μη ανανεώσιμα υπόγεια υδατικά αποθέματα, κατεβαίνουν ανησυχητικά οι στάθμες των υπόγειων νερών, μειώνονται οι παροχές των γεωτρήσεων και υποβαθμίζεται η ποιότητα του νερού. Η υπερκατανάλωση αυτή των υπόγειων υδάτων με ανεξέλεγκτο τρόπο και ρυθμό οδηγεί σε δυσάρεστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, μη αναστρέψιμες (μόλυνση των νερών με επικίνδυνες ουσίες, νιτρικά κ.α.). Τα αρνητικά αυτά φαινόμενα είναι πιο εμφανή κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νομού μας αλλά και σε άλλους Νομούς της Θεσσαλίας όπου τα φαινόμενα αυτά είναι ακόμη πιο έντονα με τη δημιουργία συνθηκών ερημοποίησης ήτοι υφαλμύρωση υπόγειων νερών, δημιουργία ρηγμάτων σε πολλές περιοχές.
Όλα τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η προώθηση των μεγάλων επιφανειακών αρδευτικών έργων της περιοχής μας αποτελούν μονόδρομο αλλά κυρίως καταδεικνύουν την αναγκαιότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης των έργων της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς το Θεσσαλικό κάμπο με την επένδυση της σήραγγας, την κατασκευή του φράγματος της Συκιάς κ.α.
Η αναγκαιότητα μεταφοράς μέρους των νερών του άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλική πεδιάδα έχει απαντηθεί πολλές φορές, με πιο πρόσφατο το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών Αχελώου και Πηνειού Θεσσαλίας που ενσωματώθηκε στο Νόμο 3481/2006 ΦΕΚ 162/Α’/ 2.8.2006.
Μετά την πρόσφατη αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία διατάσσεται η άμεση διακοπή των εργασιών, είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά ως Θεσσαλοί να κινητοποιηθούμε και να επιχειρηματολογούμε για μια υπόθεση η οποία έχει απαντηθεί με θετικό τρόπο διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις από το 1983, μέχρι σήμερα: Την μερική μεταφορά νερού του άνω ρου του Αχελώου.
Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο ενώ ξεκίνησε πριν 26 χρόνια ως έργο αναπτυξιακό και αρδευτικό, έχει εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό αφού τα νερά του μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας από την εξάντληση των υπόγειων υδατικών αποθεμάτων, την υφαλμύρωση του τμήματος αυτών που βρίσκονται στην Ανατολική Θεσσαλία και την νιτρορύπανση αυτών που έχουν απομείνει. Το έργο επίσης εξελίχθηκε σε υδροδοτικό αφού από τα νερά του προσδοκούν να υδρευτούν το πολεοδομικά συγκροτήματα του Βόλου και της Λάρισας και όλες οι περιοχές των αξόνων Λάρισας – Βόλου και Λάρισας – Φαρσάλων που κάθε καλοκαίρι υποφέρουν από την έλλειψη του νερού.
Η αντίληψη ότι για το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας ευθύνονται οι καλλιέργειες και η σπατάλη στην άρδευση δεν ευσταθεί σε καμιά περίπτωση. Οι αγρότες της Θεσσαλίας όπως και κάθε αγρότης επιλέγει την καλλιέργεια που θα του δώσει την δυνατότητα να αποκτήσει εισόδημα που να του επιτρέπει να μείνει στο χωράφι. Ήδη οι αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας από ευημερούσες τείνουν να μεταβληθούν σε οικονομικά υποβαθμισμένες και η βίαιη στροφή στα φθινοπωρινά σιτηρά πέραν της αλλαγής στο μικροκλίμα που θα επιφέρουν (ξηροθερμικά καλοκαίρια) θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες και η ερημοποίηση από πληθυσμό της υπαίθρου, θα προηγηθεί της κλιματικής ερημοποίησης.
Είναι λοιπόν πασιφανές ότι για τη Θεσσαλία η ταχεία ολοκλήρωση των έργων της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την επιβίωσή μας και ως Θεσσαλοί είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα, ανεβάζει τη φετινή θεατρική περίοδο το Δημοτικό μας Θέατρο. Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη ήχους, μουσική και χρώματα, που προσκαλεί...




...μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο του αγαπημένου Μικρού Πρίγκιπα και το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν, μέσα από την φιλία, την αγάπη, την φαντασία και την παιδική αθωότητα.
Η παράσταση αυτή αποτελεί την νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου και συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί.
Το έργο παρουσιάστηκε σε καθημερινές πρωινές παραστάσεις για μαθητές: ενώ θα παρουσιαστεί για το ευρύτερο κοινό την Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. Πληροφορίες 24310 20000.
Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παραγωγή έργων για τα παιδιά και τους νέους:
α) επιλέγει θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας
β) στοχεύει με τη σοβαρή προετοιμασία στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια μιας ολοκληρωμένης θεατρικής δουλειάς που αγγίζει εξίσου τα παιδιά και τους μεγάλους.
Μέσα από αυτή τη θεατρική πρακτική και πράξη προέκυψε η ιδέα και στη συνέχεια η επιλογή του Μικρού Πρίγκιπα του Εξυπερύ για την φετινή χρονιά
Το ραντεβού μας με το κοινό των μικρών φίλων της πόλης μας και της περιφέρειας, προκαθορισμένο πάντοτε, μοιάζει να προετοιμάζεται με τόσο προσεκτικά βήματα και την ίδια αγάπη που η αλεπού «διδάσκει» στον Μικρό Πρίγκιπα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο, που τροφοδοτεί την φαντασία μικρών και μεγάλων εντάσσεται αρμονικά στην πορεία του Δημοτικού Θεάτρου.
Και ταυτόχρονα είναι ένα έργο με μοναδική πυκνότητα μηνυμάτων και εικόνων που ενεργοποιεί απίστευτα πολυεπίπεδες αναγνώσεις και φαντασιακές ταχύτητες και αποτελεί πρόκληση στο σκηνικό του ανέβασμα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΘΕΛΑ- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΚΗΝΙΚΑ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ,
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΑΣ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΪΣΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΒΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΑ ΦΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΟΝΕΛΛΑ ΧΗΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΒΙΚΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΟΖΙΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΤΕΓΟΥ.
Κριτικές:
Η παράσταση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί από εξαιρετική έως άριστη, καθώς όλοι οι συντελεστές της έχουν δώσει πολύ από την αθωότητα της παιδικής τους ψυχής, αποδίδοντας τέλεια στη σκηνή, τις λεπτεπίλεπτες, ευαίσθητες και συνάμα δυνατές εικόνες-μηνύματα που υπάρχουν στο βιβλίο. Εξαίρετη η σκηνοθεσία του Στέφανου Νταλάση, εξαιρετικές και ακούραστες οι ερμηνείες των ηθοποιών, πολύ καλές οι χορογραφίες της Μαρίας Γαδετσάκη, εξαιρετικά τα σκηνικά του Στέργιου Στάμου. Θαυμάσιος ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος στις ερμηνείες - όλες ζωντανές - των τραγουδιών, σε στίχους του Τρικαλινού ποιητή Ηλία Κεφάλα και μουσική του Τρικαλινού συνθέτη Ανδρέα Τσέγα. Της Λέλας Κατεχάκη –Πρ. Λόγος
Οι συντελεστές του Τρικαλινού Δημοτικού θεάτρου, έχουν μια αναπάντεχα ωραία «προσφορά» για μικρούς, αλλά και μεγάλους συμπολίτες […] Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό παραμύθι, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. […] Στις άχαρες μέρες που ζούμε και προσκρούουμε από το «έλλειμμα και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, είναι μια «όαση» ανθρώπινης ευαισθησίας και περισυλλογής. Η έξοχη προσπάθεια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων πρέπει να τύχει της προσοχής και της στήριξης όλων μας. Ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Του Γιάννη Κεμανίδη - Η ΕΡΕΥΝΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Επί ποδός σε κάθε αγώνα η ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί σε κάθε αγώνα μπάσκετ που γίνεται στα Τρίκαλα η ΕΛ.ΑΣ. να οργανώνεται ανάλογα για αντιμετωπίσει τυχόν επεισόδια, στον αγώνα του ΑΣ Τρίκαλα με τον Ολυμπιακό, δε χρειάστηκε να επέμβει στο παραμικρό, διότι...
...ο αγώνας ήταν μια γιορτή και κάθε αγώνας θα πρέπει να είναι γιορτή. Αν και η Τρικαλινή ομάδα έχασε από τον Ολυμπιακό, το χειροκρότημα έπεσε και για τις δύο ομάδες. Έτσι πρέπει να είναι πάντα κι αυτοί που έρχονται στο γήπεδο να απολαμβάνουν την ομορφιά του αθλήματος χωρίς επεισόδια. Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθαν τα πρώτα αποδημητικά

