Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνάντηση με το Δ.Σ. του αστικού ΚΤΕΛ είχε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Θέματα που απασχολούν το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ιωάννου, τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Τσίντζο και τον νομικό σύμβουλο κ. Μπάμπη Τσιρογιάννη.
Στη συνάντηση που έγινε στο...
...γραφείο του Δημάρχου τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:
1. Το μέλλον του προγράμματος «Συγκοινωνία» που έχει πλέον λήξει και η συνέχιση των γραμμών του μίνι μπας εντός της πόλης των Τρικάλων. Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος τόνισε ότι πράγματι το εν λόγω πρόγραμμα έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία στην πόλη μας, έχει δώσει λύσεις στις μετακινήσεις μεγάλης μερίδας δημοτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας και βέβαια με το φθηνό αντίτιμο αποτελεί μια πολύ καλή οικονομική λύση για τους δημότες.
Το τι μέλει γενέσθαι πάντως με τις συγκεκριμένες γραμμές συμφωνήθηκε να αποφασισθεί μετά από κάποιον απολογισμό και μελέτη της ανταπόκρισης που έχει η κάθε συγκεκριμένη γραμμή και κατόπιν να υπάρξει προγραμματισμός για την συνέχιση της λειτουργίας τους. Ενδεχομένως κάποιος σχετικός ορθολογισμός και εξοικονόμηση να επιβάλει μεταβολές στην λειτουργία των εν λόγω γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ.
2. Συζητήθηκαν επίσης ορισμένα προβλήματα (κυρίως από το διπλοπαρκάρισμα των Ι.Χ. αυτοκινήτων) που εξακολουθούν να υφίστανται στην λειτουργία της καθημερινής λαϊκής αγοράς στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Αλβανικού Μετώπου, προβλήματα που δυσκολεύουν την κίνηση των λεωφορείων στις αφετηρίες του Αστικού ΚΤΕΛ. Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι με την ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων της λειτουργίας των λαϊκών αγορών από τον Δήμο, καθώς επίσης με την εφαρμογή της μελέτης για το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν.
Πάντως συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών αμέσως μετά το Πάσχα (την Τετάρτη 31 Μαρτίου), όπου να συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα αυτά, καθώς επίσης και οι λύσεις που προτείνονται.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπόμνημα των κατοίκων του Αγίου Προκοπίου προς τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο.

