Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Οι επίσημοι μπροστά από τον Επιτάφιο! απόψε στα Τρίκαλα…

Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, ή μήπως κάνουμε λάθος και δεν ξέρουμε ακριβώς τι προβλέπεται από το πρωτόκολλο; Απόψε στην καθιερωμένη περιφορά των Επιταφίων, των ενοριών της πόλης των Τρικάλων, όπου συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία, κατά την κάθοδο του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προς την πλατεία, οι επίσημοι προπορευόταν του Επιταφίου! Δηλαδή, μπροστά ήταν η...
...μπάντα του δήμου, πίσω οι ιερείς, πιο πίσω οι επίσημοι και μετά ο Επιτάφιος. Αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από το πλήθος των εκκλησιαζόμενων, που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκκλησιαζομένων, κατά την επιστροφή του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό, το πρωτόκολλο άλλαξε και η σειρά ήταν αυτή που έπρεπε να είναι… Όποιος φίλος αναγνώστης έχει τραβήξει φωτό από το συγκεκριμένο γεγονός, ας μας τη στείλει στο e-mail
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον, που έδυ σου το κάλλος

Κορύφωση του Θείου Δράματος σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και
οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Χιλιάδες πιστοί εισρέουν για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο που έχουν στολίσει οι γυναίκες. Η ενδεικτική φωτό είναι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βαλομανδρίου του δήμου Πιαλείων Τρικάλων. Αργότερα θα έχουμε φωτογραφίες των επιταφίων από πολλές εκκλησίες των Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινές ευχές από το Σ.Α.Ε.


Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο του ΣΑΕ σας εύχονται «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα»
Ανάσταση είναι σήμερα. Παιδία, γυναίκες, γέροι, κόκκινο αβγό στην τσέπη τους, χρυσό κερί στο χέρι όσα άστρα είναι στον ουρανό, τόσο στον κάμπο κρίνα όλα έχουνε στην...
...καθαρή ψυχή, Απρίλη μήνα. Της εκκλησίας φουντώσανε δάφνη πολλή οι στύλοι - ειρήνη! ειρήνη! Φιληθείτε οχτροί μαζί και φίλοι.
Κώστας Βάρναλης
Διαβάστε περισσότερα...

Τι απαντούν τα αρμόδια Υπουργεία στο ερώτημα του Ν. Λέγκα για τις κατολισθήσεις στο Ροπωτό.


Στην οριοθέτηση των περιοχών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια του δημοτικού διαμερίσματος Ρωποτού του Δήμου Πύλης προχωρά το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπως προκύπτει από...
...την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού, μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή της Ν. Δ Ν. Λέγκα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γ.Μαγκριώτης, ανακοίνωσε ότι ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής εκτίμησης των ζημιών των κτιρίων που υποδείχθησαν από το Δήμο Πύλης, διαπιστώθηκε ότι 14 ήταν μη κατοικήσιμα (βαριές βλάβες), 11 ήταν προσωρινά μη κατοικήσιμα και 15 ήταν κατοικήσιμα χωρίς ή με ελαφρές βλάβες.
Εξάλλου, απαντώντας στην ίδια ερώτηση του Τρικαλινού πολιτικού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δια του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μανιάτη, αφού υπενθυμίζει το τι έγινε μέχρι σήμερα, τονίζει ότι το ΙΓΜΕ προτείνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως:
Α) Απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων εδαφικών υλικών από την κεφαλή, αλλά και από το απότομο μορφολογικά τμήμα της κατολίσθησης, με σκοπό την μείωση των ασκούμενων φορτίων στην κατολισθαίνουσα μάζα και στη συνέχεια επαναδιαμόρφωση του πρανούς.
Β) Διάνοιξη σειράς υδρομετρήσεων στον χώρο της κεφαλής της κατολίσθησης, προκειμένου κατά το δυνατόν να σταματήσει η τροφοδοσία σε νερό των ασβεστολίθων προς την κατολισθαίνουσα μάζα.
Γ) Κατασκευή δύο παράλληλων σειρών φρεατοπασσάλων μεγάλης διαμέτρου και βάθους περί τα 18 μέτρα στο ομαλής μορφολογίας τμήμα του πρανούς ανάντι των οικιών, του ασφαλτοστρωμένου δρόμου και της εκκλησίας του κεντρικού οικισμού.
Δ) Απαγόρευση οικοδόμησης σε όλο το χώρο της κατολισθαίνουσας μάζας όπως αυτή οριοθετείται στη γεωτεχνική μελέτη
Επίσης το ΙΓΜΕ προτείνει για την πλήρη διαλεύκανση των γεωλογικών- γεωτεχνικών συνθηκών της περιοχής, την πραγματοποίηση νέας πληρέστερης γεωλογικής-γεωτεχνικής μελέτης, την οποία δύναται να αναλάβει και να εκτελέσει ο συγκεκριμένος φορέας.
Ωστόσο, καθώς το φαινόμενο εντείνεται και επειδή παραμένει ανοιχτό το θέμα της έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών στα έργα υποδομής, με πιστώσεις των εκτάκτων αναγκών, ο βουλευτής Τρικάλων επανέρχεται με νέα ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Δήμου, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που παρουσιάστηκαν.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...