Εθεάθει πριν από λίγο ο πρώτος Πελαργός στην περιοχή του δήμου Καλλιδένδρου Τρικάλων. Αναμένουμε τώρα και τα...
...πρώτα χελιδόνια. Σημ. η φωτό είναι από το αρχείο του trikalaola και δεν είναι τωρινή. Διαβάστε περισσότερα...

6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο

Μεγάλο πολιτιστικό διήμερο 16 και 17 Απριλίου 2010
35 χρόνια Θεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου
20 χρόνια Θεσσαλικός Σύλλογος Ελβετίας
15 χρόνια Θεσσαλικός Σύλλογος Βισμπάντεν
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου με τη συμμετοχή των...

...Συλλόγων-Μελών (Βισμπάντεν , Ελβετία, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Κολωνία, Σβάινφουρτ και Γκύτερσλο) διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο στις 16 και 17 Απριλίου 2010.
Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν τα 35 χρόνια απο την ίδρυση του Θεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου, όπως τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Θεσσαλικού Συλλόγου Ελβετίας και τα 15 χρόνια από την ίδρυση του θεσσαλικού Συλλόγου Βισμπάντεν. Πρόκειται για ένα μεγάλο τρικούβερτο Θεσσαλικό παραδοσιακό πολιτιστικό γεγονός και θα είναι ειδικά αφιερωμένο στους Θεσσαλούς καλλιτέχνες .
Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 (Θεσσαλοί Καλλιτέχνες): Αίθουσα της Ενορίας Αγίων Πάντων, Ungererstrasse 187, 80805 Muenchen
Το πολιτιστικό διήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 και ώρα 19:00 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στό έργο του Θεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου. Στην ίδια εκδήλωση θα παρευθρεθουν και θα τιμηθούν γνωστοί Θεσσαλοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στους επτά χώρους της τέχνης: Θέατρο, Λογοτεχνία, Μουσική, Εικαστικά, Χορός, Φωτογραφία και Κινηματογράφο.
Σάββατο 17 Απριλίου 2010 (6. Φεστιβάλο Θεσσαλών Ευρώπης): Αίθουσα Faganahalle, Georg - Zech - Allee 50, 80995 Muenchen
Το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 (Είσοδος 18:00 / Έναρξη προγράμματος 19:00) θα ακολουθήσει το 6ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 6ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δ) η ανάδειξη Θεσσαλών Καλλιτεχνών και ε) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Διαβάστε περισσότερα...

3o PHOTO OF THE DAY 2010

Διοργάνωση με διαγωνιστικό χαρακτήρα και με ελεύθερη πρόσκληση προς στο κοινό.
Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας, Η Φωτογραφική Ομάδα MIRROR, η Φωτογραφική Ομάδα των Τρικάλων Red Pill και η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion συνδιοργανώνουν το 3ο PHOTO OF THE DAY για το 2010 και προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ρόδου να συμμετάσχει μαζί τους.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει...