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
Κατοίκων δ.δ Αγίου Προκοπίου Δήμου Πύλης - Τρικάλων
Σεβασμιότατε,
Στη γενική συνέλευση του χωριού μας που πραγματοποιήθηκε την 22α Μαρτίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 στο χώρο του δημοτικού σχολείου Αγίου Προκοπίου εμείς οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος σύσσωμοι, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Κουφογάζου, του Αντιδημάρχου Πύλης κ. Ιωάννη Σουφλιά, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του Τ.Σ. κ. Αχιλλέα Μπλάτσα και τοπικών συμβούλων
εκφράζουμε:...
...την απογοήτευσή μας και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στον τρόπο λειτουργίας του μοναστηριού από την εν γένει συμπεριφορά τον μοναχών. Το χωριό μας είναι ανάστατο. Οι κάτοικοι, ο Δήμος και η Νομαρχία έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την αναστήλωση, την επισκευή και την συντήρηση του μοναστηριού από το έτος 1986. Προσωπική εργασία των κατοίκων συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Από τον Αύγουστο του 2009 με την προσέλευση των μοναχών, έχει αποκοπεί τελείως ο συνδετικός κρίκος συνύπαρξης της λειτουργίας του μοναστηριού με την τοπική κοινωνία του τοπικού διαμερίσματος. Ακούγονται πολλά. Εκτιμούμε ότι κάποιες αποκαλύψεις των κατοίκων απεικονίζουν την αλήθεια και πρέπει να τις σεβαστείτε.
Θεωρούμε ότι οι μοναχοί είναι ένα κομμάτι της εκκλησίας. Στην εκκλησία όμως ανήκουν και οι κοινωνίες και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, διαφορετικά επηρεάζεται η συνοχή της.
Από καιρό σας έχουμε ενημερώσει ότι δεν έχουμε καμία πρόσβαση. Έχουμε αποκλειστεί από την λειτουργία του μοναστηριού όπου οι κάτοικοι του χωριού είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι για πολλές δεκαετίες. Έθιμα του χωριού μας κινδυνεύουν να καταργηθούν. Διενέξεις βρίσκονται σε εξέλιξη. (ύδρευση, διέλευση από το χώρο). Υπηρέτες της εκκλησίας είμαστε Όλοι μας, μοναχοί και κάτοικοι. Φαίνεται ότι είμαστε ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τα λεγόμενα των μοναχών προς τους κατοίκους στο συγκεκριμένο χώρο. (τέλεση κοινωνικών και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων). Η συμπεριφορά τους έχει προσβάλει, αναστατώσει και απογοητεύσει τους κατοίκους. Εκτιμούμε ότι εκφράζουν την υπερβολή και οι υπερβολές απ 'όπου κι αν προέρχονται είναι επικίνδυνες και ενοχλητικές.
Για να αποφευχθούν τυχόν υπερβολές που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα και θα αλλοιώσουν την εικόνα του μοναστηριού και του χωριού για το παρόν αλλά και για το μέλλον ζητάμε να αναλάβετε από μέρους σας πρωτοβουλίες για την εκτόνωση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εκκλησίας του νομού μας και εκτιμούμε ότι θα δώσετε την πρέπουσα λύση.
Με σεβασμό
Για την Γενική Συνέλευση
του δ.δ. Αγίου Προκοπίου
Ο Πρόεδρος Αγίου Προκοπίου
Αχιλλέας Μπλάτσας
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα γίνει η ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων.

Εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιασθεί η μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Συγκεκριμένα θα...
...γίνει η παρουσίαση της Α’ και Β’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος που ανέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διερεύνηση - Διατύπωση Σχεδίου Οργάνωσης Αστικού Κεντρικού Δημόσιου Χώρου Με Ιστορικά Χαρακτηριστικά. Η Περίπτωση Της Παραποτάμιου Περιοχής Μεταξύ Γεφυρών Μαιευτηρίου - Αγ. Κωνσταντίνου Στα Τρίκαλα».
Θα παρουσιασθούν οι προτάσεις διαμόρφωσης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της παραπάνω κεντρικής περιοχής της πόλης μας. Το προϊόν της έρευνας στοχεύει να συμβάλλει στη συνέχεια της ιστορικής μνήμης της πόλης, στην ανάδειξη του φυσικού στοιχείου και στην ποιοτική αναβάθμιση του παραπάνω χώρου ώστε οι δημότες και επισκέπτες να τον απολαμβάνουν κινούμενοι με άνεση, ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Όλος ο κόσμος είναι εδώ και περιμένει…

28/2/1999. Α.Ο. Τρίκαλα - Α.Ο. Καβάλα.
Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 1999-2000. Το Εθνικό Στάδιο Τρικάλων κατάμεστο, εικόνα συνηθισμένη στα Τρίκαλα, ήδη από τα χρόνια που προηγήθηκαν της ανόδου.
Ανέσυρα αυτή τη φωτογραφία από το "αρχείο" μου, μετά τις δηλώσεις του τωρινού προέδρου της "νέας" ομάδας (της ΠΑΕ Trikala FC 1963), περί...
...απογοήτευσής του από τον κόσμο της πόλης των Τρικάλων που δεν στηρίζει την ομάδα.
Πρόεδρε (ή αν θέλετε, μεγαλομέτοχε), έκανες και κάνεις σοβαρά λάθη, κυρίως επικοινωνιακά. Δεν φτάνουν μόνο τα λεφτά και η πρόθεση, ο κόσμος θέλει να δει και άλλα πράγματα. Η ομάδα κυρίως τα χρειάζεται: Ανθρώπους και έργα που δείχνουν επαγγελματισμό, συνέπεια, σοβαρότητα.
Όχι, δεν πρέπει να κάνεις αυτά που έκανε και ο τότε πρόεδρος για να παει η ομάδα ψηλά και να έρθει αυτός ο κόσμος στο γήπεδο.. Γιατί από τότε που τα έκανε, χαρήκαμε για 1-2 χρόνια, άρχισε όμως μετά ο κατήφορος που οδήγησε την ιστορική αυτή ομάδα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Έναν κατήφορο που εσύ ανέκοψες και τώρα με λάθος τρόπο προσπαθείς να ανατρέψεις.
Όλος ο κόσμος είναι εδώ και περιμένει...
Μας εστάλει από τον καλό φίλο Δημήτρη Μπουντούρη
http://3kala-strava-paraloga.blogspot.com/2010/03/2821999.html

Διαβάστε περισσότερα...

Κι άλλη παράσυρση πεζού είχαμε χθες βράδυ στα Τρίκαλα

Μετά το μοιραίο δυστύχημα που είχαμε την περασμένη Δευτέρα στα Τρίκαλα, με την ηλικιωμένη γυναίκα να υποκύπτει στα τραύματά της, λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ (Τρίτη 23-3-10), στη γέφυρα Γούρνας, μέσα στην πόλη των Τρικάλων, νεαρός οδηγός Ι.Χ., παρέσυρε και...
...τραυμάτισε έναν 77χρονο άντρα, κάτοικο Τρικάλων, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Να σημειωθεί πως λόγω της βροχής, η ορατότητα δεν ήταν καλή. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η τροχαία Τρικάλων. Διαβάστε περισσότερα...

Το άπλωμα του τραχανά και το DAEWOO MATIZ…

Βρε «τραχανάδες», βρήκατε πάλι την ευκαιρία να ασχοληθείτε με το trikalaola…
Φίλες και φίλοι του trikalaola, πρέπει να το ομολογήσουμε, πως από δώ και πέρα θα ασχοληθούμε με το άπλωμα του τραχανά… Αυτό τουλάχιστον μας υποδεικνύει εμμέσως μια «σοβαρή ιστοσελίδα» με δημοσίευμα «μπηχτή». Αφού μέχρι τώρα εμείς σαν trikalaola, ΔΕΝ κρατήσαμε τη σοβαρότητά μας και ΔΕΝ ασχοληθήκαμε π.χ. με τη Τζούλια, με καλόγριες με μίνι φούστες και με ροζ σκάνδαλα που έχουν γίνει στα Τρίκαλα και δεν τα πήρε κανένας χαμπάρι, παρά μόνο κάτι «τραχανάδες». Τουλάχιστον εμείς αναφέρουμε που βρίσκουμε την κάθε είδηση και τη φωτογραφία, όταν αυτά ανήκουν σε άλλους, όπως κάναμε και στο δημοσίευμα με το DAEWOO MATIZ. Αναφέραμε που βρήκαμε δημοσιευμένη την είδηση και τη φωτό! Επίσης, δεν είπαμε ποτέ πως μια φωτογραφία την αγοράσαμε από το Αθηναϊκό πρακτορείο, ενώ την έχουμε κλέψει από το trikalaola!!!... καταλάβατε τραχανάδες; και μην τρώγεστε με τα ρούχα σας.
Σημ. Φίλες και φίλοι, η φωτό με τον απλωμένο τραχανά, αποδεικνύει πως έχουμε ασχοληθεί ήδη με το άπλωμα του τραχανά! Αλλά που να φανταστούν κάποιοι πως διαθέτουμε και φωτογραφία με απλωμένο τραχανά... και είναι κατά δικιά μας και δεν την αγοράσαμε από το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων… Γι’ αυτό σας λέω, «Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν;…».

Τέλος, σας ζητώ συγνώμη που χάσατε την ώρα σας να διαβάζετε για τους «ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ».
Καλή σας νύχτα.
Όνειρα γλυκά και απονήρευτα, μη σας έρθει στα όνειρα κανένα ροζ σκάνδαλο και το γράψετε πουθενά το πρωί…
Διαβάστε περισσότερα...