...μέσα σε διάστημα 3 ωρών να εκφραστούν φωτογραφικά και μέσα από την φωτογραφική τους μηχανή να αναζητήσουν την φωτογραφία της ημέρας.
Το θέμα της ημέρας θα είναι κοινό για όλες τις ομάδες και θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, στις 10:00 το πρωί στο σημείο συνάντησης που θα έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Στόχος είναι η διοργάνωσή αυτή να πραγματοποιείται σχεδόν μία φορά τον μήνα.
Το πρόγραμμα
Συνάντηση: Αναφέρετε παρακάτω ο τόπος συνάντησης για την κάθε πόλη.
1. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας είναι το Cafe Stefanis (κεντρική πλατεία Λάρισας).
2. Το σημείο συνάντησης για τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας είναι ο χώρος του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου (Ι-28 Κατ. Δημοτικής αγοράς)
3. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς είναι τα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), Λιβαδειά
4. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας είναι το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Λαμίας, Όθωνος 17, Λαμία
5. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Ομάδα της Λιβαδειάς MIRROR είναι τα γραφεία της ομάδας Π. Ζητουνιάτη 34 (πλατεία Ταμπάχνας)
6. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Ομάδα των Τρικάλων Red Pill είναι το café bar “Jackson Hall”, επί της οδού Ασκληπιού.
7. Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion είναι η «Κυψέλη Νέων», έδρα του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας» (Οδός Κλεάνθους - Παραδείσι / κάτω από την κεντρική πλατεία Παραδεισίου).
Ημερομηνία: Κυριακή 28 Μαρτίου 2010
Ώρα έναρξης: 10:00
Λήξη διαγωνισμού: 13:00

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

10:00
Οι συμμετέχοντες έχοντας μαζί τους την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα συναντηθούν στους τόπους συνάντησης της κάθε πόλης, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, στις 10:00 για να παραλάβουν την κάρτα με τον αριθμό συμμετοχής τους και για να πληροφορηθούν το θέμα της ημέρας.
12:30
Από τις 12:30 οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδώσουν το φωτογραφικό τους υλικό, στους χώρους που οι φωτογραφικές ομάδες έχουν επιλέξει για την παράδοση του υλικού και είναι οι εξής:
1. για τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας είναι ο χώρος της Φ.Λ.Λ. Ροδόπης 48,Συνοικία Χαραυγής, Λάρισα
2. για τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας είναι ο χώρος του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου (Ι-28 Κατ. Δημοτικής αγοράς)
3. για τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς είναι τα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς) – Λιβαδειά
4. για τη Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας είναι το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Λαμίας, Όθωνος 17, Λαμία
5. για τη Φωτογραφική Ομάδα της Λιβαδειάς MIRROR είναι τα γραφεία της ομάδας Π. Ζητουνιάτη 34 (πλατεία Ταμπάχνας)
6. για τη Φωτογραφική Ομάδα των Τρικάλων Red Pill είναι το café bar “Jackson Hall”, επί της οδού Ασκληπιού.
7. για τη Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion είναι η «Κυψέλη Νέων», έδρα του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας» (Οδός Κλεάνθους - Παραδείσι / κάτω από την κεντρική πλατεία Παραδεισίου).
13:00
Το PHOTO OF THE DAY, θα ολοκληρωθεί στις 13:00 με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στους χώρους που οι φωτογραφικές ομάδες έχουν επιλέξει για την παράδοση του υλικού
Κάθε συμμετέχων θα παραδώσει την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής του μηχανής, προκειμένου οι φωτογραφίες του να υποβληθούν στο διαγωνισμό και να τεθούν στην κρίση του κοινού.
Τρίτη 30 Μαρτίου 2010
Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, στους χώρους και των επτά ομάδων ο κάθε συμμετέχοντας του PHOTO OF THE DAY θα πρέπει να επιλέξει μία φωτογραφία από κάθε ομάδα (7 ψήφους στο σύνολο). Η φωτογραφία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους μέσα από την τελική ψηφοφορία όλων των ομάδων θα αναδειχθεί και η φωτογραφία της ημέρας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι 10 συμμετοχές με τις περισσότερους ψήφους (και από τις 7 ομάδες) θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του PHOTO OF THE DAY 2010 ( http://photo-of-the-day-2010.blogspot.com/)
Όροι Συμμετοχής
01. Ο μέγιστος αριθμός των φωτογραφιών που οι συμμετέχοντες πρέπει να επιλέξουν για να υποβάλουν στο διαγωνισμό είναι 1 φωτογραφία.
02. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ελέγξουν και να διορθώσουν την ημερομηνία και την ώρα στις φωτογραφικές τους μηχανές εάν αυτή είναι λάθος.
03. Οι φωτογραφίες που θα παραδώσουν οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν γίνει εκείνη την ημέρα και μόνο και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού δηλαδή από τις 10:00-13:00. Φωτογραφίες με άλλη ημερομηνία εκτός από εκείνης της μέρας και ώρας θα απορρίπτονται.
04. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να δεχτούν καμία επεξεργασία σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. (φωτογραφίες που θα δεχτούν κάποιου είδους επεξεργασία ακόμα και για την περιστροφή των φωτογραφιών θα απορρίπτονται από τον διαγωνισμό)
05. Οι συμμετέχοντες την ημέρα της ψηφοφορίας που θα καθοριστεί από τις ίδιες τις ομάδες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν από 1 έως 8 φωτογραφίες συνολικά (1 ψήφο για κάθε ομάδα). Οι συμμετέχοντες επίσης δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν την δική του συμμετοχή.
06. Οι ενδιαφερόμενοι, με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό δηλώνουν υπεύθυνα ότι, παραχωρούν στους συνδιοργανωτές το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους για κάθε σκοπό (όπως, για την έκδοση καταλόγου έκθεσης, για δημοσίευση και έκθεση με τον όρο της αναφοράς του ονόματος του δημιουργού. Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση).
07. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.
Πηγή έμπνευσης για αυτή την προσπάθειά αποτέλεσε η πετυχημένη διοργάνωση του Photoday από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Περιοδικό Photonet στην πόλη της Λάρισας στις 29 Μαΐου 2000. Στις φωτογραφικές τότε "Συν-κινήσεις" πάλι με ψηφοφορία των συμμετεχόντων αναδείχτηκε η φωτογραφία της ημέρας, ή οποία μαζί με άλλες από εκείνη την εκδήλωση παρουσιάστηκαν στο τεύχος 29 του Περιοδικού Photonet τον Ιούλιο του 2000.
Συνδιοργάνωση:
Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Φωτογραφική Ομάδα MIRROR
Φωτογραφική Ομάδα των Τρικάλων Red Pill
Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion
Περισσότερες πληροφορίες:
Αφροδίτη Παπαθανασίου 6945157279, papathanasiu@gmail.com (Καρδίτσα)
Ιωάννης Βελούδιος 6977233189, fotolesxilivadias@gmail.com (Λιβαδειά, Φ.Λ.Λ.)
Δημήτρης Ανάγνου 6932025402, hobby@hobbyshop.gr (Λαμία)
Βαγγέλης Παπανικολάου 6973690113, hill78@gmail.com (Λάρισα)
Δημήτρης Παπαγεωργίου 6947401737, info@mirrorfoto.gr (Λιβαδειά, MIRROR)
Γκότσης Γιώργος 6972282319, giorgos.go@gmail.com (Τρίκαλα)
Βαλάντης Χατζηκαντής 6977035228, orionas06@gmail.com (Ρόδος, PhotOrion)
Διαβάστε περισσότερα...